U zuma 660 jsem to vyřešil tak, že v Zumu mám to, co mi nabízí Garmin Express - Tedy si vyberu region, který mě zajímal a na paměťovou kartu jsem si nahrál mapy celé Evropy. Buď to jde přes mapinstall nebo si třeba z Ulozto.cz stáhneš nejnovější mapy Evropy a jenom je na paměťovku překopíruješ(potřeba na paměťové kartě nahrát do složky Garmin, když tam není tak ji vytvořit). Jenže jak kdysi psal TomášTT - slot SD karty je nejslabší článek zuma, takže výpočet tras z SD karty bude pomalejší.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Spitfire napsal:
U zuma 660 jsem to vyřešil tak, že v Zumu mám to, co mi nabízí Garmin Express - Tedy si vyberu region, který mě zajímal a na paměťovou kartu jsem si nahrál mapy celé Evropy. Buď to jde přes mapinstall nebo si třeba z Ulozto.cz stáhneš nejnovější mapy Evropy a jenom je na paměťovku překopíruješ(potřeba na paměťové kartě nahrát do složky Garmin, když tam není tak ji vytvořit). Jenže jak kdysi psal TomášTT - slot SD karty je nejslabší článek zuma, takže výpočet tras z SD karty bude pomalejší.
Dik pomohol si, idem to tak spraviť som zvedavý, či to pôjde omg začínam strácať nervy s týmto Garminom 660. Ešte by som rád vedel, či aj na nových modeloch sa dá inštalovať mapa iba po regionoch alebo celá Europa, jak donedávna.
Upravil raso dne 05.09.2021 17:55
BMW R1200GSA r.v.:2010
Jo tak vyšší modely zvládají nainstalovat celou Evropu. Mají větší vnitřní paměť. Osobně mám kromě 660 ještě 390 zumo(taky už docela stará navigace) a ta zatím umí taky celou Evropu.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Spitfire napsal:
Jo tak vyšší modely zvládají nainstalovat celou Evropu. Mají větší vnitřní paměť. Osobně mám kromě 660 ještě 390 zumo(taky už docela stará navigace) a ta zatím umí taky celou Evropu.
V každom prípade som to rozchodil podľa tvojho návodu a na kartu som hodil celú europu, v pohode ide to. Do budúcna uvažujem o tom Garmin zumo XT, len ma trochu odrádza ten menič napätia na 5V. Túto 660 mám napojenú priamo na baterku a bez problémov ale mal som namontovanú USB zásuvku s meničom na 5V a ta mi vybíjala baterku. S káblami som není kamarát a viem, že si to chalani napájajú v predu na zásuvku, tak uvidím. Ešte raz dik.
BMW R1200GSA r.v.:2010
Nevíte někdo, co se děje se stránkama OSM? Před pár měsíci jsem si tam zadal žádost o nějaké mapy a přišla mi odpověď, že jsem cca 75000. v pořadí a že zpoždění bude několik desítek nebo snad i stovek dní. Prvně jsem tomu moc nevěnoval pozornost a doufal, že to je jen nějaká chyba, ale vzhledem k tomu, že to pořád nepřišlo, tak to vypadá blbě
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Zdravím, Zumo XT ,z několika příspěvků jsem se dozvěděl, že reaguje na vodu. Máte s tím někdo zkušenosti? Ptám se proto, že navi bude na riditkach a nebude schovaná za plexi a tudíž by mohl být problém v dešti i když si myslím, že u navigace za takovou cenu by to mělo být vyřešeno.
Mr GS napsal:
Nevíte někdo, co se děje se stránkama OSM? Před pár měsíci jsem si tam zadal žádost o nějaké mapy a přišla mi odpověď, že jsem cca 75000. v pořadí a že zpoždění bude několik desítek nebo snad i stovek dní. Prvně jsem tomu moc nevěnoval pozornost a doufal, že to je jen nějaká chyba, ale vzhledem k tomu, že to pořád nepřišlo, tak to vypadá blbě
To už nefachá snad půl roku. Mají tam fórum a někdo tam dal jakési alternativní řešení.
Mrknu do PC, možná mám nějaké oblasti doma v archivu. Ukládal jsem si co jsem stáhnul právě pro to, kdyby se stalo co se stalo
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
doctor napsal:
Zdravím, Zumo XT ,z několika příspěvků jsem se dozvěděl, že reaguje na vodu. Máte s tím někdo zkušenosti? Ptám se proto, že navi bude na riditkach a nebude schovaná za plexi a tudíž by mohl být problém v dešti i když si myslím, že u navigace za takovou cenu by to mělo být vyřešeno.
Ahoj,
mám ji na řidítkách a párkrát jsem jel s ní už jel v dešti a žádný problém jsem nezaznamenal. Ale je pravda, že vždy na začátku cesty navolím předpřipravenou trasu z PC a pak s navigací manipuluji minimálně (už jen protože mi hrubě nevyhovuje její výběr tras - asi to ještě neumím správně nastavit).
Jirka
R1100GS
Oproti 590/595 je to hipsterská fušeřina. Ulomilo se mi to z držáku ("zobáky" na základně jsou poloviční), kolíky konektoru vyďoubaly dolíky v zádech v konektoru, sklo je zároveň s okrajem a dnadno poškrábatelné.
doctor napsal:
Takže, origo držák bude zřejmě další slabina? A s tou vodou,jsou názory taky různý.
Toto jsem hned na začátku řešil držákem TT. Sice jsou to zase nemalý peníze navíc, ale hledat navigaci za 15000 někde na cestě za sebou ve škarpě se mi nechtělo. Origo držák dobrý do auta...
R1100GS
Ahoj, mám problém, asi po některé aktualizaci Garminu Zumo 595 rv.2019 se při zadání navigování do jakéhokoliv města jako takového třeba "navigovat do Jeseník" a zmáčknutí tohoto tlačítka se navigace komplet vypne, ale pokud zadám třeba Jeseník a následně nějakou ulici a dám navigovat do této ulice, tak již jede normálně. Setkal se s tím někdo a dá se s tím něco dělat? Nebo počkat na další aktualizaci a doufat, že to Garmin opraví. Díky za info.
obávám se, že Garmin už podporu Zumo 595 zařízl... Od roku 2019 čekám na opravu chyby v navigování na oblíbené body ve FW 4.60 , v roce 2019 mi Garmin potvrdil, že o chybě vědí, po roce pak odpověděli, že zatím stále nemají informaci kdy bude oprava a od té doby už mi ani neodpovídají na maily... Takže pokud jsi už nedělal, tak bych zkusil factory reset. Mně nepomohl, takže vždy po updatu map, kdy se mi nezávisle na nastavení vždy ugradne i FW, dělám downgrade na 4.40, kde je to v pořádku...
Každopádně tvoje chyba se u mé navigace neprojevuje. Ale ani moje chyba se zřejmě neprojevuje u každého...
www.fotomoto.cz
Podobná chyba se mi začala projevovat na ZumoXT, po zadání cíle a nesouhlasu s dálnicí se při provádění přepočtu ZumoXT restartuje.
Mě pomůže nechat dálnici a vložut ručně tvarovací bod na okresku vedle dálnice. V tomto počasí zatím jezdím jen krátké trasy, o dovolené by to bylo horší.
Ahoj,
neřešil jste někdo, že Garmin Express nenabídne novou verzi map?
Mám starou zumo 660 (LT) a vždy si stahuju mapy do PC a pak přes MapInstall vyberu potřebné státy (abych se vešel do 4 G a nainstaluju do navigace.
Aktuálně mám 2024.10, když připojím navigaci k PC a spustím Garmin Express, nabízí mi to sice aktualizaci, ale pořád to je verze 2024.10.
Díky za každý nápad!
EDIT: Nevšiml jsem si, že novější mapy jsou NTU, kdežto 660ka potřebuje NT :-)
Upravil xtmotoman dne 30.05.2024 12:31
BMW R1100GS - '98 - 70000km