vlada-gsa napsal:
ChipGS: nikdy jsem gumu nepitval, ale je pravidlem, že když výrobce určí směr rotace je to nikoli kvůli vzorku na běhounu ale kvůli vnitřní konstrukci která je udělaná tak aby v určeném směru fungovala líp. Týká se to hlavně výstuže (kordů) tím moje vědomosti končí. Morálně radit nebudu. Jen popíšu, že když v servisu zjistili, že mi nazuli přední E09 obráceně tal ji otočili i přes můj odpor (spěchal jsem) se slovy že výrobce ví přesně proč to značí. Jsou to kluci, kteří mi dělaji servis pneu na všech přibližovadlech co mám doma už pár let a jim věřím.
Máš pravdu tak napůl. Směr otášení je určenej jednak kvůli vnitřní konstrukci kostry pneu,tak i kvůli vzorku. Někdy je to na vzorku poznat víc,někdy míň. Jde především o směr záběru figur vzorku,tak o samočistící schopnost vzorku a odvod vody. To záleží na typu silnice nebo offroad. Takže je lepší dodržet směr otáčení určený výrobcem. I když se to zdá jedno a dokonce i některé přední vzorky vypadají jako,že jsou obuty obráceně,ale šipka je správně.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
vlada-gsa napsal:
ChipGS: nikdy jsem gumu nepitval, ale je pravidlem, že když výrobce určí směr rotace je to nikoli kvůli vzorku na běhounu ale kvůli vnitřní konstrukci která je udělaná tak aby v určeném směru fungovala líp. Týká se to hlavně výstuže (kordů) tím moje vědomosti končí. Morálně radit nebudu. Jen popíšu, že když v servisu zjistili, že mi nazuli přední E09 obráceně tal ji otočili i přes můj odpor (spěchal jsem) se slovy že výrobce ví přesně proč to značí. Jsou to kluci, kteří mi dělaji servis pneu na všech přibližovadlech co mám doma už pár let a jim věřím.
Máš pravdu tak napůl. Směr otášení je určenej jednak kvůli vnitřní konstrukci kostry pneu,tak i kvůli vzorku. Někdy je to na vzorku poznat víc,někdy míň. Jde především o směr záběru figur vzorku,tak o samočistící schopnost vzorku a odvod vody. To záleží na typu silnice nebo offroad. Takže je lepší dodržet směr otáčení určený výrobcem. I když se to zdá jedno a dokonce i některé přední vzorky vypadají jako,že jsou obuty obráceně,ale šipka je správně.
Byl jsem jeden z účastníků - v sobotu jsem si vyjel, že si vyzkouším co jsem se naučil. řekl bych, že moje skills spadly minimálně na 50% - byla to práce, některý kopečky, který jsme ve školce (:-))) jezdili, jsem sám raději ani nedal. Už se těším na jaro, že si školku zopakuju, opakování matka moudrosti :-)
Rozhodl jsem se, ze se pokusim neco naucit a ten vikendovej kurz v ENDUROSKOLE dat, ale bohuzel ted v lete zadnej termin vypsanej neni a vypda to, ze ani nebude.
Mate nekdo zkusenost s nejakou stejne kvalitni alternativou? Prosim poradte. Treba i na Slovensku.
Kdyz nic, tak bych se chtel naucit alespon nejaky zaklady, ale dobre.
Dik.
no cim vic km mas v ruce mimo silnici tim lepe, me celkem dost pomohlo kolo..za chvilku da clovek vic nez si mysli, jen se musi nechat vyhecovat ja na pozadi v reflexni veste vidim pipu a co dava ted ?? omezeni ma jen ve vzorku
WILL RACE FOR FOOD
... a pochopitelně Hechlingen, pokud máš volných asi 700EUR nebo co to tam teď stojí.. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...