Děkuji všem za informace. Kolikrát jsem o tom přemýšlel. Nosím u sebe minimálně jeden nůž. Jsem možná trochu paranoidní, ale je to zvyk. Zatím jsem problémy neměl, i když nosím nůž na klipu v kapse, nebo na batohu.
Tady by to šlo.. Sháním nějakej nůž na denní nošení.. Něco do kapsy, rovná čepel.. Výběr je velikej a trošku se v tom ztrácím.. Třeba jaký materiál čepele.. Máte někdo nějakej dobrej tip? Cena tak do 3tis?
per aspera ad astra
Radu na konkrétní typ nedám, ale pokud jde o tzv. běžné denní nošení, tak si myslím, že nejdůležitější je váha, velikost a tvar rukojetě. Pak třeba jestli bude nožík nošen v kapse u kalhot nebo v mikině nebo v tašce na opasku...? Takže podle mě nejlepší zajít do nějakého kamenného obchodu a vybírat a zkoušet.... Já osobně bez nože nevycházím z domu spíš zapomenu doklady nebo mobil než nůž a mám na tohle denní nošení nějaký Smith a Wesson asi za 600 Kč. Má klips na uchycení v kapse u kalhot, půl ostří zubatého, je lehký a s placatou kovovou rukojetí a jednoručně ovladatelný...
vypadá přibližně asi takhle: https://www.top-a...ider-cerny
Upravil Woodman dne 14.02.2017 10:49
...songs from the wood make you feel much better...
Jo ten vypadá hezky. Jen tu zubatou část by jsem nemusel. Určitě by jsem ho nosil převážně v kapse na klipu nebo na opasku.. Docela hezký jsou nože od Spyderco.. Ale mají strašně materiálů a babo raď kterej vzít..
per aspera ad astra
kubas napsal:
Jo ten vypadá hezky. Jen tu zubatou část by jsem nemusel. Určitě by jsem ho nosil převážně v kapse na klipu nebo na opasku.. Docela hezký jsou nože od Spyderco.. Ale mají strašně materiálů a babo raď kterej vzít..
U nože na denní nošení popř. používání bych asi úplně kvalitu ocele neřešil...? Spíš bych přemýšlel o tom, jak často ho použiješ a popř. k čemu, jestli jen na nakrájení salámu, zkrácení dlouhé tkaničky nebo vyřezávání píšťalky a nebo třeba i pro případnou sebeobranu...
Já to mám tak, že mám nůž v kapse furt, když někam jdu (asi zvyk ze zaměstnání ), ale nevzpomenu si, kdy naposled jsem ho na něco použil... ale ten pocit sucha a bezpečí...
Upravil Woodman dne 14.02.2017 14:34
Debatujme... Nejsem nějaký extra znalec a rád se dovím něco nového. Nožů mám několik a každý na něco. Vyznávám funkčnost, praktičnost a použitelnost za přiměřenou cenu.... nože jsou nástroje a musí "pracovat".
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hidalgo: moc hezkej kousek.. Ta pojistka je taky perfektní.. Někde se po něm podívám pač se mě fakt líbí.
Já mám už 10 let Leathermana wave.. Perfektní ale nosím ho v pouzdře na opasku a to se mě nechce pořád přehazovat.. Do lesa mám ten "hypersuper" Gerber od B. G. ten je obr na nošení. Takže by jsem chtěl něco na otvírání krabic, krájení toho salámu a běžné podobné potřeby... Nejspíš by na to stačila i obyčejná rybička ale chtěl by jsem nějakej hezkej a kvalitní kousek.. mám to hold rád.. ????
per aspera ad astra
Celá léta u sebe denně nosím některý z nožů Cold Steel, momentálně http://www.noze-n...58TPCC.php. Lehký, super pevná pojistka, tenký, takže se velmi dobře nosí v kapse.
nosím stále při sobě Esee avispu. je krásně plochy, že o něm v kapse ani nevíte a proto ho mám pořád v kapse. pevnost v kloubu a ocel čepele je taky super.. http://bushcraftp...ee-avispa/
nikde ve světě jsem s ním neměl problémy, ale všude jezdím, na letišti by to asi neprošlo..
Upravil Fogy dne 15.02.2017 13:14
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti!
kubas napsal:
hidalgo: moc hezkej kousek.. Ta pojistka je taky perfektní.. Někde se po něm podívám pač se mě fakt líbí.
Já mám už 10 let Leathermana wave.. Perfektní ale nosím ho v pouzdře na opasku a to se mě nechce pořád přehazovat.. Do lesa mám ten "hypersuper" Gerber od B. G. ten je obr na nošení. Takže by jsem chtěl něco na otvírání krabic, krájení toho salámu a běžné podobné potřeby... Nejspíš by na to stačila i obyčejná rybička ale chtěl by jsem nějakej hezkej a kvalitní kousek.. mám to hold rád.. ????
Esee Avispa je fakt super kudla do litru! Dalsi super kudel za podobnou cenu je RAT 1 popr. RAT 2 (komu by vadila velikost jednicky). Mezi EDCckarema hodne frci ZT. Taky se mi tuze libi, ale na muj vkus docela draha sranda, abych to nekde ztratil...
Zaznel tu aspekt sebeobrany. Na to bych byl v pripade noze hodne opatrnej. Teda v pripade, ze se nespoleham na to, ze na chlapa vytahnu kudlu a on se lekne a utece. A ne proto, abych ho zapichnul. V tom pripade doporucuju Cold Steel Espada XL!
Upravil BURE dne 20.02.2017 06:15
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!