V každém případě musí mít motorka možnost namontovat asistent na převodovku. To ale modelu do 8/2013 nejde. Já jsem převodovku musel měnil za mladší, kde to jde. Proto jsem se o to začal zajímat. Dále je potřeba konektor. Na ebay se dá kabelový svazek sehnat a vyměnit jej za původní. Je to ale mazec... Asi by bylo možné to udělat jen pomocí onoho konektoru k asistentu a 3 drátků, ale to nemám ověřeno. Je možné, že narazíte na jiný konektor u bočního stojanu, ale to se taky dá vyměnit. BMW vám podle VIN vygeneruje klíč a pak musíte najít borce, který se toho nebojí a půjde to toho, aby přemluvil ŘJ. Číslo mojí ŘJ je BMSX 8 542 304. Úplně přirozenou cestou to nejde. Ale není to o manuálním zásahu do ŘJ. V každém případě, jestli máte převodovku do 8/2013, tak je to ekonomický nesmysl.
Trochu jsem omladil a stalo se mi to, že najednou řazení řeklo dost a jako kdyby tam quickshifter vůbec nebyl. Vypnu zapalování a zase to chvilku šlape jak hodinky a pak zase nic. Setkal se s tím už někdo? Díky
Ahoj, letos jsem si koupil asistenta řazení na svoje GSA 2014, asistent jsem bez problému namontoval, ale potřeboval bych někoho, kdo by mi ho "aktivoval", nebo musím přímo do BMW? Kam případně v Praze nebo na Vysočině? Díky za radu
Ahoj, letos jsem si koupil asistenta řazení na svoje GSA 2014, asistent jsem bez problému namontoval, ale potřeboval bych někoho, kdo by mi ho "aktivoval", nebo musím přímo do BMW? Kam případně v Praze nebo na Vysočině? Díky za radu