Advik napsal:
Jasně, že je to nezodpovědné a riskantní, ale ten adrenalin, to se musí zažít. Kdo to nezažil nikdy nepochopí. A vo tom to je. Ten kdo není motorkář tak kouká na motorkáře jako na dárce orgánů, ale vysvětluj mu jak je jízda na motorce fantastická a že to stojí za to, taky to nikdy nepochopí.
tohle sem pls nepis, jeste si to precte Vjetrnik
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Advik napsal:
Jasně, že je to nezodpovědné a riskantní, ale ten adrenalin, to se musí zažít. Kdo to nezažil nikdy nepochopí. A vo tom to je. Ten kdo není motorkář tak kouká na motorkáře jako na dárce orgánů, ale vysvětluj mu jak je jízda na motorce fantastická a že to stojí za to, taky to nikdy nepochopí.
To co o sobě píšeš ve svém profilu ,mi přijde fantastické, hlavně ta čísla..,pokud se sejdem někde na srazu,rád si s Tebou o cestování popovídám... Chystáš se přes léto někam na sraz..? P.S. "jezdců" s podobným názorem o adrenalinu při 200 km máme tady u nás plné Buchlovské hory...tedy pod drnem a pod křížkem,navíc v mnoha případech s nima odešli i nevinní lidé.. Taky si mysleli, že to mají pevně v rukou.Nezlob se na mě, ale pro mě jsi hazardér a na cestě se Ti raději vyhnu velkým obloukem...
Budu upřimný = tipuju Tě na vejtahu a blázna dohromady...
Upravil bluesbery dne 30.06.2009 23:28
Advik napsal:
.
Pak mě opět změřili v zatáčce pod glossglocknerem, byla tam 100, ani už nevím kolik jsem jel, ale taky hodně. ... taky za 33 no tedy za 25 páč jsme chudí češi na BMW 1200GSADV.
Můžeš upřesnit, ve které zatáčce pod G. je povolená 100 ?
Advik napsal:
... podle mne je to o tom, ze kdo ma maly pero, snazi si dokazat jakej je chlapak jinak ....
... jezdeni na motorce podle mne neni o tom jestli si nekdo v normalnim provozu vyplavi adrenalin nadoraz ... jezdit o 100% nad povolenou rychlost nekde je proste dukaz totalni debility ....
... kdo chce vyplavovat adrenalin, at jezdi na uzavrtenym okruhu nebo nekde v blate, kde kdyz se vyseka tak s sebou nevezme nekoho nevinnyho ...
... serou me motorkarsky casopisy kde se motorky hodnotej podle toho, jak se na nich da jezdit 200 v normalnim provozu, jak na nich jde snadno na zadni a poi prednim a tak ... mlady debilove co nemaji nalitano v aute ani na motorce skoro nic tak to zkousej a pak se stavaj jen soucasti statistik ...
... mozna vypadam jako prdola, v aute ma najezdeno jen asi milion, na motorce jen asi 50tis, ale fakt mne serou frajeri co si honej pero u toho kdyz nekde kecaj o tom jak tjezdej 200 a vic v normalnim provozu ..
Do třetice bych k (Tobě) Advikovi vyjádřil poslední názor - v profilu uvádíš žes projel cca "814 zemí", ale dál podrobnosti o své osobě ani ťuk...( zná Tě tady někdo osobně ?)Podle toho cos údajně najezdil , budeš už mít nějaký křížěk na hřbetu,ale podle toho co a jakým způsbem píšeš o svém způsobu ježdění tě tipuju na 17,48 roku , možná i míň.. otázkou je, zda vůbec na něčem jezdíš.. a jen tady neděláš machra..vlastně spíš blázna .. Toť můj osobní názor. P.S. Ipokud bys opravdu na moto. projel celou evropu, se svým stylem jizdy a názory se Ti budu snažit na silnici obloukem vyhnout..
Upravil bluesbery dne 01.07.2009 00:02
Mě to od "Advika" přijde taky trošku přitažené za vlasy, a souhlasím s Bluesberym. A to o mě Milda Enduroškola říká, že jsem kaskadér :-) (čti magor) co padá ve vyjeté koleji ve 40km rychlosti a hází šipky do pole :-) ...
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...
Tak chudí češi na 1200GSA nebo na Fárošovi?? a navíc chtěl bych vidět jak bys uhádal 200km/h v reichu za 25€.....Nezlob se, ale podle mě pěkně kecáš...
kačeR1100GS
bluesbery napsal:
Do třetice bych k (Tobě) Advikovi vyjádřil poslední názor - v profilu uvádíš žes projel cca "814 zemí", ale dál podrobnosti o své osobě ani ťuk...( zná Tě tady někdo osobně ?)Podle toho cos údajně najezdil , budeš už mít nějaký křížěk na hřbetu,ale podle toho co a jakým způsbem píšeš o svém způsobu ježdění tě tipuju na 17,48 roku , možná i míň.. otázkou je, zda vůbec na něčem jezdíš.. a jen tady neděláš machra..vlastně spíš blázna .. Toť můj osobní názor. P.S. Ipokud bys opravdu na moto. projel celou evropu, se svým stylem jizdy a názory se Ti budu snažit na silnici obloukem vyhnout..
Já Advika znám, je to dobrý borec, pokecali jsme a popili na jednom srazu BMW. Má projeto fakt hodně a málokdo je takový řidič jako on.
A těch křížků na hřbetu rozhodně nemá nijak moc....
