HonzaGS-SV napsal:
Proto říkám, že ta nejvyšší varianta od Allianz cca za litr je bez limitu.
Však já to vidím To je super a proto jsem se to snažil vyzdvihnout, když vím, že spousta lidí si myslí, že pro ně přepravce zajede, jako nejlepší kámoš, za naftu a ještě pojede nonstop, protože není vázanej zákonem
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já jsem měnil pojišťovnu z důvodu velkého navýšení ceny. Měl jsem tu nejlevnější na trhu a nehorázně podražili. A protože jsem chtěl asistenční služby i v zahraničí, což nedělali, tak jsem toho využil a odešel k Alianz s tím že jsem se upsal v podstatě na 3 roky nezměnit pojišťovnu a to se projevilo zase v ceně povinného ručení (mohl bych ji změnit při ročním výročí, ale ten bonus co mě dali bych musel doplatit). Leč stalo se že jsem prodal a koupil motorku s tím že jsem pojišťovnu nezměnil. Poslali mě pozdrav ať doplatím ten rozdíl. Skočil jsem na pobočku, jak je to možné když zůstávám a po pár telefonech bylo vše OK. Takže zákonné + asistenční mám 2 343 Kč. Navíc přes klijentský portál Alianz si můžete spravovat svůj účet a když si stáhnete apku tak i hlášení nehody - což doufám nikdy potřebovat nebudu.
A koukám že se asi někde stala chyba mám na svém účtě Plus ne Plus Maxi, budu muset pořešit.
Mám opravdu Plus (Maxi) za již zmíněnou cenu.
Upravil Pekelnik dne 15.03.2018 08:41
Od 8.2.2019 www.german-sh.it
Plánujeme vyrazit k Íránským hranicím. Generalli má pojištění s asistencí XL (bez limitu), ale pouze do evropské části Turecka. Máte někdo zkušenost s připojištěním asistence i na asijskou část Turecka? Případně jak jste řešili?
Díky!
V.
Neexistuje špatné počasí!
osobně jsem neřešil asii, ale jinak já si sjednávám pojíštění TU, mají tam pojištění "svět" a to by mělo platiti i v Íránu.
Se štítem, nebo na něm.
Cesta je cíl.
BMW R 1150 GS r.v. 2003
Suzuki DR-650 RSE r.v. 1992
Bohužel, pojištění "svět" neobsahuje v ZPMV asistenční služby motoristům. To se uzavírá samostatně a Turecko má omezení pouze na část na evropském kontinentu.
:-/
Upravil vvalosek dne 15.08.2022 15:48
Příští týden se možná setkám s člověkem, co tam dlouhodobě žije, tak je to jedna z věcí, na kterou se zeptám. Přeci jenom je to dost velká země a případný odtah z asijské části může být i překvapivě nákladný (a kamarád na telefonu s autem a vozíkem je velký luxus).
Ať zjistím co zjistím, každopádně tady nechám informaci pro případné reference, jestli a jak to řešit.
Mrkni spíš jestli ti to někdo nenabídne v rámci cestovního pojištění... tuším, že Allianz to dělá (tuším do nějakým km... třeba 150... což do nějakého servisu, pneuservisu může už stačit..) jak to je ale mimo evropu ovšem nevím...
Tak jsem narazil na nesoulad ve výkladech dvou zaměstnanců jednoho callcentra.
Takže celá záležitost je vyřešená následovně.
Generalli má asistenci XL (uzavíraná u povinka nebo havarijka). Tato asistence je bez limitu odtahu a některé plnění je s limitem (třeba úschova vozidla na 20 dní...).
Územní platnost asistence se odvíjí od toho, co máte uzavřené v zelené kartě.
Generalli platí pro celé území Turecka povinné ručení, tudíž i na celé území Turecka platí asistenční služba XL.
Dneska se pro jistotu ještě sejdeme s člověkem, co tam žije.