však jsem myslel výrobce ložisek, v práci máme též ložiskové domky INA, krom SKF. A já mám v Excentru jedno ložisko INA, jen nemám fotku a zapsaný tip ale je to k přečtení na té zelené prachovce. V pondělí to budu mordovat
Upravil janjarolim dne 07.05.2022 19:03
rád se toulám na dvou kolech
janjarolim napsal:
však jsem myslel výrobce ložisek, v práci máme též ložiskové domky INA, krom SKF. A já mám v Excentru jedno ložisko INA, jen nemám fotku a zapsaný tip ale je to k přečtení na té zelené prachovce. V pondělí to budu mordovat
Tak to je dobře, že už to jde koupit. Před nějakými 8mi-9ti lety jsem to ložisko nemohl nikde sehnat. A potom už se to vždy řešilo "svolávačkou".
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
tak jsem v pytli, vyražeč Tona 3mm byl moc tlustý, vyražeč BGS jsem koupil 3mm a padne tam jak prdel na hrnec ale je krátký. Jednu tyčku jsem vyrazil na 70% a nevim jak dál a druhá se mi někam zahnula a ani nepovylezla. Asi koupim na bazaru celej díl.
Protože tohle vypadá že předemnou někdo mordoval ve svěráku. Nemůžřu si pomoct. svolávačka neznamená 100% německý servis když je motorka z itálie. Nevíte někdo o excentru? Na tipmoto jeden je.Asi do něj jdu
Upravil janjarolim dne 09.05.2022 10:19
John_Ice napsal:
a není lepší mu zavolat než si psát?
Možná pro Servisáka jo, já si raději píšu, pro moji RAM je to tak lepší a vždycky se k textu mohu vrátit a přečíst si to znova.tak se na mě nezlobte.
Asi jsem staromódní.
Každopádně mám na cestě excentr, který by měl být v cajku, dále jsem koupil ložisko do řemenice Ina origoš a řemen je na cestě.
pokračování příběhu zadní excentr
Z bazaru mi přišel excentr, postavil jsem ho na ponk, zatočil s nim tam a zpět, něco se v něm vždycky zamlelo, šel více ztuha a to proto že jedno ložisko asi mělo pořád vazelíny dost, ale osa měla podélnou vůli a byla při zatlačení na jednu stranu výrazně hlučnější. Dle vzhledu je tam jiné ložisko a celý excentr je made id Germany. Můj excentr je made in CH....
Zaloval jsem Servisákovi a domluvil návštěvu s tím že do práce přijedu hold pozdě...(tímto mu ještě jednou děkuji, že si na mě našel čas, je to člověk se srdcem )
Vše proběhlo hladce, ale k montáži excentru, kterým jsem si odvezl, jsem se dokopal včera. Vůle podélná se dotažením centrální matice, předepsanými 160NM nezmenšila, zarval jsem to 190NM a nic. Ložisko asi už sedí na zápichu a šmitec a dál s tím nelze. Hýbe se celé kolo i kotouč ve třmenu což je nogood.
Je to ale zřejmě třetí soustava osy a excentru která se mi dostala do ruky. Ložiska má stejný, nebo alespoň to u řemenice jako ta moje po svolávačce, excentr je též Made in ch...čili novějsí, ale osa je v místě náboje slabší materiál a jinak zalisovaná, na tisícihranu. Takže do srnky putuje zatím zpět můj starý excentr a budu přemýšlet jak s tím obdarovaným naložím, má i menší tyčky zapíchnutý do ložiska. Seženu delší vyrážeče BGS 200mm a pokusím se tyčky vyrazit a rozebrat to. Můj kousek vpravo, získaný vlevo
takže pokud se vám dostane doruky zadní osa F800S/ST, postavte ji na ponk na těleso excentru, zatočte osou na obě strany, Musí jen ševelit a nesmí mít žádnou vůli.
janjarolim přiložený následující obrázek:
[226.76Kb]
Upravil janjarolim dne 15.05.2022 10:37
jinak ložisko do řemenice jsem zakoupil INA originál u nás v krámě za 1540,-, na netu jsem našel v jediném v ešopu za 2200,-
Nový řemen Continental též dorazil
janjarolim přiložený následující obrázek:
[226.36Kb]
Upravil janjarolim dne 15.05.2022 10:32