xylem napsal:
jde o to, ze olej (mimo jine) degraduje tim, ze se mu lamou uhlikove retezce, a k jejich lamani prispiva prave mraz,
no jo.. ale definuj mraz. 0C plati pro vodu.. nikoliv pro nejake estery mastnych kyselin, nebo co ty motorove oleje vlastne jsou Tim chci rict, ze ridit se 0C u oleju mi prijde prapodivne...
kouknu na tu studii, co sem nekdo pastnul.
taky kouknu ....
nekde jsem na ty oleje uz drive cetl analyzu myslim ze od TUVu, ale hlavne jsem diskutoval s clovekem z motorsportu z bolky ktery se zabyva olejema a cely zivot je vyrabi ..... je to dost alchymie a bohuzel delsi dobu taky marketing .... treba rikal ze u tech LL oleju je pruser i typ filtru, u spousty typu motoru to ani nerozlisuji, coz je prusvih, pro LL oleje maji mit filtry i jine slozeni ....
Miguel napsal:
nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko? řekl bych, že tohle české přísloví vymyslel někdo, kdo řešil podobný problém
ja se fakt neptal kvuli tomu ze bych to vnimal jako nejaky problem, proste se jen zamyslim nad tim jak se ten olej chova a jak by bylo pro motor ho nejlepsi vymenit ....
Ja se nato treba vyseru a vymenim si olej hezky pred zimou necham to.pres noc vykapat a snad mi to nejaky cas jeste vydrzi
... servis a diagnostika BMW Motorrad