Aktuální zkušenost po cestě do Košic a pak zpět do Prahy. Na obě cesty otočili vagony tak,že moto jely v protisměru. Asi aby se dalo v cílové stanici rovnou vyjet.
Plexi (stadard 1200 ADV) jsem sklopil do nejnižší polohy a lehce (spíš pro pocit ) zajistil gumycukem.
Vlak sebou cestou dost háže, takže důkladné přikurtování je nutné.
Melizoy napsal:
No Petře, mě by zase nebylo u pr., kdybych měl škodu a ČD by se k tomu nestavili čelem ????
asi je to o úhlu pohledu, ale i ti Taliáni dělají všechno pro to, aby škody nenastaly a ne, že se pak k nim budou stavět čelem
Viz. vlastnění nějakých kurt na zápůjčku pro případ, že se někomu utrhne nebo jich bude mít málo. Já jsem třeba nepočítal s tím, že nemají oka uprostřed a budu muset kurtovat motorku od kraje vagónu ke druhému kraji, když provozují autovlak s možností přepravy motocyklů. Strohá info předem, že potřebuješ mít vlastní kurty je tak nějak nedostatečná. Co to je vlastní kurty? To je 2 až nekonečno... a kolik si jich vezmeš, když s něma pak musíš odjet 10tis km v kufru a nebo je na Slovensku vyhodit?
Nebo to jejich otáčení vagónů proti směru jízdy
Prostě to funguje stejně na hov.no, jak česká pošta a defacto všechno, co začíná slovem česká...
Kdyby ti někdo vysypal motorku z vlaku při cestě na dovolenou, tak ho budeš chválit za to, že ti ji pak zaplatil?... a to ještě dle standardů pojišťovny, takže konkrétně já bych dostal asi bonboniéru, když mám najeto 270tis a další taková motorka nikde v inzerci není, aby mohli "určit" cenu
To se na mě nezlob, ale s takovým přístupem je nějaký "stavění se čelem" ke škodám to poslední. To je, jak kdyby ti u letecký společnosti s úsmevem zaplatili odškodný za to, že ti ve spadlém letadle umřela žena, ale před odletem měli na salámu zkontrolovat palivo atd.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Melizoy napsal:
No Petře, mě by zase nebylo u pr., kdybych měl škodu a ČD by se k tomu nestavili čelem ????
To se na mě nezlob, ale s takovým přístupem je nějaký "stavění se čelem" ke škodám to poslední. To je, jak kdyby ti u letecký společnosti s úsmevem zaplatili odškodný za to, že ti ve spadlém letadle umřela žena, ale před odletem měli na salámu zkontrolovat palivo atd.
A ono to dopadne jinak? Myslím u letecké společnosti.
BMW F800GS Adventure
Pouze zde opravím info z roku 2016. Čtyřkolky přepravovat lze, cena je jak za malé auto, vše absolutně bez problémů. Přepravovali jsme takto 3 čtyřkolky v květnu při cestě na Ukrajinu(z Košic po ose).
Ahoj. Chtěl bych v červenci jet do Košic autovlakem. Nemate nahodou foto vaši motorky jak jste ji přikurtovaly (předek , zadek + sedlo). Osobně mam z toho vlaku trochu obavy, pry dost hazi a nerad bych něco pokazil. jinak 4 kurty sebou. diky Pepa.
BMW R 1100 GS
pepamarecek napsal:
Ahoj. Chtěl bych v červenci jet do Košic autovlakem. Nemate nahodou foto vaši motorky jak jste ji přikurtovaly (předek , zadek + sedlo). Osobně mam z toho vlaku trochu obavy, pry dost hazi a nerad bych něco pokazil. jinak 4 kurty sebou. diky Pepa.
mam jen nejake video kde to je videt, ale v zasade zadna veda
- hodis to na bocak
- 1+1 pevnejsi kurta z boku, ja to vazu za padaky a stahnu to proste nejak rozume k zemi, rekneme 8÷10 cm, tak aby to bylo rovnomerne a vlastne jsi uvolnil ten bocni stojanek
- a pak vazu predni a zadni kolo k tem dorazum co tam daji a to uz ne kurtou s racnou, ale jen s takovou tou samozadrhavaci prezkou, ale to je vicemene uz jen trochu pro sychr, dulezity jsou ty dve bocni
- a pro lepsi spani ty dve bocni nedavam za haky na vagon, ale tema hakama do sebe, to se samo nikdy nerozpoji (je to vlastne kruh), takze i kdyby doslo k nejakemu superextra propruzeni, tak ty haky se nemaji jak uvolnit a je to privazany porad
a posledni vychytavka - v kosicich je kousek od nadrazi posta, takze sebou krabici a ty velky kurty pak jedou domu postou (6,50 € ?), zbytecny sebou tahat, beru jen ty s tema prezkama, ty jsou lehky .....
pepamarecek napsal:
Je to celkem jednoduché - postavit na bočák - jestli jde o boxer, raději jeď na pravou stranu tak, aby byl bočák do středu vagonu - opačně to moc nevychází. Nádrážáci ti dají před přadní a za zadní kolo zarážku. Přední klolo je proto lepší nechat v ose motorky a třeba zajistit proti otočení. Pak stáhnout zadek přes podsedlový rám do tlumiče (2 kurty), předek za spodní brýle (2 kurty). Kurty jsem chytil hákama vagonu. Pro jistotu můžeš stáhnout přední brzdu k říditku (třba binda nebo krátký popruh).
Motorky pojedou pozpátku, takže jsem si přes plexi hodil gumicuk (je to asi jen pro pocit, nevím jestli to má efekkt).
Upravil j_a_k dne 17.06.2019 17:23
Zdravím,
nechci zakládat nové vlákno tak se zeptám tady:
nevíte jestli existuje nějaký rozumný autovlak směrem na Portugalsko , Španělsko ?
díkes
š.
(ch)stepan