Kdyz mam oba SRN technicaky (abgemeldet), udelam dovozovku na STK, potrebuju jeste COC list na 3 roky starou motorku? Pred dvema lety nebyl na prihlaseni stary vrany potreba...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
COC list nepotřebuješ - je to jen papír, kde jsou výrobcem garantovaný údaje. Pokud ho máš, stačí udělat normální STK a úředník opíše údaje právě z COC listu. Pokud ho nemáš, pak dovozka.
COC se dodává k novýmu vozidlu, jakmile se jednou přihlásí, COC se zahodí. Takže pokud nekupuješ dosud nepřihlášenou vránu, tak by jsi COC vůbec neměl dostat, a nikdo by to po tobě ani neměl vyžadovat.
Tohle je alespoň info, které jsem z netu vyšťoural, když jsem dovážel auto. COC nikdo nechtěl.
No nevim proč by se měl zahazovat?! U starších aut a motorek ho k tomu běžně dostaneš pokud ho někdo z předchozích majitelů neztratil a pokud přihlašuješ tady, tak se pouze zkopíruje do spisu a normálně ti zůstává.
Upravil MALI dne 21.01.2019 22:12
Nahdar_Vebb napsal:
Tak já si dohledal, že se papír znehodnotí. Tak jako tak, ho ale nikdo vyžadovat nebude, pokud už bylo vozidlo přihlášeno.
Ja prihlasoval nedavno R1200GSA 07 a chteli COC a nijak znehodnocenej neni a bylo mi receno ze se mi samozrejme vrati po prihlasovacim maratonu. Vse probehlo dobre...
Upravil SHREK JAN dne 22.01.2019 17:48
Jezdím tak, jak umím...
COC vyžadován být nemůže. Mám dost starejch motorek, který žádnej COC ani mít nemohli, protože prostě v roce 1972 nic takovýho nebylo. Jde jen o to, že v COC jsou všechny potřebný údaje a stačí ti pak jen obyčejná technická, protože na úřadě ti opíšou všechny údaje z COC.
Takže máš COC list = je to na pohodu a levnější (normál STK), nemáš COC list (dovozová STK a případné dohledání údajů z manuálů apod.).
Třeba Jawa vydává výpis údajů motorky (samozřejmě za peníze), ale je to obdoba COC listu a technikovi na úřadě to naprosto stačí spolu s normální STK.
Upravil MALI dne 22.01.2019 19:01
Je na přihlášení motorky nějaký časový limit, nebo s ním můžu čekat libovolně dlouho, pokud mám všechny papíry? Třeba v případě, kdy kupovaná moto není technicky způsobilá a potřebuje opravy. Díky :-)
Ahoj musíš mít fahrzeubrief a fahrzeugschein, velkej a malej tp, ten musí být v De odhlasenej stillgelegt nebo auserbetrieb, potom je jedno kdy to v cr přihlásí.
Ahoj, stačí tyhle dva dokumenty (a kupní smlouva) k úspěšnému přihlášení moto?
Majitel nemá Fahrzeugschein, místo něj je ten zelený papír o odhlášení, ale nevím jestli ho bez problémů nahrazuje. Jestli správně chápu data, tak odhlášení proběhlo v roce 2001, možná proto je ten papír jiný?
Děkuju za případnou radu, nerad bych byl pak na úřadu překvapený.
Upravil straka dne 16.06.2020 15:22
No spravne by to tak melo byt Bobe. Ale kazdej kraj to ma jinak a kazdej kraj ma jiny uredniky ktery ruzne mhourej voči. Resil jsem to nedavno, Praha nesla, stredocesky kraj uz jo...
Tak jsem se byl dneska zeptat přímo na úřadě v Říčanech a tam mi řekli, že Schein se pro starší motorky někdy vůbec nevydával a tak není problém to přihlásit bez něj.