Stewe napsal:
Nepadlo tu jediné a to je nájezdová brzda. Bez toho bych už vozík netahal a obzvláště ne s nákladem 2x GS.
Není nad to, když Vás začne předbíhat náklad za třeba 800K Kč nebo když se to rozvlní a Vy s tím nic neuděláte. Připlatit se vyplatí!
s tímto naprosto souhlasím. Máme na servisu speciál z Vezeka s nájezdovou brzdou a naprostá spokojenost.
Jenom si dávejte pozor, co má vozík napsáno v techničáku a co může vaše auto tahat. Celková hmotnost vleku, co je psaná v tp nesmí překročit hodnotu, co můžete tahat za autem i kdyby jste na tom vleku nic neměli. Především u aut s automatickou dvojspojkovou převodovkou jsou v tp napsané menší hmotnosti k tahání.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
To je právě to, že papírově se řeší vždycky to, co je v techničáku a vždycky jen celková hmotnost vleku a potom soupravy. Pokud to nesedí papírově = pokuta. Pokud to sedí, ale je podezření na přetížení > na váhu.
Příklad: Pokud auto může tahat 1,5t a máte zapojený vlek s celkovou papírovou hmotnosti 2t (je jedno co tam máte naloženo, policista řeší to co je napsáno v techničáku) = pokuta.
Pokud auto může tahat 2t a k němu máte připojený vozík na 2t = je to ok a jenom v případě, že by se mu zdálo, že toho vezete moc, tak by vás poslal na váhu. S tím souvisí ještě to, že pokud překračujete limit 3,5t celkové hmotnosti soupravy (a je jedno jestli jste naložení nebo ne), tak musíte mít řidičák B+E.
Pišu to sem jenom pro informaci, protože v lednu jsem to řešil s dopravním komisařem, tak se podělím o informace.
Upravil Spitfire dne 21.04.2020 10:39
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Musím osondovat skupinu B96 odjel bych jízdy a je.Na ten s brzdou jsem se už taky díval jenže co chvilka to chce někdo půjčit a když nemá papíry tak je to naprd.Hmotnosti co auto může táhnout už jsem zkoumal proto to chce buď lehký vozík,ale to se moc nedá skloubit s kvalitou a nebo něco už s brzdou a rozšíření.
Upravil cepik dne 21.04.2020 11:56
Celková povolená hmotnost vozíku Kangaro 15 B1 je 1300 kg. B96 je do 4250 kg, takže auto může mít 2950 kg. To by mělo být v cajku, pokud nemáš VW Transku.
U nás B96 stojí cca 3500,-, to je daleko méně než riziko rozflákání přetíženého vozíku a motorek.
GSA 1250 Rallye 2024
Slavek-xxx napsal:
Kamis si koupil tento a fakt NEDOPORUCUJU. Strasna hrachovina. I racnou ho prohnes, zlomeny obe uchyceni prednich kol po jednom vejletu, motorky cca 200kg kazda. Nedokazu si predstavit tam dat 2 GSa... https://www.autov...ocykly.htm
To je ten základní agados …. kangaro. Mám ho taky a taky nedoporučuju, ohneš ho i ráčnou, uchycení kol měkký …
Odvezl jsem na něm, GS 1150 adv a Xchallenge, nebo tři lehký endura (Xchallenge,, XT, KTM 450, ale je to opravdu bída.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Stewe napsal:
Celková povolená hmotnost vozíku Kangaro 15 B1 je 1300 kg. B96 je do 4250 kg, takže auto může mít 2950 kg. To by mělo být v cajku, pokud nemáš VW Transku.
U nás B96 stojí cca 3500,-, to je daleko méně než riziko rozflákání přetíženého vozíku a motorek.
U nás tím myslíš že děláš autoškolu nebo že ses díval kolik to stojí?
Kdysi jsem pořizoval vozík vezeko který má celkovou do 750kg -potřeboval jsem tahat za feldou 1.3Mpi tak jsem uvažoval o ponížení do TP hned od výrobce(prodejce) tan mi však vysvětlil že to není třeba že se bere okamžitá hmotnost -nevěřil jsem tomu moc páč zákon nic takového neříká tak jsem se ptal policajtů i dopraváků a můžu říct že na mě koukali jak zjara vůbec o tomto neměli ánung -asi přetížení vozíků za OA posuzují dle rozplesklých pneu -nicméně našel jsem ten doplněk k zákonu potom na netu -nic se ponižovat nemuselo platí okamžitá (u této kategorie vozidel-u nákladních aut a pod. to může být celková )
Kdysi jsem pořizoval vozík vezeko který má celkovou do 750kg -potřeboval jsem tahat za feldou 1.3Mpi tak jsem uvažoval o ponížení do TP hned od výrobce(prodejce) tan mi však vysvětlil že to není třeba že se bere okamžitá hmotnost -nevěřil jsem tomu moc páč zákon nic takového neříká tak jsem se ptal policajtů i dopraváků a můžu říct že na mě koukali jak zjara vůbec o tomto neměli ánung -asi přetížení vozíků za OA posuzují dle rozplesklých pneu -nicméně našel jsem ten doplněk k zákonu potom na netu -nic se ponižovat nemuselo platí okamžitá (u této kategorie vozidel-u nákladních aut a pod. to může být celková )
kim napsal:
....NEMÁŠ PRAVDU....
Platí co tu psal před Tebou Spitfire...počítá se celková hmotnost dle TP...a okamžitá nesmí překročit celkovou v TP - u čehokoliv ...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Tak minulý rok jsem se tomu fakt věnoval a posílal i dotaz na uamk ...
V CZ platí že nesmíš překročit okamžitou hmotnost ale s podmínkou že hmotnost tažného vozu nesmí být menší než celková přívěsu !!! Vyjímku tvoří dodávky a SUV 4x4
V Rakousku platí celková a nic víc je nezajímá !!!
Tohle bylo fakt o hubu !!! Cesta do Bosny ... na tažným 1680KG okamžititá cca 1400KG a celková vozejku 2000KG
Jinak OCTA to zvládla na jedničku 7L/100KM cestovka 110km/h
GSA Petr přiložený následující obrázek:
Jinak pokud potáhnu za Sprinterem o celkové hmotnosti 3500kg vozejk do 750kg tak i když přesáhnu celkovou hmotnost soupravy 3500kg stačí skupina B !!!! Hmotnosti se na řidičák nesčítají !!!
Tady je doslovný výklad .....
Řidičský průkaz skupiny B vás opravňuje k řízení motorového vozidla, jehož největší povolená hmotnost nepřesahuje 3 500 kg a které je určeno pro přepravu nejvýše osmi osob kromě řidiče. Za takové osobní vozidlo můžete bez omezení připojit přípojné vozidlo, jehož největší povolená hmotnost nepřevyšuje 750 kg.
Upravil GSA Petr dne 21.04.2020 17:39
GSA Petr napsal:
Jinak pokud potáhnu za Sprinterem o celkové hmotnosti 3500kg vozejk do 750kg tak i když přesáhnu celkovou hmotnost soupravy 3500kg stačí skupina B !!!! Hmotnosti se na řidičák nesčítají !!!
Tady je doslovný výklad .....
Řidičský průkaz skupiny B vás opravňuje k řízení motorového vozidla, jehož největší povolená hmotnost nepřesahuje 3 500 kg a které je určeno pro přepravu nejvýše osmi osob kromě řidiče. Za takové osobní vozidlo můžete bez omezení připojit přípojné vozidlo, jehož největší povolená hmotnost nepřevyšuje 750 kg.
nescitaji, ale pouze pokud je vozik do 750kg a pouze v CR, v A i DE to scitaji (moje zkusenost)
zdroj wiki, sk. B:
Motorová vozidla, která nespadají do žádné ze skupin AM, A1, A2, A a B1, jejichž největší povolená hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg, určená pro přepravu nejvýše 8 osob kromě řidiče, ke kterým smí být připojeno přípojné vozidlo o největší povolené hmotnosti:
Nepřevyšující 750 kg.
Převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy nepřevyšuje 3 500 kg.
Převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy převyšuje 3 500 kg, ale nepřevyšuje 4 250 kg, jedná-li se o řidičské oprávnění v rozšířeném rozsahu. K řidičskému oprávnění v rozšířeném rozsahu „Harmonizační kód 96“ postačuje složení tzv. „doplňovací zkoušky“ podle § 45b zákona č. 247/2000 Sb.
Stewe napsal:
U nás tím myslíš že děláš autoškolu nebo že ses díval kolik to stojí?
U nás na Telčsko-Dačicku
Upravil Stewe dne 21.04.2020 19:02
GSA 1250 Rallye 2024