Ja vzdy kdyz vidit ty zkurveny kontakty ty zluty sracky je mi na zvraceni. A vy tady resite ze vam to startuje nahovno
... servis a diagnostika BMW Motorrad
já loni preventivně měnil motobatt po 4letech za Exide a Exide sem minulý pátek po roce v motorce odvezl na reklamaci, po 7-10dnech nenastartovala motorku, vrátil sem tam starou motobatt a ta zatím po týdnu drží, takže tak
a taky teda moc nerozumím věčný stížnosti na ty kontakty u motobatt, ja tam mám klasickou "krychlicku ve tvaru U", která je pridelana šroubem k baterii a nikdy sem s tím neměl sebemenší problém...
četl sem o motobatt hromadu negativních zkušenosti, takže zřejmě neměli komplet produkci špatnou, ale holt něco bylo dobrý a něco ne, já sem teda měl zrovna kliku a naopak sem si vytáhnul krátkou sirku s poslední Exide gel...
tak po 6 letech měnim bateriina 1100gs.puvodni bikebull 52101 19ah 310A.
objednal jsem stejny typ 52101 a ma to 22ah 260A.
Asi změnily parametry ale na esopech jsou uvedeny stary hodnoty.
Používam len Exide, výdrž tak 6-7 rokov. Teraz som dal novú ( predošlá 10/17, stále funguje, ide skôr o prevenciu pred cestou ) Baterky mám mimo sezónu stále na udržiavačke.
Glock-plastik fantastik :-)
Original BMW baterie (bezúdržbová Exide) neni paradoxně za žádnou raketu. Stojí cca 2300 včetně dph. Než se trápit s nějakou jinou značkou co fakt vydrží výrazně méně....
Upravil bmwgsa dne 16.04.2024 07:48
Měnil jsem teď Exide, která mi podala ruku po 4 letech, za Yuasu s 270 A startovacím proudem.
Někde jsem jí tu našel uvedenou jako vhodnou alternativu.
Že je třeba upravit připojení kontaktů, to je OK, stačí lehce přivohnout.
Co jsem tu ale nezaregistroval (je pravda že jsem nečetl všechny příspěvky ohledně baterek) je, že Yuasa se nevejde do originálního kastlíku (GSA 2003). Je totiž cca o 0,5 cm "hlubší". Kastlík jde sice roztáhnout a lehce pozvohejbat, ale už je tam lehká pachuť toho, že to není úplně košér.
Tak jen info pro ty, kteří by ji chtěli instalovat ;-).....
No ona ta silná Yuasa se dává do dvouvačky. (2010-12)
Do 11/1150 se dává EXIDE 12-19
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí