Spokojený jsem - ale nejsem žádný fotoprofík.
Na radění nejsem moc fundovaný. Já jsem pročítal recenze a zkušenosti po různých fotofórech.Velký + pro Pentax byla ta odolnost/cena. Ještě má Olympus ale mám dojem že to je cenově někde jinde.
Tento můj aparát nemá živý náhled na LDC jako mají kompakty. Pro někoho to je katastrofální nedostatek, Dle mého názoru to akorát žere baterky a stejně na tom prd vidíš. Ostření je nejlíp vidět v opt. hledáčku a pokud máš nejasnosti je tam digitální náhled s histogramy , indikacemi přepalů apod.
Ono když dojdeš někam do prodejny kde jsou zatížený na nějakou značku tak poplivou ty jiné a naopak.Pak teda babo raď.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
panove... jak male deti
tady se hadate jestli je lepsi to ci ono, babovicka z kyblicku nebo misticky...
zapominate na nejdulezitejsi - fotku dela FOTOGRAF! ja mam vybaveni za desitky tisic... digi kompakt, digi zrcadlo s vymennymi objektivy + filtry, analog zrcadlo, stativy a vsecky ruzne kramy kolem... a myslite si, ze s tim umim udelat hezkou fotku? PRD.
Proste clovek musi mit oko, cit a pak udela hezkou fotku aj s krabickou od sirek.
T-Diesel napsal:
panove... jak male deti
tady se hadate jestli je lepsi to ci ono, babovicka z kyblicku nebo misticky...
zapominate na nejdulezitejsi - fotku dela FOTOGRAF! ja mam vybaveni za desitky tisic... digi kompakt, digi zrcadlo s vymennymi objektivy + filtry, analog zrcadlo, stativy a vsecky ruzne kramy kolem... a myslite si, ze s tim umim udelat hezkou fotku? PRD.
Proste clovek musi mit oko, cit a pak udela hezkou fotku aj s krabickou od sirek.
tak to je slovo odborníka
taky jsem pořídil digi zrcadlo a objektivy za desítky tisíc ale těch hezkých fotek mnoho není, protože to je jednak o tom oku a druhak o náladě, aspoň u mě, prostě na focení musím mít náladu nebo to sebou radši ani netahám
jinak pro zajímavost, mám Sonku v originální velký brašně, vejde se mi tam skoro celá výbava (blesk, objektivy ... ) a ta brašna je jak dělaná do BMW alu top casu na 1150Adv, takže tam dám foťák a doklady a hotovo
jsem zvědav až někam pojedu do ciziny jak to pořeším s místem
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
naprostá pravda, myslím, že hezké fotky jdou dělat i s obyčejnými a LEVNÝMI foťáky.. Důležuté je mít "oko" a cit pro zachycení detailu.. Samozřejmně žee zkušenosti jsou jen přínosem.. Kvalitní technika jen pak doplňuje kvalitu celkového výsledku i když znám hodně lidí kteří do teď fotí na klasický film a nedají na něj dopustit.. Já se přiznám, že fotím vcelku dost, kdysi jsem i chodil ke kamarádovi - profesionálnímu fotografovi na rady a do teď nejsem spokojenej sám ze sebou.. hodně je to o lenosti kdy vím, že bych někde mohl udělat krásnej snímek ale už se mi třeba nechce otáčet a vrace, vylézt na nějaké místo atd.. prostě nejlepší je pak vyrazit někam sám, mít mraky času a zkoušet, nebejt lenivej a mít samozřejmě dobré objekty pro fotografování - exteriéry..
Jinak já na cesty po světě tahám digi zrcadlovku NIKON D40x s objektivy 18-55 a dlouhej 75-240 a záložní druhej malej NIKON Coolpix S210 (takovej do hospody abych netahal velkej..)
jinak pár obrázků ode mne např. zde a to si o většině myslím, že mohly bejt daleko lepší...
Tak ys trochu pokousim fotit. Nejake me vytvory najdete zde. S nadchazejizim letem zacnou muzic-festivaly a ty ja muzu. Letos uz jsem nejake stihnul. Na podzim jsem vymenil Nikona D50 za D90 a nkoupil nejkou novou optiku. Penez jak BMW. Mrknout muzete zude - http://www.tomsfoto.xf.cz/New/Tomsfoto/index.html
Prikladam jednohou bikera po bouracce.
spea - ToM přiložený následující obrázek: