vlada-gsa napsal:
Hicksi trochu to dramatizuješ.
Nemluvím o možnostech a chování exekutorů to je mimo diskuzi je to stát ve státě.
Ano pokuty MP a dluhy u VZP jsou problém. Ale o pokutě musíš vědět .... musíš .... o dluhu u VZP ne, ale můžeš si to zjistit, u exekuce na předchozího nájemce je obrana celkem v pohodě.
A nemluv ve frázích. Já osobně jsem dlužil VZP z roku 1993-4 asi 4500Kč což narostlo s penálem na 18.000,-. Zaplatil jsem loni v roce 1999 jsitinu 4500kč a loni 2500Kč a jsme vyrování. Za celou dobu mě do exekuce nedali proč? Protože jsem si přebíral poštu na výzvy reagoval atd. a nakonec zaplatil. Dlužil jsem 2500 5let T-mobilovi protože jsem se nafouk a nechtělo se mi platit za poslední měsíc, o který mě olopupali při výpovědí smlouvy. Nakonec jsem zaplatil protože jsem viděl že to u exekutora skončí. Ale v hodonta oněch 2500 za tu dobu poněkud poklesla. Jediné exekuce, které mi chodí každý rok jsou od FU ze daň z nemovitsti tam připlatím 200Kč strhnou mi to z účtu a jsem v poho. Co konkrétního se stalo tobě?
tak to jses stastny muz... protoze k exekuci staci aby urednik nezaregistroval platbu -- a... uz NENI AKTUALNE NASTROJ JAK ZASTAVIT EXEKUCI.
Mestska policie neposila upominky, ale primo exekuuje.. to se stalo mne. Zaplatil jsem pokutu misto mestsky -- statni policii. Zadna upominka, nic.. rovnou exekuce. Takhle to prazska mestska policie dela... to je ale na delsi povidani, je to fakt ksindl.
Jinak bud rad, ze ti to exekutor strhl z uctu.. on totiz nemusi, muze resit jednim, nebo i vice zpusoby.. tj. prodejem moviteho ci nemoviteho majetku povinneho, pripadne obou dohromady.
Ja nedramatizuju... exekuce je myslim neco jako ruska ruleta...
btW: jak prebiras postu? posta snad dopisy neztraci?? nevykradaji ti schranku...? nam treba jo, mame proto PO box...
Princip je totiz imho takovy, ze vsichni na vsechno s*rou, ale jenom my jsme trestani.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nevím jsestli jsem šťastný.
Pokuty od MP jsem ještě v životě nedostal (musím zaklepat na dřevo).
Státní policie pokuty posílá na FÚ a ten je pak kasíruje.
FÚ si k vymáhání nenajímá soukromé exekutory obstaví ti plat nebo účet za palmární poplatek 200Kč za položku.
Pošta se mi neztrácí od 1996 bydlím na vsi. Nebavilo mně zasklívat co 14-dní auto, kupovat nové rádio apod. Do města bych se nestěhoval ani z milion radši jezdním 200km denně než bydlet v Praze.
VZP si jednou ročně zkontroluju a mám klid.
Jediné riziko je bývalá manželka co si nepřehlásila trvalé bydliště, ale to je moje chyba měl sem to už dávno řešit.
Ostatní závazky tzv. z obchodního styku mám pod kontrolou resp. nemám po splatnosti nikde víc než 30dní.
Jinak máš pravdu pokud už k exekuci skoukromým exekutorem dojde je to hra vabank. Proto se spíš věnuju prevenci než řešení následků. Jasně je možné, že do toho zahučím omylem, někde někdo splete jméno rodné číslo a jeto. Jenže to mně může přejet autobus, spadnout letadlo zrovna nedávno sem letěl s turkama chvíli po tom co jim jeden AirBus upad. To bys nesměl dělat nic a jen čekat doma až tě klepne.
To je pravda, ale pokud nemas dluhy, nebo dluzis nejakou malou castku,jak tu nekdopsal napr. pokutu s urokama, tak nemuzou zabavit neco, co ma hodnotu 30x vetsi. Atech 10000 vzdy u sebe mit budu, abych jim zavrel hubu.
Jak tu nekdo rekl, vocamcať pocomcať, nebo tak nejak
to proste neni pravda, KDE jsi tohle vzal?
byly tu pripady kdy cca (obrazne) pro nezaplacenou pokutu MHD zabavili Boeing a pritom jsi mel 100 000 na uctu... no postih, exekuce ok.
Jak jsem rekl, o svych dluzich musim vedet, a pokud nevim, tak exekutor te s nim pred vykonanim exekuce musi seznamit. Pokud to bude neco maleho, treba pokuta 400 Kc, ktera prerostla v 5000 vc. uroku, tak mu je vyslim, vc. jeho poplatku a nebude mit co zabavovat. A pokud to presto zkusi tak bude mit smulu, protoze mu nic jinyho nedam, pokud me neochrani nejaky zakon, tak prijde zakon se mnou. Pokud ho nebudu moci na miste vyplatit, tak je to asi vec jina, ale vse se da vyresit. Ale rozhodne si nenecham sahat na svuj "boeing", kdyz bych dluzil 1000 Kc !!!
Massik napsal:
Jak jsem rekl, o svych dluzich musim vedet, a pokud nevim, tak exekutor te s nim pred vykonanim exekuce musi seznamit. Pokud to bude neco maleho, treba pokuta 400 Kc, ktera prerostla v 5000 vc. uroku, tak mu je vyslim, vc. jeho poplatku a nebude mit co zabavovat. A pokud to presto zkusi tak bude mit smulu, protoze mu nic jinyho nedam, pokud me neochrani nejaky zakon, tak prijde zakon se mnou. Pokud ho nebudu moci na miste vyplatit, tak je to asi vec jina, ale vse se da vyresit. Ale rozhodne si nenecham sahat na svuj "boeing", kdyz bych dluzil 1000 Kc !!!
exekutor... jedna v zajmu veritele a sebe, a to v prvni rade.
400kc nemas 5000,- ale rovnou cca 8500,- Kc. 3000 pokud ivm odmena exekutora, cca 3500,- pausalni naklady.
pls fakt, over si tohle.. at pak nekdo z tech zavadejicich informaci nema prusvih sam.
Proti exekutorovi NIC NEZMUZES, je to utok na verejnopravniho cinitele. Boeing ti kvuli dluhu 500,- Kc v soucasne dobe nebo alespon mesic nazpet zabavit muze.
Zjisti si neco o cause Podkonicky a vila na Praze 6(!).
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mě by třeba vážně zajímalo jak je to s tím Autecem a jestli jim konečně dá BMW přes ty jejich arogantní pazoury a vy to tady strhnete na nějaký strašidelný příběhy o exekutorech To je fakt zajímavý od čeho se dá kam dostat během třech přízpěvků
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Pade napsal:
Nechci se Massika dotknout, ale rozhodně bych ho chtěl požádat, aby nepouštěl do světa neověřené informace, které poškozují značku BMW.
Prohlašuji že :
Motocykly u firmy Bychl jsou v majetku firmy Bychl, řádně zaplacené importérovi a mají technický průkaz.
Take se te nechci dotknout, ale nez me priste zacnes zadat, abych nepoustel do sveta neoverene info, tak si znovu precti muj uvodni prispevek. Nikde se tam nepise, ze nejsou v majetku Bychla.
Ja nepopiram, ze jsou zaplacene, ale me vcera bylo receno, ze nemaji technicaky !!! Rekl mi to ten pan, co mi motorku prodaval. Jen rikam, co jsem slysel. A k tomu mi rekl o tech problemech s Autecem, pac tam jsou zrejme nejake vazby ohledne tech motorek. Jestli je dnes situace jina, lepsi, tim lepe. Ja tuto informaci dostal vcera. A pokud jeden dealer BMW rika, ze druhy dealer BMW ma problemy, tak nevim, proc na to neupozornit ostatni, aby si popripade dali pozor nebo informace vyvratili.
A urcite se nesnazim znacku BMW poskodit, kdyz sam BMW mam. Jen nevim, co si mam o tom myslet. Pokud ty mas jine, overene info, sem s nimi.
Pro uplnost,kdyz jsem moto kupoval, ptal jsem se, proc jich nemaji vice. Rekli mi, ze je brali pres Autec, ale protoze "ma problemy", tak uz je neberou a uvazuji o odberu primo od dovozce, nebo snad z nemecka. Ale pry az pristi rok. Vcera se tam objevily nove, jak jsem jiz psal v uvodu a bylo mi k tomu receno to co jsem psal. To jen znovu na vysvetlenou.Situace se meni asi ze dne na den.
Pokud pracujes u Bychla, asi vis vice.Pokud ne, tak ti rekli neco jineho nez me. Take by me zajimalo, jak to skutecne je a na co si dat pozor. Pro me je ted dulezite, ze Bychl funguje a doufam, ze nebudou problemy s pripadnyma nahradnima dilama.