Zdravím všetkých. V lete som kúpil v Salzburgu R 1250 GSA, r. 7/2019 s nájazdom 14.000 km. Motorka viac stála, ako jazdila. Má ale dosť silne zadretú klapku výfuku. Rakušáci v BMW to vyriešili tak, že demontovali ovládací servomotor a nahradili ho eliminátorom klapky Healtech ESE, aby to nevykazovalo chybu. Klapka je v plne otvorenej polohe. Servomotor mi dali do kufra. Moja otázka: Dá sa tá klapka nejako rozbehať, uvoľniť, vyčistiť a spojazdniť ? Zatiaľ sam skúšal len WD, ale bez výsledne .... dík za názory a rady.
Na motorkách z Aglie nefunguje pravidelně, dávám už jen eliminátory. Rozhýbat to někdy jde, používal jsem kapaliny na mytí sání do aut, do kterých se klapka namoří a měla by povolit. Když jsem to ještě řešil měl jsem na to nádobu, svody jsem tam nechal 1-2 dny, pak klapka většinou povolila, ale do roka to bylo zase zarostlý nebo se uplně uvolnila v uložení. Onehdá mi zákazník donesl od někoho ,,repasovanou,, klapku, po půl roce je v uložení klapky taková vůle, že jde slyšet jak chrastí když se nastartuje.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
DAGR napsal:
Na motorkách z Aglie nefunguje pravidelně, dávám už jen eliminátory. Rozhýbat to někdy jde, používal jsem kapaliny na mytí sání do aut, do kterých se klapka namoří a měla by povolit. Když jsem to ještě řešil měl jsem na to nádobu, svody jsem tam nechal 1-2 dny, pak klapka většinou povolila, ale do roka to bylo zase zarostlý nebo se uplně uvolnila v uložení. Onehdá mi zákazník donesl od někoho ,,repasovanou,, klapku, po půl roce je v uložení klapky taková vůle, že jde slyšet jak chrastí když se nastartuje.
Dík za názor a skúsenosť. Nechám tam eliminátor tak, ako ho rakušáci namontovali a je vybavené.