swat napsal:
Hlavně aby měl každý výrobce certifikát, že jsou v souladu s direktivou EK, tzn. nějaký papír ze zkušebny, tak jako to má Touratech třeba, od kterého stejně každý kopíruje
Konkurence musí bejt a ceny pak krásně padají dolů
Vyjimecne a naprosto s tebou souhlasim.. jestli maji oba vyrobci atest pro svoje vyrobky pro provoz na pozemnich komunikacich tak at se mezi sebou dohaduji o patent.. co na.to zadavatel patentu?
zutro napsal:
Pertla> TT se taky kopíruje a prodává za nižší cenu a nikdo se nad tím nepozastavuje, tak co. Holt kufry big husky už dosáhly slávy TT a taky se kopírují. A nejsou to první kopie. Tuším že kdysi byl obdobný problém s kufry od Marceluse. Otázka je, zda budou i stejně kvalitní ty kopie...
Nezlob se, ale rád bych jen upřesnil.
Nebyly žádné problémy. To si jen BigHuski dělal nárok na tzv. Z profil, který je standardně používaný jako zpevnění na krabicích v kovovýrobě mnoho desítek let před tím, než se narodil. Např.staré rozvaděče apod.Já sám jsem se podílel na výrobě několika desítek druhů "krabic" ve strojírenské firmě, ve které jsem tehdy pracoval od roku 1995.Tedy dávno před nějakýma kuframa na mašinu. Moje kufry mají velká madla z boku, vysoké víka, úložný prostor ve víku, nemají krytky rohů, mají ve spodní části návařky se závitem pro gumové nožky, mají jiné zámky (v té době ještě stejné kupované a běžně k sehnání ,takže nešlo o vývoj ,dnes zcela jiné vlastní výroby) jiný objem a díky vysokému víku i tvar,celolakované a neměli ani ve spodní části zkosené hrany ,možnost sestavení stolečku z dvojitého dna víka, uchycení na rychloupínáky, plynovou vzpěru na víku topcasu a nakonec i vyšší cenu. Je možné udělat více odlišností?? Takže debata ohledně podobností byla bohužel od začátku uplně mimo. Tohle je uplně jiná záležitost ... Jinak se do toho nechci plest a přeji hezký den
Upravil marselus dne 01.02.2019 10:54
www.marselus.com
Marselus> psal sem obdobný, nikoliv stejný. Tedy jsem narážel na spor dvou výrobců kufrů. Co se tehdy řešilo už nevím, vím že byl spor ohledně kufrů. Dál je mi to jedno. Já jsem až koncový uživatel.
zutro napsal:
Marselus> psal sem obdobný, nikoliv stejný. Tedy jsem narážel na spor dvou výrobců kufrů. Co se tehdy řešilo už nevím, vím že byl spor ohledně kufrů. Dál je mi to jedno. Já jsem až koncový uživatel.
Jasně chápu.
Nemylel jsem to nijak zle, jen jsem to chtěl upřesnit.
www.marselus.com
Čau borci, přemýšlím jaké alu kufry na R 1200 GS (rv.2011).
Projel jsem si tuto diskuzi, plodná... Zajímalo by mě jak to dopadlo? Vypadá to, že asi ok, když inzerují na těchto stránkách ne?
Jinak k věci, nějaké problémy s těmito kufry? Jak je hodnotíte z uživatelského hlediska? Předpokládám, že do nich neteče a nějaký ten pád taky snesou....?
Dík za info
Zajímalo by mě ještě snímatelné horní víko bočních kufrů, zda pantové zámky drží dobře nebo dojde k nějakému velkému vyviklání? O to víc pokud víko zatížíte např. stanem a poté otevíráte pouze jednu stranu (vyklápíte) zda to ty pantové zámky dávají nebo je to pak rozhrkané? Dík
Nemá to moc kam uhnout je to vpohodě.Zámek to drží pevně stan není žádný problém ale co si budem vykládat víko s připevněným stanem nesundávám pravidelně.
prosteoff napsal:
Zajímalo by mě ještě snímatelné horní víko bočních kufrů, zda pantové zámky drží dobře nebo dojde k nějakému velkému vyviklání? O to víc pokud víko zatížíte např. stanem a poté otevíráte pouze jednu stranu (vyklápíte) zda to ty pantové zámky dávají nebo je to pak rozhrkané? Dík