a proč né stejnou? (1/měsíc dát na nabíječku, v zimě vyndat, když nejezdíš a je v chladu a nemůže být problém, ale to určitě víš )
Většinu zimy je na udržovačce Optimate 4 v motorce. Párkrát za zimu nastartuji a prohřeju motor. V garáži je tak 15°C... Tak budu kupovat novou a pokud je lepší tak proč nevzít tu lepší?
Ty proudy jsou jako u auta, není potřeba mít velké proudy, když bude člověk startovat auto, kde při otočení klíčku nezačne vše svítit a diagnostikovat atd. a při jízdě zapnuté vše co jde.
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Zdar, asi to sem moc nepatří, ale možná trochu jo
Mám baterií Motobatt MBYZ16-HD 240A cca 4 roky starou, ale nevím jestli už pomalu neodchází. Normálně ji nabiju a když startuji, tak startéru se moc nechce točit, třikrát se ztěžka protočí, vypadá, že umírá, ale potom motor naskočí a jede. Teplé starty jsou trochu lepší, ale není to na první škrk jako auto. Už si nepamatuji jak to bylo, když byla nová, ale vždy jsem nastartoval. Může to být tou baterkou anebo mrknout ještě na startér jestli není špinavý. Ročník 2013, nájezd cca 60tkm
Tau napsal:
Zdar, asi to sem moc nepatří, ale možná trochu jo
Mám baterií Motobatt MBYZ16-HD 240A cca 4 roky starou, ale nevím jestli už pomalu neodchází. Normálně ji nabiju a když startuji, tak startéru se moc nechce točit, třikrát se ztěžka protočí, vypadá, že umírá, ale potom motor naskočí a jede. Teplé starty jsou trochu lepší, ale není to na první škrk jako auto. Už si nepamatuji jak to bylo, když byla nová, ale vždy jsem nastartoval. Může to být tou baterkou anebo mrknout ještě na startér jestli není špinavý. Ročník 2013, nájezd cca 60tkm
Moja skúsenosť: kvoli podobným prejavom som preventívne asi pri 68 tis. rozobral štartér na 2012 a ten bol zvnútra ako z fabriky, mal som nachystané aj nový uhlíkový mostík, ale povodné uhlíky boli ako nové. Tak tam nakoniec išla Yuasa 12 Ah, 240 ampér a je po probléme. (inak uhlíky tam pasujú z VW Golf, Jetta ll, benzín).
Tau> někde se to zde nedávno řešilo a je to téměř vlastnost dvouvaček. Mám najeto na motorce 52 tisíc a mám ji od 30. Co si pamatuji, tak to dělá to samé. Baterku jsem kupoval před 4 roky po koupi motorky a dělá to od začátku. Když je nabitá, tak se mi možná placebově zdá, že méně, ale dělá. Prostě: hou ... hou... brrrmm Optimate nabíječkami ukazuje, že je baterka v nejlepší kondici. Neřeším jezdím ... ikdyž z důvodu časového vypětí moc ne
GSA 1250 Rallye 2024
Stewe, Filo: díky za info, hned jsem klidnější, pro jistotu si raději připravím náhradní Aku. Ale poslouchat to "hou ... hou... brrrmm " je fakt na nervy
Upravil Tau dne 28.06.2022 05:55