Tondo, chtěl bych se tě, prosím, zeptat. Když jsem kardan nepootočil hrozí mu, nebo nějaké jiné součásti, něco? Moto už sice nemám, ale abych kdyžtak dal kamarádovi vědět...
Diky
Tonda napsal:
U kardanů na 1150GS je "fázování" tak, že dáš křížky přesně zrcadlově proti sobě.
U kardanů na 1150GS Adventure je to tak, že máš jednu drážku zdvojenou a kardan nejde přesadit jinak než je z výroby - pootočení cca 10-15°.
Když se dá zadní tlumič z GSA na GS, tak je proto vhodné pootočit standartní kardan z GS tak, jak to má GSA - pootočit cca o jednu drážku (z čelního pohledu na křížek u konc. převodu o jednu drážku proti směru hodinových ručiček).
honzis - v mezních situacích potom dostává takto sestavená kardanová hřídel "na frak" (křížky, tlumič záběru)
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Díky Tondo, perfektní píšu si to, bude se hodit.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
Dobrý den,poprosil bych o radu zde zkušenější členy při koupi těchto tlumičů.Rozumím dobře co tam pán píše,ale je to dost korun a chci mít jistotu že to do 1150GS 99’ opravdu pasuje,bez nějakých velikých úprav.Nižší stojan chapu dobre a o -1cm níž podvozek nebude mít zásadní vliv na vlastnosti stroje.Proto velmi vřele děkuji za radu a odpověd na co se even.prodavajcího dotázat a vůbec Váš nazor na věc.Michal www.kleinanzeigen...-306-19078
Upravil Michal 13 dne 03.04.2024 10:43
ahoj, ten nižší stojan má smysl řekl bych jen pro použití na GSA. tím, že dáš GSA zkrácené tlumiče na GS tak to pošleš celkově dolů o ten 1cm a to asi nebude potřeba stojanem řešit.
tlumiče jsou to slušné, hlavně přední kde ohlins asi jako jediný strká průměr 46 jako vzadu, to je plus oproti konkurenci.
Pro porovnání - fungl nové na míru nastavené tlumiče od Wilbersu by Tě teď u mne přišly na +/-40 dle kurzu. tzn cca o 4ku dráž, ale zase fungl nové a na míru, resp. váhu nastavené.
Ty ohlinsy mají výhodu v trochu nižší pořizovačce a v tom širším předním tlumiči. Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Ahoj,děkuji za reakci asi to dopadne tak že koupím Wilbers nové,jestli-lze tak přes tebe.Ješte jednou díky.Michal
Upravil Michal 13 dne 04.04.2024 08:19
Dobrý den,děkuji za prostor k vyjádření velikého díku zdejšímu členovi Ero a to za bezvadné objednání, ještě lepší komunikaci ohledně nových tlumičů.Po namontování jsem si vytrhal zbytek vlasů že jsem tuto investici neprovedl o několik roků dříve.Nevěřil jsem co tato výměna s motorkou udělala. Je to prostě bájo.Klaním se a ještě jednou díky.Michal
A fcil je to úplně nová motorka...a přitom taková blbost. teď se budeš schválně strefovat do kanálů jak to hezky peruje..
Upravil Bohumil dne 23.05.2024 12:40
Kupredu spatki ni krok...
Kluci jen rychlý dotaz,ať nezakládám nové téma. Pasuje přední tlumič z obyčejné 1150 gs na 1100 gs? podle obrázku vypadají stejně. jen nevím jestli je tam nějaký rozdíl ve velikosti. Děkuji