Ahoj, chci si dát na R1150GS kufry Zega 1 , úplně ty první co dělal Toutatech . Je potřeba dělat nějaké změny na motorce ? Jako třeba jiný blinkr , stupačky spolujezdec. Nebo to tam pasuje bez úprav? Díky
Ahoj, kdysi jsem je měl. Levý užší, pravý širší. Byla k tomu sada takových plechových držáků, kterýma se zadní blinkry posunuly víc dozadu, protože jinak blinkry kolidovaly s kufry. Tady pár fotek, někde tam snad najdeš inspiraci. https://www.rajce...um/r1150gs
Měl jsem variantu symetrickou, dva velké kufry s vykrojením na výfuk, tj. oba co nejblíže k motorce. Tam se musí blinkry odsadit stopro + prodloužit kablíky. Ty nástavce jsem si vyrobil z 2,5mm nerezu podle originálních, bylo to raz dva. Ty originály jsem neměl, kufry byly z druhé ruky.
Mimochodem, dobrá volba. ZEGA 1 byly geniální. Při montáži tam vše padlo bez sebemenšího násilí, a to i přes to, že už to bylo předtím namontované na jiné motorce.
Letos jsem dával na 1200 nové Big Husky...větší zblitinu jsem v životě neviděl, rámy jsem musel předělat, ani ve třech jsme to tam nemohli dostat. Narvat to tam, bylo by myslím z jednostopého vozidla dvoustopé. Jeden kufr jsem musel převařit, lupavka jako prase. Sváry taky moc pěkný, na kotli by mi možná nevadily...No zkrátka humus nevídaný. U nosiče horního kufru neseděla ani jedna patra, o zámcích na kufrech ani nemluvím.
Upravil misakGS dne 03.12.2024 20:09
Jenže ty blinkry z 650 jsou hnusný oproti originálům. Já mám na jedenáctce právě zegy 1 a taky jsem musel nožičky zkracovat. Není to nic složitýho a vypadá to nejlépe ze všech předchozích řešení. Normálně to rozeber a pochopíš co je třeba udělat.
Já mám na 1100 s kuframa Zega 1 tyhle blinkry. Ale nevím jestli jsou z 650, nebo nějaké dodávané přímo k sadě kufrů, koupil jsem je i s kuframa.
GeorgPohodar přiložený následující obrázek:
Sice nemám Zegy, ale musel jsem kvůli kufrům na 1150GS upravit blinkry. Původní byly moc široké, tak jsem použil nožičky předních blinkrů, které jsou kratší.