Upravil Pivos dne 01.07.2009 07:09
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Nechci se vyjadřovat k tomu, jestli taková jízda je nebo není nebezpečná. Ale byl u toho někdo z vás, co tady řvete? Co když to třeba byla upravená šotolinová cesta, zcela rovná, s výhledem na kilometr dopředu a bez stromů či jiných překážek poblíž? Možná nebyla, já tam nebyl. Ale když jsem tam nebyl, tak držím hubu a nepodsouvám někomu, že s tímhle stylem jízdy brzo někoho zabije.
Víc mě fascinuje ochota některých lidí posuzovat jízdní styl kohokoliv optikou svých vlastních schopností. To, že si neumím představit, jak zvládám motorku ve dvousetkilometrové rychlosti na šotolině (a já si to opravdu představit neumím), přece vůbec neznamená, že to nejde.
Přátelé, není nutné se hned vyjadřovat k něčemu o čem nic nevím a hned to zpochybňovat.
Pro začátek bych chtěl podotknout, že mě je 58 roků a na různých motorkách mám za život najeto hodně přes 250 000 km a Evropu mám mimo Islandu projetou celou.Tím se nechci chlubit ale uvádím to jen pro to, že mne to možná opravňuje hodnotit něco se znalostí věci. I když mýlit se může každý.
Standu (advika) osobně znám a jak jezdí vím.( např ze společného Rumunska a se zdolávání 67C, kde prorazil karter. Bylo o tom psáno na foru boxermorava)
Z osobní zkušenosti, kdy v nás obou bouchly saze v Rumunsku, vím že oba jsme jeli přes 200 km/hod. On na špalkách a já na touranckách. Viděl jsem ho na 67C jak se honili s Lukesem. A to Lukes jel ve dvou!!! V otázce ježdění asi nepřehání.
Já sám jsem dostal ve Vídni za jízdu na odbočce na Graz, 120 km/hod pokutu 35,- e a za Drasenhofenem opět cca 120 rovněž 35,-e. Proto bych i tomuto jeho tvrzení věřil.
Viděl jsem i jeho poničenou motorku a znám ijeho zranění ke kterým na ní přišel. Takže není nesmrtelný a nehody se mu taky nevyhýbají.
I když vím že je dost velký blázen, říkám že tento člověk jezdí tak, že to má po valnou většinu cesty v ruce.Jeho nehody a zranění jdou z valné většiny na vrub skutečností "vis maior" které nelze předvídat. Je samozřejmě jasné, že vyšší rychlost zde hraje také svou roli.
A nakonec bych chtěl říct, že oceňuji s povděkem,že sám Standa se nenechal vyprovokovat ke zbytečné polemice. Pro tu snad bude dost místa i času na srazu Boxermorava v září, kdy budou přítomni i ostatní aktéři, včetně mne a doufám i Standy.
Miloš Kalvoda
Advik napsal:
Jinak zítra si můžeme pokecat v GaPa. Budu tam do neděle, pak odtud vyrážím na takový okruh: Itálie, Korsika, Řecko, a pak podle času Makedonie, Albánie, Černá hora, Srbsko, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko a zpět do ČR. Takže do srpna se zde opět budu muset rozloučit. Ahojte
budu si muset najit nejakou bohatou babu, chci taky nekde mesic jezdit
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Advik napsal:
Milí šťouralové, nebudu Vás přesvědčovat a nic vyvracet, jen řeknu toto: vždy mluvím pravdu a nevymýšlím si, nemám to zapotřebí. Snažím se jezdit opatrně, zbytečně neriskuji, ale prostě jsem soutěživý tip a mám rád adrenalin, mě zaklapne taková záklopka v mozku, jako třeba viz. 67C, šotolinka, různé šílené sjezdy a výjezdy nebo třeba různé akce jako Mohelnice 2008, tam jsem jel taky jak magor, ale vyhrál jsem ji a vo tom to je.
Jinak zítra si můžeme pokecat v GaPa. Budu tam do neděle, pak odtud vyrážím na takový okruh: Itálie, Korsika, Řecko, a pak podle času Makedonie, Albánie, Černá hora, Srbsko, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko a zpět do ČR. Takže do srpna se zde opět budu muset rozloučit. Ahojte
PS: Tohle téma diskuze jako jiné téma se zase ubírá jiným směrem. Na mě se vykašlete a raději napište něco o Rakousku autorovy tohoto témata. Díky
Abychom to uzavřeli...evidentně jsi jezdec skutečný a dobrý , stejně jako Tvé absolvované cesty..Nechci tady zpětně rozebírat celé téma, na kterém mi silně vadil nádech exhibicionismu... a na tom trvám. Nicméně, v pátek odjíždím(e) někam do Dolomitů ( GaPa asi vynechám ) , ale může se stát, že se někde sejdem a pokecáme.. tedy,pokud to nepofičíš kolem 200 ...
Pokud se nestihnem sejít, přeju Ti šťastné a pohodové km. B.
Upravil bluesbery dne 01.07.2009 23:23
Tak t vypada ze asi bude tenhle vikend v Alpach plno ... zitra rano to beru smer Innsbruck,pak asi Passo Stelvio a tak ... v pondeli zpatky ... zadnej pevnej plan ...
... jediny co vim ze v sobotu vecer musim byt ve Verone bo tam mam koupenej listek na operu ...
sice se nam to tu trosicku zvrhlo ale jak to vypada, tak ted o vikendu bude (nejen) rakousko precpane cehunama
kurniksopa toz to bysme mohli zrobit nejaky sraz BMW GS fora co ja vim trebas nekde na poslednim odpocivadle pod GG
ja startuju SNAD v patek rano smer mariazell a tam budu bivakovat az do pondelka a projizdet okoli, kdyby nekdo mel tipy na zajimava mista kde tam zastavit, budu rad.