Přátelé vypravil jsem se do Švýcarských Alp a cca po 300km klidné jízdy po okreskách se mi rozsvítil na palubce problém s ABS .. Vypnutí a zapnutí zapalka nepomáhalo . cca 100km to pak svítilo. Během tankování jsem zatahal a pomačkal kablíky k čidlům v kolech a ABS zhaslo a už se do teď nerozsvítilo (cca 3000km) - testoval jsem ho několikrát na štěrku a funguje. Myslel jsem, že po návratu načtu že je problém v některém z čidel .. ale Vyběhli mi tam nějaké úplně jiné chyby - viz příloha . Netušíte někdo co by to mohlo znamenat ? ... Díky moc .. Berry
Berry přiložený následující obrázek:
Kluci díky, takže mám to brát tak, že je to předzvěst, že to brzy umře .. koukal jsem a na modulu ABS mám německou nálepku, že byl roce 2017 repasovaný v rhelectronics.de (to znamená po 10 letech od novýho) a teď už je to zase 8 let . Mno uvidim ... vymažu ty chyby a budu to monitorovat . Díky .. Berry
Nechceš to, nechat kleknout až se to rozhodne. Já to tak udělal a vypeklo mě to příšerně. U hranic s Íránem přestala moto brzdit už nadobro. Poslední věc co chceš je jet 3.5t km bez brzd.
Neexistuje špatné počasí!
vvalosek napsal:
Nechceš to, nechat kleknout až se to rozhodne. Já to tak udělal a vypeklo mě to příšerně. U hranic s Íránem přestala moto brzdit už nadobro. Poslední věc co chceš je jet 3.5t km bez brzd.
to ale asi bylo na nějakém starším GS s posilovačem ne ? .. Moje posilovač nemá .. Je tam ABS integral 2
Samozřejmě, pokud je to motorka bez posilovače, tak při závadě ABS, brzdy fungují dál normálně.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Dneska mě to postihlo taky, červený trojúhelník brzd a blikající ABS. Mám 2004 s posilovačem, ABS asi nešlo, ale brzdilo to, takže domů jsem dojel bez problémů.
Může to být jen čidllo/kabel nebo umírá jednotka ? Je na to někdo v Čechách? BMW GS = stroj na radost