Saturnin napsal:
Vím že se můj dotaz nebude týkat iOS a nebude to sem tak uplně parřit, ale Apple jako Apple. Potřebuju na OSX 10.6.8 nainstalovat Garmin Express, ten ovšem vyžaduje min 10.7. Je nějakej způsob jak to na 10.6.8 naistalovat? Nebo si budu muset z torrentu stáhnout tu 10.7?
OSX si nainstaluj nový oficiálně. Apple má již aktualizace OSX zdarma.
Diskuze o iOS - iPhone, iPad... tipy a triky, zkušenosti atd.
Přidané 27.09.2014 17:31
Ahoj, mozna poradite... Chystam se koupit tablet jen na domaci pouziti (internet, teamviewer, prohlizeni foto). Premyslim o iPadu, jen nevim jestli bude stacit iPad2 nebo radeji jit do iPad Air...
Diky predem za rady,
David
EDIT: WI-FI staci, SIM se 3G/LTE tam nechci, to nevyuziji...
Upravil Dejvidek dne 27.09.2014 17:33
Přidané 27.09.2014 18:21
Hranicar napsal:
Ahoj, mozna poradite... Chystam se koupit tablet jen na domaci pouziti (internet, teamviewer, prohlizeni foto). Premyslim o iPadu, jen nevim jestli bude stacit iPad2 nebo radeji jit do iPad Air...
Diky predem za rady,
David
Podle mě na iPad2 bude končit SW podpora, pokud to budeš opravdu využívat jen na to, ale iOS 8 bude podle mě poslední, který bude na Dvojce šlapat.
navíc v říjnu vyjdou nové modely, takže třeba půjde dolů cena u iPad Retina...
Přidané 27.09.2014 18:21
Hranicar napsal:
Diky predem za rady,
David
Podle mě na iPad2 bude končit SW podpora, pokud to budeš opravdu využívat jen na to, ale iOS 8 bude podle mě poslední, který bude na Dvojce šlapat.
navíc v říjnu vyjdou nové modely, takže třeba půjde dolů cena u iPad Retina...
Přidané 13.05.2015 21:17
Kdyby náhodou měl někdo Mac s rozhraním Thunderbolt, tak mi tady přebývá naprosto nový externí disk (2x 3.5" RAID0, 1..) s tímto rozhraním or WD. Aktuálně v něm jsou dva 3TB disky Seagate z jiného externího dvojdisku LaCie.
Objednal jsem si ho a netušil, že ten disk je certifikovaný jen na Apple a na PC s rozhraním Thunderbolt nefunguje protože nejsou ovladače pro PC.
Jde použít třeba na TimeMachine, archivaci dat, střih videa. Na Macu to jede cca 450MB/s. Je tam pochopitelně i Thunderbolt výstup, takže jde za něj pověsit monitor apod. Stál mě 300 dolarů plus poštovné, vyclení. Nechám ho za 300 dolarů s těmi 3TB disky. Vše je fungl nové jen rozbalené a jednou vyzkoušené.
Přidané 08.05.2023 19:03
Panove, mate nekdo na cestach IPAD? ktery by jste doporucili? nebo android?
navigaci mam Garmina, takze spis na ulozeni stranek tam kde nebude pristup na wifi apod.
díky
Přidané 08.05.2023 21:43
Ahoj,
jde o to co s ním chceš dělat? Vzhledem k tomu, že trh s tablety s androidem prakticky dnes neexistuje a pokud chceš tablet, tak jediné funkční řešení je iPad... prakticky jakýkoliv. I ten nejlevnější je i po 5 letech stále funkční, svižný a použitelný. Ale obecně mě leží iPad doma tak 99% času a jednou za půl roku si na něj vzpomenu, kdežto notebook používám (mimo práci) prakticky neustále i doma... na cestách s moto také k: zálohování foto a videí z telefonu a GoPro kamery, plánování tras, případně pročtení pošty, zařízení rezervací hotelů/ubytování, noviny atd... Dnes notebooky jsou také napájeny přes USB-C což může usnadnit napájení na cestách i bez případného přístupu k zásuvce...
Pokud se o ten notebook nechceš na cestách bát tak jsou vhodné repasované robustní notebooky z podnikové sféry např. Lenovo ThinkPad... Taková T480 koupíš repasovanou se zárukou kolem cca 6-8 tis Kč... je to notebook co stál před 5 lety kolem 35-45 tis... Většina dílů je vyměnitelná (baterie, display, RAMky, disk/uložiště, klávesnice...) takže případná oprava není nákladná... Za mě je to tedy funkčnější řešení...
Upravil HonzaGS-SV dne 08.05.2023 21:45