Hrabe_X napsal:
Ale nestraš lidi......jedu do servisu tento pátek na výměnu předního okna u služebáku. Je to 15km, ale v jiném okrese i kraji.
Napíšu č.prohlášení, že jedu do servisu, kam a valím.... Nevím, proč psát cokoliv jiného ani proč by mě někdo tahal za to, že si nechám ve smluvním servisu 15km od baráku opravit auto??? Jakože si ho mám nechat opravit ve svém okresu 40km daleko? Nebo že nesmím tím autem už nikdy jezdit???? Fakt nebudu zbytečně předpos*anej a pak ješte ten den pos*anej z toho, že mě potká fízl, když 80% lidí na ulicích nenosí nic na xichtu a to ani na náměstích pod kamerama... Policajti jsou povětšinou duchem prostí, ale zase ne tolik, aby vysírali řidiče kvůli tomuto.....
Používejte hlavu. Nejhorší smrt je z vyděšení.
jsou tady vesměs lidi s mozkem, tak to risknu, snad se to úplně nezvrhne
- i kvůli tomu to co píšeš jsme možná tam kde jsme
- bereš ohled jen sám na sebe a svoje potřeby a ignoruješ pravidla
- já naprosto chápu že to co píšeš dává normáně smysl, ale my nejsme v normálním stavu, jsme ve stavu že když ti někdo blízkej onemocní, tak ho taky třeba nemáš kam odvézt do nemocnice, nebo třeba ho musíš odvézt do německa, v takovém jsme stavu
- a vemu to úplně obecně, prostě je teď do jinýho okresu cesta do servisu zakázaná, tak to prostě je
- je to úplně stejný jako jezdit na červenou, taky tisíckrát stojíš na červenou úplně zbytečně, dalo by se bezpečně projet ale prostě jsou pravidla a ty se dodržujou
- dodržování pravidel nás, mimo jiné, řadí do civilizovaného světa a tyhle drobnosti jen vedou k plíživé erozi státu jako principu, byť je to teď daný hlavně tím estébákem (pěkné počtení o erozi moci státu tady https://www.info....je-s-ohnem)
- sám sem taky motorku v neděli vytáh a udělal si 400km kolečko, ale od pondělí to je prostě zakázaný a je mi blbý to porušovat a že bych sakra cestovat potřeboval ...
Ale ty tohle píšeš z pohledu člověka,kterej asi věří naší vládě,myslí že to kormidlují správně a myslí si,že stát je v rozpuku a na dobré cestě k lepším zítřkům. Ale nezapomeň,že je tady druhá skupina lidí,která si to nemyslí. Mě třeba přijde,že je to všechno jeden velkej podvod na lidi,vládnou nám nekompetentní hovada,který mají sedět a nemyslím tím ve vládě a stát je ve sra.čkách možná větších než za komančů,ostatně nahoře sedí stejní lidé,tak co může být jinak že... A nad tím fším sedí EK,která chrlí jednu perlu za druhou,naprosto odstřižení od reality poddaných a to má byt nějakej hezkej pohled do budoucna? Rozklad státu už dávno běží,bohužél.
A nevím co vzhlížíte k první vlně,žádný semknutí lidí a podobný hovadiny sem teda nepozoroval,roušky se šili podomácku většinou proto,aby se ušila tenká a dalo se v ní fungovat a tím oje.bat nařízení vrchnosti...
patol napsal:
Neviem ako u Vás, ale na Slovensku mám pocit úplného amaterizmu riadenia štátu a vydávania nariadení.... mame do 21.2 zákaz vychádzania, ale od 8.2 sa idu otvárať školy. Preto tie ich “zákazy”(ako aj vlastne celu koronu) treba brat aj selskym rozumom. Ak pôjde do susednej dediny ktorá je už za hranicou okresu, neznamená to že tam bude čakať bacil, korona neni mor, ebola a ani lepra, prenáša sa kvapockovym spôsobom, takze neexistuje teritoriálne ohraničenie, ide skôr o množstvo pozitívnych v danej lokalite. Ak sa aj stretneš s pozitívnym a budeš od neho 2m a budeš mat respirátor, tak sa nemáš ako nakaziť, takisto keby si sa prechádzal po “čiernom” okrese bez ruska ak nikoho nestretneš, nemáš sa ako nakaziť (pokial dodrzujes hygienu rúk), to by predavačky v obchodoch a pumparky boli už dávno po korone (alebo horšie ) Tak myslím že robiť z toho bububu ako média a striktne byt preposrany preto že to niekto amatérsky zakazal vôbec nerieši problematiku šírenia, skôr by to mala byt “pomôcka” k zvýšeniu opatrnosti. Samozrejme nechodiť keď to nie je potrebné pretože “ja si to môžem dovoliť”, ale iba keď je to nutne. Ono práve ten systém zákazov a povolení naopak spôsobujú šírenie infekcie, lebo sú aj blbí ľudia, ktorí sú zvyknutí iba na príkazy a po skončení nejakého obmedzenia sa húfne koooonecne stretnú, po chvíli rusko dole a problem je na svete. Xylem keď si sa bol v nedeľu previezť, boli iné bacily, alebo ich bolo menej ako v pondelok? Je to na úsudku každého, ale korona zmizne až keď ľudia dostanú rozum, popr vakcínu , ale aj tu je tabor odporcov ktorí sú aj proti pcr testom kvôli preposranosti z čipovania, pritom veľakrát majú každý prd hneď zavesený na sociálnych sieťach, v telefóne nonstop zapnutú lokalizáciu....
to že jsou vlády nahovno je bohužel tak, a u nás obvzlášť, je to stav se kterým ale musíme pracovat, protože tam, bohužel, rychlá změna není možná
osobně souhlasím s názorem že nám momentáně vládne diagnostikovaný psychopat a bohužel stav nákazy je toho výsledkem (doporučuju shlédnout, pasuje to jako prdel na hrnec https://www.youtu...68WfG1srfk)
a ty bacily neděle/pondělí .... no samozřejmě že ne, samozřejmě že z pohledu jednotlivce je to Ok a můžu se chovat tak že nakažení se jsem schopen limitně přiblížit nule, jenže to je právě ten sobecký pohled na věc kdy upřednostňuju svoje zájmy nad zájmem celku a to zásadně
v těch plošných nařízeních se prostě musí dát státu za pravdu, protože je pod jakoukoliv rozlišovací schopnost státu brát v tomhle ohledy na "jednotlivce", on musí brát ohledy na celek a proto zavádí ty plošná opatření
stejně tak je pod rozlišovací schopnost státu zprocesovat nařízení "jednotlivcům" a taky další důležitá věc, že si musí ty procesy ohlídat a to taky nejde jednotlivě, zkrátka musí myslet ve větších celcích a to jsou momentálně okresy
a ta dohoda mezi občanem a státem jak já jí chápu by měla být taková, že mě policajt nezastřelí když na poli budu venčit psa a on se mi 100m zaběhne do jinýho katastru a na druhou stranu já nebudu zkoušet si jezdit do druhýho okresu na STK, protože i když bych potřeboval, tak to prostě 3 týdny v zájmu celku vydržím
dneska jsem poslouchal někoho v Prostoru X kde mluvil o mobilitě lidí kde koukají na googledata a porovnával to s británií, no samozřejmě že jsme na tom blbě protože na to prostě serem, tam při stejných podmínkách omezení klesla mobilita o 45% u nás asi jen o 14% a jak říkal to je přesně ten rozdíl v průseru ...
Vikec napsal:
Ale ty tohle píšeš z pohledu člověka,kterej asi věří naší vládě,myslí že to kormidlují správně a myslí si,že stát je v rozpuku a na dobré cestě k lepším zítřkům. Ale nezapomeň,že je tady druhá skupina lidí,která si to nemyslí. Mě třeba přijde,že je to všechno jeden velkej podvod na lidi,vládnou nám nekompetentní hovada,který mají sedět a nemyslím tím ve vládě a stát je ve sra.čkách možná větších než za komančů,ostatně nahoře sedí stejní lidé,tak co může být jinak že... A nad tím fším sedí EK,která chrlí jednu perlu za druhou,naprosto odstřižení od reality poddaných a to má byt nějakej hezkej pohled do budoucna? Rozklad státu už dávno běží,bohužél.
A nevím co vzhlížíte k první vlně,žádný semknutí lidí a podobný hovadiny sem teda nepozoroval,roušky se šili podomácku většinou proto,aby se ušila tenká a dalo se v ní fungovat a tím oje.bat nařízení vrchnosti...
ale vůbec, naopak, já jsem hrozně kritickej a podle mě by estébák měl jít ke zdi a pomalu nejen on, ale já se snažím posbírat info ze všech možných zdrojů a podle mě je ten výsledek jednoznačnej:
- minimalizace kontaktů, hygiena, totální testování, očkování, vitamíny, posilování imunity, sluníčko
tyhle body v různosti svého provedení jsou cesta z pandemie, to je jedna věc
věc druhá je poučení z toho všeho a tlak na politickou změnu, v tomhle si myslím že ještě bude zajímavý léto a hlavně září, tam se asi bude lámat chleba
Xylem : Veď to, tam je to o tej rozlišovacej schopnosti, pokial ju nemáš, tak ideš podľa nariadenia (bohužiaľ aj jeho ukončenia) , ak ho máš, tak môžeš zbehnut so servisu pre skúter aj “kúsok za tabuľu”, ak si si vedomý rizika a snažíš sa ho eliminovať. Ten rozdiel proti UK bude podľa mna v mentalite, UK je multikultura, “Československo” stále dobieha na 40rocnej masírke komančov “drž hubu a posluchaj” a čo neni zakázané, to je povolené .... veľa krát bez domyšlania dôsledkov ...
Upravil patol dne 04.03.2021 12:19
Vikec napsal:
ale vůbec, naopak, já jsem hrozně kritickej a podle mě by estébák měl jít ke zdi a pomalu nejen on, ale já se snažím posbírat info ze všech možných zdrojů a podle mě je ten výsledek jednoznačnej:
- minimalizace kontaktů, hygiena, totální testování, očkování, vitamíny, posilování imunity, sluníčko
tyhle body v různosti svého provedení jsou cesta z pandemie, to je jedna věc
věc druhá je poučení z toho všeho a tlak na politickou změnu, v tomhle si myslím že ještě bude zajímavý léto a hlavně září, tam se asi bude lámat chleba
S týmto plne súhlasím, na začiatku korony som sa odsťahoval s rodinou na chalupu do prdeloviec, chodím každý týždeň dole do dediny “na kultúru” otestovať sa do kulturáku, medzi tým poctivo vysedávam na slniečku a posilňujem imunitu slivovicou dopĺňanou Plzenskym B vitaminom
Upravil patol dne 04.03.2021 12:22
patol napsal:
Xylem : Veď to, tam je to o tej rozlišovacie schopnosti, pokial ju nemáš, tak ideš podľa nariadenia (bohužiaľ aj jeho ukončenia) , ak ho máš, tak môžeš zbehnut so servisu pre skúter aj “kúsok za tabuľu”, ak si si vedomý rizika a snažíš sa ho eliminovať ...
já tomuhle rozumím a souhlasím že takové chování nijak nákazu nerozšiřuje, ale říkám že se na to takhle teď nejde dívat, prostě v ústavě je z nějakého důvodu definice nouzového stavu, ten tu je de facto i de jure a mimo jiné z něj momentálně vyplývají nějaká omezení
a prostě si buď řekneme že tu máme právní stát a tím pádem máme, teda MUSÍME dodržovat ty omezení, pokud ne tak má stát represivní reakci a je to podle mě v pořádku, protože tak to zákon říká
a nebo si řekneme že tu právní stát není a pak hurá do ulic
a je úplně jedno jak moc to je rozumný nebo ne, protože mě taky nepřijde rozumný stát uprostřed prázdný Prahy na červenou na křižovatce když vidím širokodaleko nic, je to stejné pro spoustu jiných činností, zákon je obvykle věc kompromisu, respektive vůle většiny a respektování tohohle principu je základ evropské kultury stejně jako třeba sdílené zdravotnictví
takže souhrn - je v zájmu nás všech dodržovat co se dodržovat má a nejen ze zdravotního hlediska ale i z hlediska společenskýho, zjednodušeně táhnutí za jeden provaz, opět zjednodušeně - jak to loni zafungovalo a jen proto že to bylo společně a s vnitřní motivací
xylem napsal:....
osobně souhlasím s názorem že nám momentáně vládne diagnostikovaný psychopat a bohužel stav nákazy je toho výsledkem (doporučuju shlédnout, pasuje to jako prdel na hrnec https://www.youtu...68WfG1srfk)
jinak tady v návaznosti z FB Jakuba Horáka, velký souhlas:
Začínám zcela vážně uvažovat nad jednou věcí. Představme si hypotetickou situaci země, kterou vede premiér, trpící závažným psychiatrickým onemocněním. Může to být například schizofrenie, vyznačující se poruchami myšlení, vnímání nebo bludy. Takže třeba během dvou dnů nařídí zavřít jídelny a zase je otevřít. Nebo prodlouží karanténu na 21 dnů a za dva dny ji zase zkrátí na 14. Nebo tvrdí zvláštní a rozporuplné věci o své rodině.
Za normální situace by bylo jasné, že něco není v pořádku - takže by se třeba postavil proti příslušný ministr, nebo poslanci ze strany, která ho nominovala. Jenže to v našem hypotetickém případě nenastane, neboť všichni výše zmínění jsou paralyzovaní něčím na způsob stockholmského syndromu, nebo se prostě bojí, nebo situace využívají.
Navenek to tedy působí, že za těmi patologickými rozhodnutími stojí celá vláda a protože nikdo nepředpokládá, že může být celá vláda nemocná, tak se pozorovatelé snaží situaci nějak racionalizovat - hledat pro ni nějaké logické vysvětlení. Premiér navíc vystupuje autoritativně, normálně se obléká a pečuje o svůj vzhled. A co je u těchto poruch běžné - svoji situaci si vůbec neuvědomuje a o to navenek působí přesvědčivějí.
To by byla docela nebezpečná situace, ne?
“ táhnutí za jeden provaz” tak tomuto si naozaj uveril? Fungovalo by to, ak by to riadenie štátom bolo ošetrené komplexne a odborne... uvediem príklad: ešte minuly týždeň (možno ešte stále) lieta linka Londyn-Košice, ľudia vystúpia a bez ľubovoľnej karantény alebo obmedzení idu domov... takýmto spôsobom sa na SK predpokladam zavliekla anglicka mutácia korony, proste cigos čo dostane UK koronu a tam by musel platiť liečbu radšej sadne do lietadla (alebo autá) a vráti liečiť bezplatne na Slovensko , samozrejme sa pred tým zvíta so všetkými 50 súrodencami .... pokial toto nikto nevyrieši, tak sa budeme zbytočne búchať do pŕs , hlavne keď pritom pozeráš z okna na nezodpovedných , ver tomu, že tým že nepôjdeš v rusku pre skúter ničomu neuskodis
V princípe ovládnuť kompletnú populáciu skladajúcu sa od úplných ****ov až po inteligentných ľudí je veľmi komplikované, najlepšie to asi dotiahli komanči všade prítomnými eštebákmi a tvrdým prenasledovaním... a to trvalo niekoľko rokov kým to vybudovali. Takýmito zákazmi cez média teraz docielia akurát to, že zodpovedný budú sedieť doma a tá nezodpovedná menšina typu “ja nebudem nosiť rúško, na mna to neplatí” postačuje na nekonečné predlžovanie agónie zvanej covid...
Hrabe_X napsal:
Ale nestraš lidi......jedu do servisu tento pátek na výměnu předního okna u služebáku. Je to 15km, ale v jiném okrese i kraji.
Napíšu č.prohlášení, že jedu do servisu, kam a valím.... Nevím, proč psát cokoliv jiného ani proč by mě někdo tahal za to, že si nechám ve smluvním servisu 15km od baráku opravit auto??? Jakože si ho mám nechat opravit ve svém okresu 40km daleko? Nebo že nesmím tím autem už nikdy jezdit???? Fakt nebudu zbytečně předpos*anej a pak ješte ten den pos*anej z toho, že mě potká fízl, když 80% lidí na ulicích nenosí nic na xichtu a to ani na náměstích pod kamerama... Policajti jsou povětšinou duchem prostí, ale zase ne tolik, aby vysírali řidiče kvůli tomuto.....
- já naprosto chápu že to co píšeš dává normáně smysl, ale my nejsme v normálním stavu, jsme ve stavu že když ti někdo blízkej onemocní, tak ho taky třeba nemáš kam odvézt do nemocnice, nebo třeba ho musíš odvézt do německa, v takovém jsme stavu
- a vemu to úplně obecně, prostě je teď do jinýho okresu cesta do servisu zakázaná, tak to prostě je
- je to úplně stejný jako jezdit na červenou, taky tisíckrát stojíš na červenou úplně zbytečně, dalo by se bezpečně projet ale prostě jsou pravidla a ty se dodržujou
- dodržování pravidel nás, mimo jiné, řadí do civilizovaného světa a tyhle drobnosti jen vedou k plíživé erozi státu jako principu, byť je to teď daný hlavně tím estébákem (pěkné počtení o erozi moci státu tady https://www.info....je-s-ohnem)
- sám sem taky motorku v neděli vytáh a udělal si 400km kolečko, ale od pondělí to je prostě zakázaný a je mi blbý to porušovat a že bych sakra cestovat potřeboval ...
Je především ntné chovat se rozumně a nepřispívat k šíření toho sarajtu, který nás zabíjí. Dělat ramena, nebo se chovat nezodpovědně, jenom proto, že se tak chovají ostatní nám nepomůže. Na jaře jsme to podle mého zvládli ne díky nějakým nařízením, ale díky našemu přístupu - zachránili jsme se sami. Tak to zkusme znovu navzdory nesymslnému chování vlády a starého jezevce.
...poplácejte se oba po ramenou, jak umíte dodržovat nesmyslná nařízení a jak jste dobří.... ....Mirek Dušín by z Vás měl zajisté radost
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Nechal bych si napsat od opravovatele skutru čestné prohlášení, že nemá místo na jeho skladování a že si ho prostě odvézt musíš.
Ostatní vyjadřování o tom co je smyslný a ne bych přenechal odborníkům v oblasti epidemiologie...
pod trvalým dohledem
Ja myslím, že minuloročnú vlnu sa podarilo utlmiť vďaka úplnému lockdownu s vypnutím fabrík a povinná karanténa na hraniciach a pre pozitívnych. U nás teraz koooonecne od 3.2 nemôžu chodiť do obchodu pozitívny, do vtedy mohli
Upravil patol dne 04.03.2021 17:11
Hrabe_X napsal:
Je především ntné chovat se rozumně a nepřispívat k šíření toho sarajtu, který nás zabíjí. Dělat ramena, nebo se chovat nezodpovědně, jenom proto, že se tak chovají ostatní nám nepomůže. Na jaře jsme to podle mého zvládli ne díky nějakým nařízením, ale díky našemu přístupu - zachránili jsme se sami. Tak to zkusme znovu navzdory nesymslnému chování vlády a starého jezevce.
...poplácejte se oba po ramenou, jak umíte dodržovat nesmyslná nařízení a jak jste dobří.... ....Mirek Dušín by z Vás měl zajisté radost
Právě jsem se podíval do zrcadla a polácal se po ramenou (pro jistotu po obou) . Asi bys měl být spokojený
OK, zítra vám napíšu přesný počet babiček, které můj nezodpovědný přístup zabil. Myslím, že se bude kriticky blížit nule.
Jako maloměšťák potkávám lidi bez roušek, dokonce tu procházkují i lidé nakažení, kteří mají být v izolaci a já to o nich vím. Báby a dědci se vykecávaj na 30cm face to face s respirátorem na bradě a rypákem venku. To je ten důvod, proč jsme tam kde jsme.
Ne proto, že dojedu zdravej s pytlem na hubě vyměnit rozm*daný sklo a předám venku servisákovi klíčky od auta.
Mimo jiné sklo mi za dva roky rozflákala už po osmé D1 = placená státní komunikace. Takže se nenechám státem vysí*at, že mi zakazuje dojet do servisu, aby mi nehrozila od státu pokuta, když neopravím státem rozbitý auto!
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /