Pistolnik napsal:
To mně sakra řekněte, proč ty kardany nedokážou udělat tak, aby fungovaly. Co je na tom tak těžkýho. Mě ho asi ve 40tisících museli vyměnit. Myslel jsem, že je to ojedinělá záležitost. Evidentně nee.
Možná, že ten co tobě vyndali, mě dali do nové mašiny. Přece ho nezahodí.
Tak se mi podařilo vyměnit motorku. Mám ten stejný model, jen o pul roku mladší, SOS funguje a kardan mlátí úplně stejně, jako na té minulé. Takže jsem si vůbec nepomohl.
Na čtvrtek jsem objednán k servisákovi na zážehový servis a doufám, že se dohodneme na nějakém rozumném postupu a termínu výměny kardanu nebo kuželového převodu nebo co to tam soudruzi v Berlíně zmrvili.
Jsem docela zklamaný. Motorka je úplně nová, když jsem to zkoušel, měla najeto 110 km a tluče to jak stará mlátička na obilí.
Jeden kamarád má GS 1250 a mlátí mu to, druhý má RTčko a taky to tluče.
Máš pravdu nevím jestli je nějaká vadná série no o co protože kámoš koupil nové gs taky a stejný zvuk je tam taky no je to zajímavé.... Možnost diagnostiky BMW
A tobě to už netluče? Co to teda dělalo?
Navíc mi tam něco jakoby píská z motoru mezi 2500 až 3500 ot./min. Zvuk jako načaté turbo v autě. Asi to moc řeším.
Ahoj mám 1200 gs ADV 2018,najeto 30000,poslední asi 5000km jsem začal pociťovat jemnou vibraci v pravé stupačce, po kontrole kardanu jsem zjistil lehce zadrhávající se jeden křížek na kardanu, tak koupil nový kardan a vibrace pořád stejný. Když vyklopím úhlovou a zaklopím tak je vše tiché, ale najedu nějaký kilometry a když točím po směru jízdy tak slyším cvakací zvuky, jak na začátku této debaty,i když ne takhle moc hlasitý, protisměru jízdy je to tichý.Je v háji rozvodovka a na výměnu, nebo co by to mohlo být? Díky za radu
Mám GS Adventure 1250 2021,tento rok na jar keď som vytiahol moto mala cca 5000km, som pociťoval dosť silne vibrácie pri jazde . Vyzeralo to ako Kardan alebo koncový prevod .Skontroloval som Kardan a bol suchý .Namazal som .Ale najviac ma dostalo keď som vypustil olej z koncového prevodu .Vytiekol odtiaľ 1 dcl niečoho čo sa nedá nazvať olejom .Skoro niečo ako med , take husté to bolo .Nalial som nový olej a odvtedy sa cítim ako na bicykli , žiadne vibrácie .Odporúčam vymeniť tento olej hneď pri prvej výmene oleja pri 1000km.A potom každých 10000km.Tie 2dcl oleja nikoho nezrujnujú.
Už mám najazdené 16000km a stále ide moto uplne bez vibrácii .
Takže u rok staré motorky a 5000km suchý kardan...
To budou ty zarezly kardany měnit do aleluja když to ten turek na lince poradne nenamaze
Milane,nez to prodate tak bys to mel namazat...
Upravil Bohumil dne 18.09.2022 13:37
Kupredu spatki ni krok...