prosteoff díky. Jaký máš typ? V některých recenzích píšou že je to neskladné, že se to sotva vejde do kufru. Vozíš v bundě páteřák? Nebo stačí jen vesta? Kolik to cca váží?3-5kg
Resite tu vetrani a cenu reaktivace. Naklady na upravu sveho okoli na provoz s kryplkarou ale neresite. Trhacka ma vyhody. Stoji min pri reaktivaci, ale jen pri cene za bombicku, mozne poskozeni toho doslova igelitu vevnitr nikdo neresi;-) ale ze funguje otrocky - vypadnes z motorky nafoukne se, ale hlavne pomalu. Pri nedani prednosti autem tzn primy naraz do boku = hlavou uz jsi pred motorkou nez se kabel napne a vyskubne spoustec. V tu dobu ale uz mas mit nafouknuto. A to umi vyhodnotit a stihnout jen elektronicke systemy, ne lanko. Kazdemu co se mu libi, ale elektronicke bagy jsou oproti trhackam jiny level. Vesty s trhackou lepsi nez nic, ideal treba do autoskoly jako rentalove reseni. Podle meho. Ustupek od komfortu ventilace to je tak jako tak.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Sám mám Helite Turtle I a pro přítelkyni jsem pořídil II., rozdíl prakticky žádný. V bundě mám nějaký 5 mm "páteřák" nebo co to je (v případě pádu bez vesty by to bylo fakt k ničemu), takže to tam mám ale spíš z toho důvodu, že to neřeším. Samotná vesta poslouží i jako solidní páteřák v případě že by nebouchla - je tam poměrně široká a dlouhá "deska" (nevím jak to nazvat). Tím ale přichází na téma skladnost, které opravdu není ideální - díky tomu páteřáku tu vestu prostě nesroluješ, maximálně ji nějak ohneš do většího či menšího rádiusu. Do bočního prázdného alu kufru se vleze. Když jsme jeli off a chtěl jsem ji sundat tak ji na punk přidělám na zadní sedadlo nebo na boční kufry pomocí gumicuků, jinak ji prakticky z bundy nesundávám.
Osobně bych do ní šel znovu, i proto jsem ji koupil teď přes zimu přítelkyni. Ale až budou vnitřní vesty za normální ceny, nebudou muset s každou aktivací do servisu (různě drahého) atp., tak půjdu do nich. Zatím je to ale něco jako elektroauta... :-)
No hlavně si popřejme vesty a airbagy nepotřebovat. :-)
Honzo ty jezdíš v čem? Dej nějakou recenzi toho svého. Pochopil jsem ,že budeš mít elektroniku, pořád platí že každé dva roky servis cca2500? A pád za 7t? Vím cena zdraví nenahradí. Co údržba(pocení,špína) jak je to s tím. Jak je na tom ochrana krku a beder?
Jezdím v Hit-Air vestě, je delší než Helite a límec mi taky přišel o něco vetší. S větráním není problém, jezdil jsem s klasickým páteřákem a na to těžká bunda z cordury s odepínacími panely vepředu i vzadu. Když na to hodím ten airbag tak rozdíl moc nepoznám ani co se týče vedra ani hmotnosti
Jezdim helite turtle, bundu rockway loner bez chranicu a pod tim ortema chranickovka. Kdyz sou fest hice nebo jedem jiznim smerem tak jen ortema dres a navrch airbag. V dnesni dobe uz mi to prijde za relativne slusny penize jako dobra ochrana, verim ze elektronika bude lepsi ale zatim to neni uplne user friendly...
In pivo veritas!
zlomenakost napsal:
Nemá někdo přímo bundu s airbagem?
Jezdím už 4 sezonu s airbagovou bundou Helite Touring textilní. Spokojenost. Jen jeden mínus to má, je docela těžká. Jinak větrání v pohodě i v letě žádný problém.
Upravil jirkap2005 dne 12.03.2021 07:05
BMW F650 GS twin,09
Co by tě zajímalo k bundě? Je to normální textilní bunda s bonusem navíc že tam máš airbag a nemusíš ho vozit zvlášť. Tam je to spíš o tom jaky typ bundy preferuješ, já zkoušel tu HitAir ale mě prostě tenhle typ bundy nevyhovuje - málo větracích otvorů a provedení 3v1 kdy nepromok se dává dovnitř. Přišlo mi to spíš vhodné do chladnějších podmínek.
raider-no trefil si to. Mě právě ta bunda od hit air přišla vzdušnější a lehčí než helite ( čerpání z fotek a recenzí) u hit air by měli být dva tipy jednoho modelu. Mesch by měla být vzdušná ale za cenu, že do ní cpeš nemok. Jen si ji zkoušel na prodejně , nebo ses i svezl?
Ať si říká každý co chce, ale mě k airbagové vestě přesvědčilo toto video. Pokud Lisý, takový jezdec může nabourat, tak kdo jsem já, abych si vestu nebral? https://www.youtu...aLis%C3%BD Pokud si to člověk může dovolit, tak všechno lepší než obyčejná bunda. Všechno se může posrat, ale víš, že jsi pro dobro věci udělal maximum.
prosteoff- souhlasím se vším.zvěř a nedání přednosti se špatně odhaduje. Proto bych to chtěl, jen se přikláním k bundě aby to bylo v kompletu. A myslím i lepší cirkulace vzduchu.
Ahoj,tak to tu z mé strany (o výběru airbag)zavřu. Všem děkuji za rady a názory. Nakonec jsem sáhl po airbag bundě Hit-Air Motorrad2. Už je doma a doufám ,že nebude nikdy potřeba airbagů. Jinak jsem myslel , že bude těžká ale je vlastně váhově srovnatelná s bundou ve které jsem jezdil do teď. Velikost jsem vzal stejnou a je o chlup větší. Což se po Vánocích docela hodí . Jen lokty by mohli být trochu výš ale to doladím. Tak ještě jednou všem díky