Díky i Tobě za snahu a každou informaci. Cítím , že se blíží rozuzlení . Dneska jsem se dovolal na základě nějakých informací z německého fora 2-ventiler přímo do fabriky Sachs , která převzala BOGE a kupodivu i na poměrně vstřícného pána na servis tlumičů.Zajišťují stále a ještě 2 roky budou BOGE servisovat a poskytl mi nějaké informace , které odpoledne předám človíčku,kde jsou moje tlumiče na opravě. Tak uvidíme jaký bude výsledek. Zajímavé je , že v tom Německu mluvit o dvou různých tlakách - nahoře (nízký) a dole (vysoký) Tak uvidíme a určitě dám vědět
Tak to bych asi poslal rovnou tam...
Budou na to mít origo díly atd...než tady laborovat pokus omyl a za chvíli ti to znovu vytece,tak to dáš pánovi znovu a do Německa to pošleš až na potřetí a bude to ve finále 3x dražší.
Kupredu spatki ni krok...
S tím s váma se vším samozřejmě souhlasím . Repasovat asi určitě jdou , když to dělá fabrika dává na to dokonce tři roky záruku. Údajně nejčastěji prý stačí 1 x za 10 roků to dofouknou na správné tlaky , případně vyměnit manžety ....Já s tím žádnou zkušenost nemám , píšu jen co se dozvím . Každopádně dám vědět jak to dopadlo.
díky
Ahoj , takže díky pár ochotným lidičkám mám tlumiče zrepasované , namontované zpět na motorce a fungují úžasně. Nějakou korunu to stálo ale jak opticky tak funkčně - 1A. Teď jen aby to nějaký rok vydrželo.
Tak abych Vás trochu pobavil ...hlavně Bohumila . To zase bude : Bohumile ku.va sa neříká -)) Po 300 km jeden tlumič vytekl úplně -( Takže tlumiče jsem objednal nové , což jak tu psali - měl jsem udělat hned.Nešlo mi až tak o peníze ale o zachování původního vzhledu. Fabrika ZF Friedrichshafen AG sice komunikuje a ochotně radí ,ale provádění repasí ukončila z důvodu nedostupnosti ND .Takže tak -D
Potom přidám fotku jak to bude vypadat , vybral jsem variantu chromové pružiny
otapa napsal:
Tak abych Vás trochu pobavil ...hlavně Bohumila . To zase bude : Bohumile ku.va sa neříká -)) Po 300 km jeden tlumič vytekl úplně -( Takže tlumiče jsem objednal nové , což jak tu psali - měl jsem udělat hned.Nešlo mi až tak o peníze ale o zachování původního vzhledu. Fabrika ZF Friedrichshafen AG sice komunikuje a ochotně radí ,ale provádění repasí ukončila z důvodu nedostupnosti ND .Takže tak -D
Potom přidám fotku jak to bude vypadat , vybral jsem variantu chromové pružiny
Děkuji že máš koule a přiznals chybu....Třeba to příště pomůže dalším,ikdyz o tom pochybuju...
Kupredu spatki ni krok...
Ahoj,tak tlumiče dorazily a mohu říct , že to má konečně ten happyend jak píše Zetor. Člověk se učí v každém věku -)))
Ještě abych řekl celou pravdu - člověk nebo firma která repas prováděla se zachovala velice seriozně , chce staré poslat zpět ,aby se podíval co se tam stalo a vrátil mi téměř celou částku za opravu. respektive jsme se dohodli ke spokojenosti obou stran.
otapa přiložený následující obrázek: