Letos jsem tam byl autem - Andalusie, sice jsme to s partnerkou nezkoušeli, ale možné to je. Pár studentů jsme potkali kteří nocovali na divoko a bez problémů. Jen bych se vyhnul lokalitám kde přistávají utečenci......v horách jsme narazili na oplocování pozemků včetně národních parků.....
Pokud hory, tak v Pyrenejích je parádní stará silnice N 260 začíná v Adrallu a vede přes la Pobla de Segur, el Pont de Suert, Ainsa až do Sabiňanigo.
Za jednodenní zastávku stojí Bardenas u Tedely nad Zaragozou.
Určitě Picos de Europa, centrální městečko se jmenuje Potes. Určitě je dobré projet cestu ze Sabiňanigo na sever a odbočit doleva na LE 2703 směr Posada de Valdeon.
Všechny staré města ve vnitrozemí (Burgos, Leon, Santiago de Compostela, Salamanca a další) stojí za návštěvu. Pokud jste už tak daleko, vjel bych do Portugalska, Porto stojí za návštěvu.
Ubytko venku v horách myslím není problém, pokud trochu zalezeš do zeleně, ať nikoho nedráždíš. V horách dole ale stromy nejsou, tam tak maximálně přespat za tmy vedle motorky ve spacáku.
Byl jsem v ES v květnu, ubytko ve vnitrozemí nebylo zase tak drahé. Přes booking bylo rozpětí od 40 Eur výše za pokoj pro dva. Několikrát jsme spali za 55 Eur ve čtyřhvězdičkovém hotelu (obvykle starý klášter nebo palác)
Doporučuju se vyhnout středozemnímu pobřeží obecně, vyšší ceny ubytování, hrozný provoz, čmoudi ze severní Afriky a zloději. Ukradli nam před vchodem do pizzerie z motorky starou propocenou helmu a rukavice, nevím k čemu to měli... Pro nás samozřejmě komplikace.
Píšu cestopis, až bude hotový, pošlu link, zatím ale griluju a piju víno, tak jsem zamrznul v polovině :-)
banditmark přiložený následující obrázek:
Rok se s rokem sešel, na google mapách koukám kam asi letos vyrazit na motorce. Po loňském chladném, ale nádherním Skotsku, bych se letos rád ohřál. Do oka mi padl Pyrenejský poloostrov. Chtěl bych poprosit ty co tam už byli, jestli by mi neprozradili, podle čeho vybírali místa, která ste navštívili. Jde mi hlavně o panoramatické, zatáčkovité silnice v horách. Líbi se mi Andalusie, poušť Tabernas, Pico del Veleta s nadmořskou výškou cca 3400 m. Na celý trip mám dva, možná tři týdny.
Saturnin napsal:
Rok se s rokem sešel, na google mapách koukám kam asi letos vyrazit na motorce. Po loňském chladném, ale nádherním Skotsku, bych se letos rád ohřál. Do oka mi padl Pyrenejský poloostrov. Chtěl bych poprosit ty co tam už byli, jestli by mi neprozradili, podle čeho vybírali místa, která ste navštívili. Jde mi hlavně o panoramatické, zatáčkovité silnice v horách. Líbi se mi Andalusie, poušť Tabernas, Pico del Veleta s nadmořskou výškou cca 3400 m. Na celý trip mám dva, možná tři týdny.
Díky za rady
Před dvěma lety jsme jeli Španělsko, Portugalsko.. pokud máš zájem, zde můžeš nakouknout do odkazů, kde je hodně textu.. a je tam i odkaz na rajče, kde mám kompletní fotogalerii.. http://www.motork...ddid=66641
Saturnin napsal:
Díky za rady :)
Extremadura, Mojacar, narodni park Cabo di Gata, Laguna Fuente di Piedra.. je tma kemp, kde ti v noci kdakaj nad hlavou plamenaci... Andalusie je nadherna, to same okoli Sevilly a jih PT.
Sierra Nevadu jsme bohuzel probloudili v noci :))) pri hledani kempu.
Mam jeste nekde urcite doprecizovanou trasu v Mapsource, jestli chces.
Muj oblibeny Mojacar, z druhy strany ma more:
Upravil hicks dne 24.04.2018 06:13
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Xylem> a jak je to teď s průjezdem přes ten národní park, který se teď nedávno uzavřel? Jak jste to objížděli?
Počítám že celé ACT jde projet s běžně naloženým GS