http://www.f650gs.crossroadz.com.au/WPumpRepair.html
Samozřejmě jsem si nevzpomněl a teď na to koukám, tak tady jsou čísla těch gufer.. kdyby náhodou někdy někdo něco..
Do it my way...
při prvním nastartování po zimně šel doslova z otvoru pod pumpou čůrek vody. Je pravda že minulej rok to občas kapalo, neřešil jsem a jezdil. Říkám si kouknu jak je na tom osička a podle toho se zařídím. Docela mě překvapilo co na mě vypadlo. Gugero na straně vody je doslova jako kdyby ho někdo vzal plamenem. Osička byla naštěstí OK.
Koupil jsem nová gugera. Chtěl jsem něco lepšího, ale bylo mi řečeno že původní jsou běžná černá do 110°C krátkodobě až 130°C. Neřešil jsem koupil za 20Kč kus. Tak jsem zvědav jestli to něco vydrží.
Zdravím,mal by som jednu otázku,kamarát chce kúpiť f650gs r.v.2000 včera sme to boli pozrieť a tiež cez tu dierku pod vodnou pumpou celkom slušne kvapka voda. Motorka stala video pol roka v garáži a vravel že je to normálne že je to len kondenzacny otvor že to za chvíľu prestane. Nezdá sa mi to pretože to nebolo len kvapkanie ale išlo to celkom dosť. Myslíte že sa tak môže zrážať voda? Alebo žeby tiež gufero?
Tomas021 napsal:
Zdravím,mal by som jednu otázku,kamarát chce kúpiť f650gs r.v.2000 včera sme to boli pozrieť a tiež cez tu dierku pod vodnou pumpou celkom slušne kvapka voda. Motorka stala video pol roka v garáži a vravel že je to normálne že je to len kondenzacny otvor že to za chvíľu prestane. Nezdá sa mi to pretože to nebolo len kvapkanie ale išlo to celkom dosť. Myslíte že sa tak môže zrážať voda? Alebo žeby tiež gufero?
Tam je tak málo prostoru, že se nemá voda kde srážet. Gufero není žádná velká cena. Může být vydřená i hřídelka, což tě taky moc nezrujnuje. Výměna není složitá, jen před víkem překáží trubka na olej. Tou dírkou může téct voda nebo olej, záleží které gufero je již více unavané.
Důležitý je jak vypadá zbytek motorky a jaká je cena vzhledem ke stavu.
Upravil vsezved dne 16.02.2021 21:17
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Buď rád,že se ti to vyvalilo ven...Mě na mojí první F650 ST se to vyvalilo a šla voda do oleje...Bych přál každymu vidět ten vysráženej humus v tom oleji...Naštěstí jsem na to přišel fakt brzo...Výměň to komplet i s hřídelkou...Stálo to do 2000kč...Bude v ni na 90% vyběhaná drážka od gufera...