Pánové, chtěl bych poprosit, jak se aktualizuje navigátor V.
Je k tomu něco potřeba? Předpokládám že asi na stránkách Garminu, nebo BMW, možná
v návaznosti na seriove číslo navi. Přijde mi starší, tak ať jsem připraven.
Dekuji
Postačí připojit navigaci k pc, na pc v položce "Tento počítač" se Ti objeví další disk (nebo dva, pokud je v navi vložena SD karta). Na prvním disku najdeš adresář "Express", popř. zástupce na stránku pro stažení ze stránek Garminu, soubor stáhneš, nainstaluješ, vytvoříš si Garmin účet (pokud jej ještě nemáš). Program by měl nalézt Navi a nabídnout její update. Pokud ale použiješ soubor z navigace, je pravděpodobné, že po nainstalování do pc Ti vyskočí hned hláška o nové verzi (přeci jen v navigaci není vložen nejaktuálnější Garmin Express). Ještě pro jistotu posílám odkaz na stránky Garminu pro stažení nejaktuálnější verze, pokud by v navi byly soubory a odkazy "vykuchané" z důvodu uvolnění úložného prostoru https://www.garmi...s/windows/. Omlouvám se, pokud názvy adresářů nejsou úplně přesné - popis píšu tak, jak jsem si zapamatoval....
Doporučuji ještě před instalací update vložit do navigace SD kartu s dostatečnou kapacitou ( cca 8 -32GB ), protože Navi V má již nedostatečný úložný prostor pro instalaci kompletního City Navigátoru, takže bude rozdělen mezi úložiště v navi a úložiště na SD kartě. Zároveň si na SD kartu můžeš nahrát hudbu v MP3 formátu nebo další mapy, např. TOPO nebo OSM, a přepínat je mezi sebou. Ohledně hudby - Navi V neumí streamovat hudbu z připojeného telefonu, přehrává pouze tu, která je vložena buď v úložišti navigace nebo na SD kartě. To je také jeden z rozdílů oproti Navi VI.
Upravil Ruda dne 20.05.2021 11:29
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Zdravím.
Potřebuji další radu ohledně navigatoru V.
Vytvořím si mapu v google mapy, nebo mapy.cz a chci jí přenést do navigace.
uložím jako soubor gpx, nebo kml , ted předně nevím co jsem dával.
Ale jde mi o to, že si vytvořím průjezdní body a když celý soubor vložím do navigatoru rozhází mi body jak se mu zachce a rázem z trasy z bodu A do Z je napreskáčku.
Zkoušel jsem v navi přejmenovávat 1 až 20 a stejně to nešlo.
jak to davas do navigace ?
za me nejlepsi pouzit basecamp, tak jak to je v BC, tak je to stejne spolehlive v navi, nikdy se mi nestalo ze by to nefungovalo ....
myslim ze prejmenovat v navi uz nestaci, podle me to musis mit poporadi v BC, ma to sve postupne cislovani
Pozdravujem vsetkych
Vie mi niekto pomoct ? Navi V zom aktualizoval cez pc garmin expres ,po nejakej dobe idem zase a program ho nenajde skusal som aj ine kable co som nasiel preinstaloval garmin expres ale stale ho pc nevidi neviete kde by mohol byt problem ?
tak to vypadá, že se mi to povedlo. stále jsem přenášel trasové body což bylo špatně, důležité bylo se přepnout na trasy.
další věc ještě mimo, z čeho jsem rozvrkočenej je celé navigování.
včera například po druhé jsem si zadal bez plánování po cestě trasu a dopadlo to katastrofálně.
měl jsem nastaveno zatáčkovitou cestou, ale problém byl, že uzavírku to nevidělo přitom to mám spojené se smartphone link s internetem , ale co je horší, že mě to vede terénem, přes slepé ulice a enduro cesty což s hladkými pneu nechci.
v menu mám odškrtnuté že nechci nezpevněné silnice
gusto napsal:
Pozdravujem vsetkych
Vie mi niekto pomoct ? Navi V zom aktualizoval cez pc garmin expres ,po nejakej dobe idem zase a program ho nenajde skusal som aj ine kable co som nasiel preinstaloval garmin expres ale stale ho pc nevidi neviete kde by mohol byt problem ?
Někdy trvá připojení opravdu dlouho než ho pc vidí. Na vině jsou některé soubory v navigaci, ale už si nepamatuji které když jsem smazal pc vidělo navigaci rychleji. Když připojíš navigaci k počítači a zobrazí se ikona připojení (žlutá) a změní barvu na bílou tak se připojení podaří. Chce to počkat. A když se ti zobrazí navigace jako disk a stále ji nevidíš jako online v garminu expres tak pouze ukonči garmin expres bez odpojení navigace a opět ho spusť a navigace bude online.
acer napsal:
tak to vypadá, že se mi to povedlo. stále jsem přenášel trasové body což bylo špatně, důležité bylo se přepnout na trasy.
další věc ještě mimo, z čeho jsem rozvrkočenej je celé navigování.
včera například po druhé jsem si zadal bez plánování po cestě trasu a dopadlo to katastrofálně.
měl jsem nastaveno zatáčkovitou cestou, ale problém byl, že uzavírku to nevidělo přitom to mám spojené se smartphone link s internetem , ale co je horší, že mě to vede terénem, přes slepé ulice a enduro cesty což s hladkými pneu nechci.
v menu mám odškrtnuté že nechci nezpevněné silnice
děkuji
Ale s tím nic neuděláš protože navigace a její výpočet trasy je katastrofa. Osobně když ji používám sleduji silnice a když mě to chce zkrátit cestu jedu intuitivně po hlavní. Ona sice vypočítá kratší trasu, ale pak se plácáš polňačkou nebo mezi barákama. A ani nastavení vyhnout se dálnicím moc nefunguje .Už mě párkrát poslala v Rakousku na dálnici. Musíš zkoušet různá nastavení s délkou trasy a rychlostí trasy a co ti bude nejvíce sedět to tam nechat.
gusto napsal:
Pozdravujem vsetkych
Někdy trvá připojení opravdu dlouho než ho pc vidí. Na vině jsou některé soubory v navigaci, ale už si nepamatuji které když jsem smazal pc vidělo navigaci rychleji. Když připojíš navigaci k počítači a zobrazí se ikona připojení (žlutá) a změní barvu na bílou tak se připojení podaří. Chce to počkat. A když se ti zobrazí navigace jako disk a stále ji nevidíš jako online v garminu expres tak pouze ukonči garmin expres bez odpojení navigace a opět ho spusť a navigace bude online.
Mal som to aj 5 min. a skusal 3 krat vypnut garmin a zase nech hlada a nic predtym mi to islo
hned ako som sa pripojil na pc par sekund a bolo to nechapem ani ku basecamp sa nespoji
vobec ju nevidi
Ano ta se musí změnit na bílou a potom je navigace připojena k počítači. Nech jí připojenou opravdu dlouho, vyzkoušel bych i jiný usb vstup popřípadě jiné pc. Předpokládám, že se jedná o pc s vindejsema.
Ahojte, pokúšam sa pripojiť navi 5 k PC ale PC ho nevidí. Navi detekuje pripojenie ale v PC nič. Mám neorigo kábel. Môže to byť tým alebo mám hľadať problém niekde inde?
BMW R 1200 GSA LC Triple Black
oliv napsal:
Ahojte, pokúšam sa pripojiť navi 5 k PC ale PC ho nevidí. Navi detekuje pripojenie ale v PC nič. Mám neorigo kábel. Môže to byť tým alebo mám hľadať problém niekde inde?
Potřebuji poradit s Importem map v Navigator 6+, plánuji vicedenni cestovani a s problemy se mi daři rozbalit jen jeden den. Postup je dle navodu - nejprve naplanuji v mapach cz, pak převedu . gpx do Base Camp, upravit a propojim Navigator s PC, přenesu je v pohodě, ale v navigatoru se nedaři je importovat do Novych tras. Kartu tam mam, ale nepomaha to.