...jsem netušil, jak může být na Slovensku nebezpečno
...stalo se kousek od Ružomberoka - cituji: "Medvědice, která pravděpodobně bránila své mládě, pokousala myslivce do nohou a rukou. Starosta obce Stankovany Ján Tatár potvrdil, že zraněný muž je obyvatelem této obce. "V okolí obce se pohybuje velké množství mědvědů. Medvědi ale nejsou jedinou šelmou, která v oblasti znamená potenciální nebezpečí pro místní obyvatele. Nedaleko obce Stankovany viděli před několika dny tygra, který údajně utekl z cirkusu.http://www.novink...livce.html"
tak za Slovenskú stranu hlásim - výlet sa vydaril. Najazdených cca 670 km , bol som tam, kde som ešte nebol a hlavne spoznal som dobrú partiu ľudí
Glock-plastik fantastik :-)
Wing napsal:
Fanos - jestli mohu doporučit, tak si dej a nějak zakomponuj do trasy úsek : Hnúšťa- Jelšava. Část z toho Hnúšťa - Rákoš tj cca 25-30km, je dle mého soudu to NEJ co lze na cestovním enduru / jakémkoliv /na Slovensku absolvovat. Absolutně bez provozu, bez osídlení, dobrý asfalt bez děr a štěrku, povrch drží, lesy, náhorní planina a jedeš ze zatáčky do zatáčky bez rovinek. Jen Ty , Stroj a Zatáčky v krásný opuštěný, skoro panenský krajině. Uvidíš...... dáš si to tam dvakrát..... Já tam jezdím furt ...
To vypadá dobře, určitě si tam někdy zajedu. http://maps.googl...mbed&hl=cs
Jestli můžu poprosit, šoupněte sem nějakou osvědčenou trasu na Dukle(zajímavá místa, vojenská technika atd) i pro nás, kteří tam nemůžeme hned ať se máme na co těšit.
Pája
...musím konstatovat, že to bylo výborné
...jsem utahanej jako kotě a jdu do hajan, ale jak naberu trochu sil, napíšu pár řádků a přihodím nějakou fotečku
prezi - sem rád že se Ti to líbilo, mě též. Akorát škoda že sme to v sobotu dost časově prokoučovali, neboť jsem chtěl s Vámi stihnout to Svidnické otevřené muzeum a rozhlednu na Dukle. Snad Vám nevadilo, že se jelo tam trochu svižněji, neboť jsem si byl vědom časového presu, abychom vše stíhali za světla. Ideální by byla kochačka, stejná, jako se jelo okolo Bodružalského kostelíku tou naprosto opuštěnou silničkou V. třídy. No je fakt třeba počítat na Duklu , Kapišovou, Komárník, Medzilaborce, Mikovou celý den od rána na čumendu, aby to bylo v klidu a v pohodě.
Upravil W dne 25.05.2009 09:19
Cycli, jenomže já sem byl prúvodce.....bydlím totiž nedaleko. ale doufám, že hoši ještě přijedou i když je fakt, že z Plzně to machradek Sturmkommando, nemá zrovna blízko.
Hele Plzeňáci, na Maře u Luba, sme se bavili o Blizně a Anlage Sued, tak jsem Vám sem nahodil Bliznu i s komentářem : http://www.bmwgs....bum_id=386
Anlage Sued přidám dnes večer, taky do fotogalerie.
Upravil W dne 25.05.2009 14:29
...byla to teda rychlovka - za dva dny Orava, Liptov, Tatry, Dukla (nocleh v Humenném) a zpět, ale s partou "divokých sviní" (http://www.wildho...) sem si to príma užil Na Slovensko jezdím rád dlouhodobě, ale na východě jsem to neznal vůbec a včil vlastně jenom "ochutnal" ...rozhodně se (nejen) na východ budu pravidelně vracet
...já najel 1100km a to jsem jel jen Z a DO Nového Jičína ...Wild Hogs z Plzně si přidali den před a den po víkendu , tak museli natočit cca 2000km (klobouk dolů před Zdenkem, který to absolvoval na radikální čoprácké stavbě )
...díky klukům zo Slovenska za průvodcovské služby!
Upravil prezi dne 26.05.2009 00:20
Takže plzeňská část výpravy vyrazila jako obvykle s hodinovým spožděním, a hlavně bez dvou členů. Čočky a Martina. Co mě osobně vždy vytáčí nejvíc, je to, že se ani jeden neuráčí zavolat "polibte mi prdel". Prostě nepřijeli. Nakonec jsme alespoň po skoro půlhodinovém čekání zavolali my, abychom se dozvěděli od Čočky nějakou informaci.
Nakonec jsme ale přeci jen stihli i tatrovácké muzeum v Kopřivnici, které jsem velmi chtěl vidět. Posledních asi 70km před Kopřivnicí jsme v rámci úspory času najeli na dálnici a nasadili tempo cca 180km/h. A i choppery se statečně drželi, za co jim patří velký dík. Vůbec jsem jim to nezáviděl Obzvlášť Petr na stavbě bez plexi... Brrr. Nohy místo na předkopech umístil na stupačky pro spolujezdce, zalehl a jel, děj se vůle boží :-)
Po prohlídce muzea dáváme večeři v místní "vyhlášené" restauraci. Celé to zhodnotil po počátečních rozpacích Venca hláškou "kolikrát jsi byl na Moravě" - co se divíš :-) (Moraváci prominou) Je fakt, že podivné posezení v restauraci vylepšoval výborný výhled na obzvlášť vyvedené poprsí obsluhy. Zato krupobití a následný déšť nás pěkně schladil a pěkně mokré doprovodil do místa ubytování v Prostřední Bečvě. Večer jsme zakončili snad dvoukilovými ovarovými koleny a pár panáky slivovice zalitými pivem. Usínalo se bezvadně. Alespoň mě. Já se totiž, když (prý) chrápu naštěstí neslyším...
Ráno dorazil Břéťa na bmw 1100GS a přidal se k nám. Společně jsme dorazili přes novou silnici přes Vychylovku do Námestova, kde jsme měli sraz s Wingem, Glockem7 a jejich přáteli. Společně následoval TURBO mód přesunu pod Wingovým vedením přes Tatranskou magistrálu až na Duklu. Jediná přestávka bylo po cestě na jídlo v příjemné restauraci, již sice bez impozantního poprsí, ale zato dobré jídlo. Duklu jsme absolvovali ve zrychleném řízení, protože se začala projevovat Petrova klouzající spojkla na chopperu a hlavně se neozývala kontaktní osoba pro naše ubytování. Wing nás protáhl všemi možnými lokalitami umístěné techniky, Bilakovo "soukromé" letiště, letadla v polích, památník na Dukle, apod.S Wingem a jeho kámošem jsme se rozloučili též po cestě do Humenného - Wingu ještě jednou velké díky za Tvou průvodcovskou úlohu.
Nakonec zmíněné ubytování nasmlouvané již z domova padlo(je to debil), a za podpory Glocka7 jsme našli ubytování v hotlu v Humenném. Tam jsme se s Glockem rozloučili, poděkovali mu za pomoc a šli jsme bydlet(a trošku popít).Trošku nás vyvedla z konceptu servírka, která si všechno pamatovala bez psaní. Upozorňuji neznalé čtenáře, že jsme si dali snad všichni rovnou DVĚ jídla :-) Večer jsme na pokoji dopili Břéťovu domácí slivovičku...
V neděli, vyspaní, najezení jsme vyrazili přes Prešov směr Tatry, které jsme si chtěli již v klidu vychutnat. Po cestě jsme dali prohlídku hradu ve Staré Lubovni a dále pak na Tatry. Tam se jel již privátně kochat Břéťa sám. My "divočáci" jsme opět :-) pojedli a následoval přesun lanovkou na Hrebienok a dolů v našich motopřilbách na koloběžkách. Parádní. Dále jsme se vydali směr Bečva, víceméně skoro stejnou cestou zbytkem Tater do Prostř. Bečvy. Bohužel, v půlce cesty, někde u Dolného Kubína definitivně ukončila spolupráci Petrova spojka. Po krátké poradě jsme zanechali stroj u někoho ve vsi a Petr pokračoval se mnou jako baťůžek :-)
Zbytek cesty jsme se ještě standartně ztratili a dojeli do Bečvy na tři skupiny...
Ráno v pondělí jsme nemohli vynechat na Břéťovo připomenutí Pustevny a samozřejmě sochu Radegasta. Cestou do Plzně jsme se zastavili na Macoše a zbytek cesty pro změnu přes Jindřichův Hradec a Písek už naštěstí nic zvláštního nenastalo.
Tímto chci všem účastníkům zájezdu poděkovat a těším se na další akci - snad do Alp.
Radek.
Upravil machradek dne 28.05.2009 00:29
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...