Video bude taky, ale musim rici, ze to, co jsme natocili a co jsem zatim videl je spis desive Proste jsem to delal poprve a jeste s pujcenou kamerou. Vlozim to do ruky sikovnemu strihaci, jsou to kouzelnici, treba z toho neco bude. Kazdopadne fotoaparat je muj kamarad uz od detstvi, sice se specializuju na nahy zensky a experimentalini fotografii a fotim spis na analog, ale krajinkama taky nepohrdnu a precejen bylo potreba vyzkouset to novou 400D
No co bych vam lhal. Pochvala potesi
Upravil jarax dne 18.08.2008 14:35
fototechniku sem vezl v tankvaku, volně pohozenou, tj. neměl jsem speciální tankvak na foto. Pád to nějak přežilo, bez viditelných stop. Zjevně je to místo na "nádrži" docela bezpečné...
Co mně ale trochu štve na tankvaku, že při stoupání nemůžu mít optimální postoj ve stupačkách a trochu se musim přitahovat rukama, protože ten tankvak se prostě plete... Na druhou stranu, tankvak je prostě megapraktický. Mám tam nabíječky, mapy, fototechniku, vše na dosah a v blízkosti napájecích zásuvek.
JARAX: chválím mooooooc foto! Je radost podívat se na fotografie někoho kdo nad tím přemýšlí a není zkažen tím digitálním šílenstvím (cvakáním o 100-6). Je vidět jak vycházíš ze zásad kinofilmu... Když to prostě nemám cenu fotit tak to nefotím!!!
SMEKÁM ! ! !
Jinak mrkněte na naše stránky www.x-treme.cz akorát tam jede kamarád sólo a po ose... a na BMW
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Moc pěkné fotky. Předpokládám, že tě focení živí. Fotit se učím 30 let a vidím,že se mám ještě hodně co učit. Taháš sebou někdy i stativ ?
www.lc8adv.cz
Focení mně neživí, jenom hooodně baví. Stativ netahám, je velký a těžký. Jako kdybych měl stativ, věřím, že dám ještě lepší foto, protože bych mohl nastavit clony a časy ve větším rozsahu, ale zase bych si nemohl vzít kemping židličku )
Jinak se cvakáním o 100-6 bych byl trochu ticho, v podstatě cvakám o 100-6 přesně jak to dělaj profíci. Vyberu motiv, chvíli ho studuju, pak dělám jednu fotku tak 10-15 min - studuju histogram, nastavuju časy a clony, iso a protože mám digitál, nebojim se jít i do divočejších expozic. Doma pak sedim a vybírám z 10 "stejných" fotek tu, která vypadá nejlépe, pak dělám postprocesing, ale ne zásadního rázu - maximálně rovnám horizont, nebo lehce oříznu kraje, když se tam dostane něco nechtěného, a ladím "tone curve" tak aby fotka byla optimálně kontrastní. Ze zásady fotím do RAWu, 14 bitů je víc než 12.
jarax napsal:
Stativ netahám, je velký a těžký. Jako kdybych měl stativ, věřím, že dám ještě lepší foto, protože bych mohl nastavit clony a časy ve větším rozsahu, ale zase bych si nemohl vzít kemping židličku )
Vyzkoušej někdy fotografický kloub RAM místo GPSky. Nevybavuju si jak tam máš namontovanou GPS ale pokud používáš RAM, je to fakt užitečná drobnost, zejména na delší časy nebo focení tele...
Je to lepší se středním ramínkem ale na 1150 to jde i s tím krátým co je u Zuma v ceně. Pár lidí má kvůli tomu druhou RAM sestavu na pravé straně řídítek, motorku postaví na boční stojánek, tím se pravý heft dostane nahoru, nasadí foťák s ramínkem (to střední má pružinu tak nespadne) a je to v pár vteřinách nasazené i sundané a pokryje to prakticky všechny úhly co můžeš potřebovat a prakticky není potřeba slézat z motorky.
Malá upoutávka na promítání filmu z mongolské mise, které proběhne dnes v AQ klubu, Rubeška 1, Praha 9 od 19:00.
Bude sud pivka, každý zaplatí co vypije + cena za pronájem sálu, počítám tak 20 Kč na osobu.
AQ klub není klub jako "bar", je to firmení klub a leží pod firemní budovou Aquasoft. Kdyby se někdo nemohl dostat, nebo nemohl najít tel na mně je 602 230 451.
...na roadendron by to mělo bejt, ale pokud není, pošlu ti to sám, je to za hubičku (za náklady a trochu vopruzu při vypalování)... pokud to tam nenajdete, napište mi soukr zprávu z adresou, kam to mám poslat.
Pro velký úspěch opakujeme... takže kdo by měl chuť mrkonut na film a poslechnout drby z naší cesty, tak máte možnost v neděli od 21 v cross klubu, bude následovat koncert - balkánská dechovka ala černý kocour bílá kočka: