A to jsem slyšel že to nikdy nedotáhnou, že Thethy si chtějí zachovat ten původní ráz. Sbohem severní cesto. A na jižní taky pracují?
Na 12GS jsem projel ve 2019 jak severní tak jižní a byl to masakr. Chtěl jsem to někdy projet na lehčí, ale docela mi kazí vyhlídky...
Neexistuje špatné počasí!
Myslím že južná časť ostane bez zmien, lebo s Shkoderu sa tam dostaneš rýchlejšie cez Koplik a Boge. Išli sme to v júni a od Prekalu po Teth všetko pôvodné aj krčma otvorená. V Tethe sú postavené nové dvojpodlažné chalupy a veľká reštika, cesta hore po kríž komplet pripravená na asfalt, vraj do 3 mesiacov bude hotová. Aj hore opravujú tu vyhorenú reštiku
patol přiložený následující obrázek:
vvalosek napsal:
A to jsem slyšel že to nikdy nedotáhnou, že Thethy si chtějí zachovat ten původní ráz. Sbohem severní cesto. A na jižní taky pracují?
Na 12GS jsem projel ve 2019 jak severní tak jižní a byl to masakr. Chtěl jsem to někdy projet na lehčí, ale docela mi kazí vyhlídky...
Jakej původní ráz myslíš? V Theth už není jediná původní stavba. A cesta z Theth přes Prekal už je docela solidní masakr na velký GS. Nejlepší, co člověk může udělat (krom toho tam nejezdit), je se otočit u toho velkýho mostu přes řeku a jet zpátky přes Thet a po asfaltu. Jak se ta cesta nepoužívá, tak je v hrozným stavu a hlavně od mostu dál není ani nic k vidění... Jen křoví a šutry. Dřív to byla pěkná cesta s ideálním stavem pro toho, kdo si chtěl fakt zajezdit po horší šotolině (horší než úplně rovný), ale teď už je to daleko za hranicí zábavy...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
vvalosek napsal:
Jakej původní ráz myslíš? V Theth už není jediná původní stavba. A cesta z Theth přes Prekal už je docela solidní masakr na velký GS. Nejlepší, co člověk může udělat (krom toho tam nejezdit), je se otočit u toho velkýho mostu přes řeku a jet zpátky přes Thet a po asfaltu. Jak se ta cesta nepoužívá, tak je v hrozným stavu a hlavně od mostu dál není ani nic k vidění... Jen křoví a šutry. Dřív to byla pěkná cesta s ideálním stavem pro toho, kdo si chtěl fakt zajezdit po horší šotolině (horší než úplně rovný), ale teď už je to daleko za hranicí zábavy...
záleží na tom, čo motorke kto dokáže....po ten velký most je to šotolina pre tých čo jazdia terén po sediačky...od neho nespevnená cesta so šutrami pre tých čo to dávajú aj po stojačky. Žiadny trial a ani nejaky extra ťažký úsek tam neni, začiatkom júna v daždi to išiel s nami kamoš na osmikile s E09 a v pohode jednotka-dvojka....my na 690kach + Xchallenge 650 samozrejme nirvana dva-tri-štyri.
Čiže ak niekto chce aj na velkom GSku posuvať svoje hranice a neni samozrejme nováčik v teréne, tak prečo nie....a pomáha aj doplnenie tekutého posilňovača cestou v krčmičke
A doporučil by som to asi ísť z opačnej strany od Prekalu, ten posledný úsek po ten velký most je viac blatistý s kameňmi a je v tomto smere z kopca, čo je v prípade dažďa asi lepšie
Upravil patol dne 18.08.2021 12:38
Mr GS napsal:
V Theth už není jediná původní stavba.
Pár původních kamenných baráků jsem tam ještě tehdy viděl, ale prostě 21. století se dere (čti se*e) všude.
Mr GS napsal:
A cesta z Theth přes Prekal už je docela solidní masakr na velký GS. Nejlepší, co člověk může udělat (krom toho tam nejezdit), je se otočit u toho velkýho mostu přes řeku a jet zpátky přes Thet a po asfaltu. Jak se ta cesta nepoužívá, tak je v hrozným stavu a hlavně od mostu dál není ani nic k vidění... Jen křoví a šutry. Dřív to byla pěkná cesta s ideálním stavem pro toho, kdo si chtěl fakt zajezdit po horší šotolině (horší než úplně rovný), ale teď už je to daleko za hranicí zábavy...
Jsem pro intenzivní zážitky. Nemusí to být pozitivní, ani zábava. :-) Snahu posouvat se dál jsem tímhle výletem s kamarády splnil a standardní šotoliny se od té doby nezaleknu. :-)
PS: Dojeli jsme celí zaprášení, já pomalu s náběhem zánětu šlach v pažích, ale dojeli a večer jsme to zapili. Jinak kola šišatá nejsou, ale místy jsem měl pocit že budou... :-)
Neexistuje špatné počasí!
Jeli jsme to v červenci, od Kopliku, přespali jsme v kempu nad Thetem a ráno přes Prekal do Škadaru. Cesta jak bych to tak řekl? No projel to s náma i kluk na 1200 Banditovi... Byli jsme i na hoře Tomor. Tam to bylo o hodně těžší, ale Bandit to taky zvládl, jen cestou dolů vařila zadní brzda a nic nepomohlo, musel to sjet jen na přední. Tím chci říct, že je to víc o jezdci než o motorce. Ale po letošku už asi taky koupí cenduro.
Jeli jsme predloni za deste z Prekalu do Theth a jet to na silnicni motorce na hladkych gumach si uprimne neumim predstavit. Nektery useky s ostrym a kluzkym kamenim a jeden kousek tak schodovatej, ze jsem i s Dakarem chytal spodkem, to musel s Banditem byt ocistec...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Keď tak pozerám tie vaše fotky nakufrovanych veľkých GS na južnej ceste (aj ja som tu chybu urobil keď som tam bol prvý krát ešte na GS), mám tip pre váhajúcich. Naplánovať cestu tak, aby ste poobede/vecer došli do ALB, zapichli to do kempu Shkoder Lake Resort - za 7€ (Moto+človek+ stan) zánovný kemp s full servisom, čapovanym pivom a dobrým jedlom za facku v reštike, mólo do jazera, pekná recepčná ktorý je ideálne na pól ceste medzi Koplikom a Shkoderom a ráno po miernom vytriezveni sa vydať naľahko cez Shkoder a Prekal na Teth, na konci Prekalu v hospode prvý povzbudzovak, po cca 1,5-2 hod je hospoda kde doplnite “posilovač riadenia” a po ďalšej 1,5-2 hod ste v Tethte, odtiaľ je to už potom “ diaľnica” cez Boge a Koplik spať do kempu. Máte to na cely deň, bez bagáže to je o inom a budete rozjazdený na všetky ostatné šotoliny čo vás budú čakať (ak ešte nejaké ostanú, už stihli “vyasfaltovat” skoro všetky ťažké úseky)
Dnes projeta SH72 z Corovode do Piskove na Supertenere 1200 a GS1250ADV. Ja Anakee3 a kamos s Bawem na Motoz GPS oba plne nalozeny s kuframa. Sice to nebylo uplne s prstem v nose, ale dali jsme to bez ztraty kyticky. Kanon Osumit nadhera a vyhledy paradni.
Ale do Recka nas lustrovali zle, vyplnit online registraci a hned na test bez ohledu na dokonceny ockovani a platnej Covidpass. A nedejboze mit ho pozitivni, pak povinne 14 dni karantena v hotelu a nikam ani na krok. A hotel si samozrejme zaplatite...
Upravil Slavek-xxx dne 22.09.2021 20:58
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Dnes projeta SH72 z Corovode do Piskove na Supertenere 1200 a GS1250ADV. Ja Anakee3 a kamos s Bawem na Motoz GPS oba plne nalozeny s kuframa. Sice to nebylo uplne s prstem v nose, ale dali jsme to bez ztraty kyticky. Kanon Osumit nadhera a vyhledy paradni.
Ale do Recka nas lustrovali zle, vyplnit online registraci a hned na test bez ohledu na dokonceny ockovani a platnej Covidpass. A nedejboze mit ho pozitivni, pak povinne 14 dni karantena v hotelu a nikam ani na krok. A hotel si samozrejme zaplatite...
Před 3 týdny jsme zkusili od kaňonu Osumi cestu přes náhorní plošinu s jezery (přes Prishtë do Ballaban /Fshat I Ri/) - nahoře paráda - super výhledy https://www.googl...!3e0?hl=cs
Slavek-xxx napsal:
Před 3 týdny jsme zkusili od kaňonu Osumi cestu přes náhorní plošinu s jezery (přes Prishtë do Ballaban /Fshat I Ri/) - nahoře paráda - super výhledy https://www.googl...!3e0?hl=cs