Tak jsem to při vyjížďce sledoval a zjistil, že se mi ABS aktivuje při každém zastavení a první zastavení a aktivace je OK a druhou už to hodí chybu, ale pokud při druhém zastavení vypnu a zapnu zapalování tak zase můžu jednou zastavit, aniž by to hodilo chybu ABS.
Nevíte někdo proč jednou to zastavení s aktivací ABS projde a podruhé to hodí tu chybu a co může způsobovat, že se to ABS pořád aktivuje?
Jiříku, nechej si někde vyčíst závady.
Já měl podobný potíže, stokrát jsem je tady popsal, ale místní logicky nejsou jasnovidci.
Tonda mi přesně diagnostikoval mrtvej modulátor a i on k tomu potřeboval diagnostiku:-)
Po výměně, mi ABS funguje pokaždé a ne jen občasně.
Ahoj mám dotaz a ABS mě bliká střídavě po otočení klíčky, moto byla padlá docela dost zkoušel jsem restart podle návodu ale nic brzdovka dolita a odvzdušněna kabely a čidla vypadají OK . Muže mi někdo poradit co dál. Dík
baw napsal:
Ahoj mám dotaz a ABS mě bliká střídavě po otočení klíčky, moto byla padlá docela dost zkoušel jsem restart podle návodu ale nic brzdovka dolita a odvzdušněna kabely a čidla vypadají OK . Muže mi někdo poradit co dál. Dík
A po resetu blikaji spolu a jakmile se rozjedes tak zase zacnou blikat stridave?
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Ahoj, o tomto víkendu jsem trochu provětral svoje 1100gs na sněhu a ledu a všiml jsem si nezvyklého projevu ABS.
Motorka stála asi 3 měsíce, startoval jsem v teplotě kolem 0 a baterka to napoprvé moc nezvládala. Jelikož jsem koupil obyč. olověnou baterku, tak mi při teplotách pod 5st zpravidla ráno nenaskočí ABS v důsledku nízkého napětí, ikdyž motorku používám každý den na dojíždění do práce.
Samozřejmě ABS nenaskočilo ani po zimní přestávce, což jsem čekal. Nicméně po pár kilometrech jsem zastavil, vypnul a startoval znovu no a okamžitě po nastartování se obě kontrolky rozsvítily a svítily trvale. Takový stav jsem ještě nikdy neviděl a ani nevím, že taková indikace existuje. Po rozjezdu se nic nezměnilo (obě kontrolky trvale svítí) a až po dalším opakovaném startu po pár minutách ABS normálně naskočilo.
No a v neděli se to myslím zopakovalo znovu. Setkali jste se už s tímto někdo? Že by to bylo zatuhlé relé se mi nezdá, před startem cvakalo normálně jako vždy a kontrolky blikaly. Diagnostika mě nenapadla. A jak ABS naskočilo, tak fungovalo normálně na obou kolech - ověřeno jízdou
Upravil agenthonza dne 12.02.2017 23:55
Ahoj všichni. Na 1150GS mi blikají střídavě kontrolky ABS. Baterka je nová. Koukal jsem na resety na Youtubu i tady, ale mám malý problém. Všude je na reset modrohnědý kabel a já takovou barvu nemám. Poradí někdo?? dík
PLIHAL FILIP napsal:
Ahoj všichni. Na 1150GS mi blikají střídavě kontrolky ABS. Baterka je nová. Koukal jsem na resety na Youtubu i tady, ale mám malý problém. Všude je na reset modrohnědý kabel a já takovou barvu nemám. Poradí někdo?? dík
Chtělo by se to trochu rozepsat co máš za ABS, bo reset přes ten kablík jde jen u staršího provedení bez dualu a bez posilovače.
Pokud máš dual s posilovačem tak ještě zjisti jak ti ty kontrolky blikají a podle manuálu zjistíš co to znamená.
Jsem v GS nováček, jezdil jsem cruisery, tak trochu plavu. Je to model z roku 2002. Blikají na střídačku(horní vs spodní), Jak na videu:https://www.youtube.com/v/8zBgbb5JIBs
PLIHAL FILIP přiložený následující obrázek:
[156.51Kb]
Upravil PLIHAL FILIP dne 30.03.2017 21:37
Zdar všem, budu pokračovat ve vláknu.
Mám otázku ohledně ABS, zda se s tímto níže popsaným problémem někdo nesetkal. Jestliže ano, jaké pak bylo řešení?
MOTO 1150 gs, r.v. 2001
proběhla výměna aku, po zapnutí zapalovaní se rozsvítí a svítí pouze jedna kontrolka ABS (horní). V tomto stavu reset ABS nepomáhá.
Po nastartování stav stejný, teprve po přidání otáček se kontrolky střídavě rozblikají. Nemohu se dostat do stavu připravenosti modulu ABS (čili aby kontrolky blikali současně).
Jiný zásah než výměna aku neproběhla.
Jen pro info:
po zapnutí zapalování napětí +/- 12,5, po nastartování je zhruba stejné a teprve po přidání otáček a ubrání zpět do volnoběhu už vyskočí dobíjecí napětí z altíku na +/- 13,8.
Díky
Upravil Luckystrike dne 26.04.2020 09:03
U mně po uklouznutí v terénu též nefungovalo ABS, problikávalo na střídačku. ABS problikávalo až po nastartování. Pravděpodobně je to způsobeno úpravou, aby se ABS aktivovalo až po začátku dobíjení. U mne je tedy nutné provést reset až po nastartování a přidání plynu, kdy se kontrolky rozblikají na střídačku, poté zmáčknout a podržet tlačítko ABS a po uvolnění tlačítka již blikají tlačítka současně a ABS se aktivuje.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS