Bedabanjo napsal:
A je to určitě smrad spojky/ obložení? Nepali se ti řemen alternátoru nebo alternátor?... Každopádně jsou to dva rozdílné "smrady"...
Tak to mě nenapadlo. No každopádně zkusim u Milana diagnostiku. Jestli je to zas čidlo. A třeba to očuchá a pozná Dík za tip.
Tonda napsal:
Můžeš na ni najet 100000km, ale taky třeba jen 20000km - záleží to na provozování motorky. Při pohodovém ježdění po silnici najedeš pravděpodobně podstatně větší porci kilometrů než při "trápení" v terénu. Jednu závadu se spojkou ale můžeš u 1200GS trochu eliminovat - netěsnost vypínacího válečku. Stačí ho při běžné údržbě motorky odmontovat z převodovky a spojkové ložisko (zalisované v pístku) máznout troškou vazelíny. Toto ložisko se totiž někdy "přidře" a spolu s ním a vypínací tyčkou se potom pootáčí i pístek, což urychlí smrt těsnící gumičky.
Narazil jsem Tondo na Tvou informaci ohledně doporučené údržby ovládání spojky. Jelikož to mám celé docela dost rozkuchané, byl bych trouba, kdybych nemrknul i na tohle. Chápu správně, že je třeba namazat prostor uvnitř (položka č.2) "obrazně řečeno - kam prstem došáhnu"? Až to rozdělám, budu mít větší představu, ale z obrázku moc moudrý nejsem.... Ten plstěný kroužek předpokládám též namazat? Překvapuje mě, že ohledně kardanu je na YOUTUBe asi 169 videí, ale k tomuto tématu se mi nepodařilo najít naprosto nic.
Předpokládám, že bez výměny kapaliny se to neobejde (vím... ne brzdové...), tak se pro jistotu ptám, zdali mám počítat s nějakou komplikací z hlediska odvzdušnění? Nebo jde o běžný úkon jako s brzdami?
Předem ti moc díky za radu!
Geckar přiložený následující obrázek:
[15.48Kb]
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil
Povol valecek a hned ti to bude jasny. Vytahni tycku filc namaz olejem mazni konce do spojky a kliky a sup zpet. Valecek namaz jen sroubovakem to lozisko bude hned na kraji. Nikam prst strkat nemusis
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Trochu jsem ještě pohledal a našel detailní dvoudílné video ohledně všeho kolem vypínacího válce spojky a jeho odvzdušnění: https://www.youtube.com/v/QQNItVBOD5I
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil
Geckar napsal:
Trochu jsem ještě pohledal a našel detailní dvoudílné video ohledně všeho kolem vypínacího válce spojky a jeho odvzdušnění: https://www.youtube.com/v/QQNItVBOD5I