glock7 napsal:
Ako tak čítam a pozerám fotky tak to nebolo nič pre 11xx Bolo by to len jedno veľké trápenie bez pôžitku z jazdenia....
Predstava neustáleho ťahania 240 kg hrocha z blata je proste
V naprosto obecné rovině (tedy nikoli mířeno na Tebe):
Pro řidiče, které nezvládají svůj stroj v terénu tak, aby nemuseli neustále tahat svoji motorku z bahna a pro strach se trápí a nemají požitek z jízdy takový, jaký by chtěli mít, tenhle závod nebyl a nebude stavěný. Tento závod je zaměřen na jezdce, kteří jsou ochotni své těžké stoje kočírovat v jakýchkoli terénech, nečiní jim problém potit se několik hodin na jednom úseku a mají vůli a odhodlání nevzdat.
Pro řidiče, kteří jsou orientováni na silnici a suché šotoliny, jsou zase jiné akce.
Na druhou stranu - pro účastníky letošního Maratonu určitě není špatné pomyšlení, že patří mezi pouhých 17 lidí z celé ČR, kteří tenhle závod dali. A Aleš na GS 1150 je JEDINÝ V ČR!! To je vizitka jak hrom!!
Me se to taky moc libí, hltam vsechny fotky a reportaze. Jen si myslim ze být jedním ze 17 co to "dali" je určitě super ale ja myslim že pokud je to akce presentovana jako maraton pro Velke Endura kam mezi velke bych ja radil jen 800cm a vyše a pak to z nich projede par... . BMW dokonce žádné (1100 a výše)No ja myslim ze i vy jako poradatelé kteří s tím určitě strávili spoust času, nadšení atd by jste byli rádi kdyby lidi jelo 100, ne? Myslim že vůli a odhodlání se nevzdat taky mam, ale po tom co jsem videl na fotkach vim ze bych to na 1200 taky nedal. Skoda letos mi to časově nevyšlo ale pokud by to priště mělo byt o tehle urovní tak taky nepojedu a pojedu si jezdit nejake "šotolinky". ale to je jen muj nazor a uz se moc tesim na motoraj rallye, kde urcite bude nejake video, fotky a povidaní.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
viajero napsal:
Čau Jaraxi,
prosím Tě na jakých gumách jsi to jel nebo jeli i ostatní.... Jinak řečeno, které gumy na 800 GS, kdyby to chtěl člověk jet příště.... Díky za radu a přeji brzké uzdravení
Ahoj a diky za přání. Add gumy - myslím že jsem našel to nejlepší na trhu, co je k mání na tyhle rozměry. Vepředu jsem jel Mitas C-21 (90/90-21), v zadu špičková guma Mefo Stonemaster (140/80-17). Předek by se ještě určitě dal vylepšit, ale na zadek v daném rozměru lepší guma není.
musim si do tebe tak trochu rejpnout ale když na takovouhle akci vezeš motorku v dodávce tak je dobrý si ji předem přezout užna ostrý gumy ab yse to nemuselo dělat ručně na místě,jelikož je tam dost lidí kteří to přezutí potřebujou protože přijeli po oseale tojen tak malinký rejpnutíneber to moc vážně
jarax napsal:
viajero napsal:
Čau Jaraxi,
prosím Tě na jakých gumách jsi to jel nebo jeli i ostatní.... Jinak řečeno, které gumy na 800 GS, kdyby to chtěl člověk jet příště.... Díky za radu a přeji brzké uzdravení
Ahoj a diky za přání. Add gumy - myslím že jsem našel to nejlepší na trhu, co je k mání na tyhle rozměry. Vepředu jsem jel Mitas C-21 (90/90-21), v zadu špičková guma Mefo Stonemaster (140/80-17). Předek by se ještě určitě dal vylepšit, ale na zadek v daném rozměru lepší guma není.
shimi napsal:
musim si do tebe tak trochu rejpnout ale když na takovouhle akci vezeš motorku v dodávce tak je dobrý si ji předem přezout užna ostrý gumy ab yse to nemuselo dělat ručně na místě,jelikož je tam dost lidí kteří to přezutí potřebujou protože přijeli po oseale tojen tak malinký rejpnutíneber to moc vážně
Tak to prr, přesně to sem udělal, měl jsem přezuto už z domova na ostré gumy. Jediné, co sem potřeboval, bylo vyměnit duši na předku, protože se ukázalo, že utíká. A na to sem přišel až na místě... Každopádně děkuji za servis, ten první večer byl dost hektický a blbě sem to stíhal. Choval jsem se slušně, poděkoval a po dobu servisu jsem byl na rozpravě. Na rozdíl od jiných borců jsem nechlastal a nečuměl, jak vám to jde...
jééé to sem ale pako,já sem si tě z někym spletl,tak to se si rejpnul do špatnýho,za to se omlouvám,už si vzpomínám,jo to bylo taky fajn že někteří řikali jak jsou strašně unavený a že už to nemužou ani přezout a potom nad náma stáli s pulitrem a ještě měli chytrý keciale vše bylo vpohodě a spokojenost asi na všech frontách, jo a co tvoje ruka???jak je na tom?
jarax napsal:
shimi napsal:
Tak to prr, přesně to sem udělal, měl jsem přezuto už z domova na ostré gumy. Jediné, co sem potřeboval, bylo vyměnit duši na předku, protože se ukázalo, že utíká. A na to sem přišel až na místě... Každopádně děkuji za servis, ten první večer byl dost hektický a blbě sem to stíhal. Choval jsem se slušně, poděkoval a po dobu servisu jsem byl na rozpravě. Na rozdíl od jiných borců jsem nechlastal a nečuměl, jak vám to jde...
viajero napsal:
Čau Jaraxi,
Jen pro upřesnění, na webu Motoráj Rally nejsou ani zdaleka vybraný ty nejlepší fotky. Mám dojem, že si je Saša nechává pro reportáže do Motoráje, tak se máte aspoň na co dál těšit. :-) No a časem, až se uvolní veškerá embarga, se k účastníkům dostane CDčko, nebo spíš DVD, protože je toho docela dost. :-)
To vypada dobre Na cestu to asi homologovane neni, co?
Právě že je, dokonce to má rychlostní limit 170 kmh. Na druhou stranu na Céčkových gumách je to na silnici utrpení a ani to neni moc bezpečný. Nebrzdí to, vlni se to, hučí to, je to na naložení na vozejk a hurá na ukrajinu
shimi napsal:
cau shimi, v dodavce jsem motorku privezl ja a potreboval jsem prezout. motorku jsem sehnal na posledni chvili, prihlaseni a servis mi delali kamaradi, privezl jsem ji do prahy a nastesti jsem jeste v sobotu sehnal vubec nejaky gumy. bylo to hodne hekticky, vubec jsem nestihal v praci a musel jsem resit hromadu veci kvuli ukrajine. je to na delsi povidani, kazdopadne to probehlo jak to probehlo a diky za servis, i za ty desky.
shimi: no ruku mám už 14 dní v sádře, zbývá týden, následně ortéza na 14 dní a poměrně dlouhá rehabilitace, pokud vše sroste jak má. Pokud ne, musej to opravit (au). Uvidíme až to sundaj.
Ahá tak to je uplně vpoho,to jsem rád že sem se dozvěděl jak to bylo,tak to potom chápu,já sem prostě nechápal proč sis to předem nepřezul,tak teď je to jasné a je to fše fpořádku
Peacemaker napsal:
shimi napsal:
cau shimi, v dodavce jsem motorku privezl ja a potreboval jsem prezout. motorku jsem sehnal na posledni chvili, prihlaseni a servis mi delali kamaradi, privezl jsem ji do prahy a nastesti jsem jeste v sobotu sehnal vubec nejaky gumy. bylo to hodne hekticky, vubec jsem nestihal v praci a musel jsem resit hromadu veci kvuli ukrajine. je to na delsi povidani, kazdopadne to probehlo jak to probehlo a diky za servis, i za ty desky.
je to blbý co se ti stalo,ale zase na druhou stranu to bylo jediný zranění co tam bylo a to je naprosto užasný,čekal jsem stim problémy a dost sem se toho obával,tehle tvuj prolém byl naprostor vpohodě,je blbý že to neni jen naražený jak sme si všichni mysleli,ale zase na druhou stranu pořád to dopadlo dobře,zlomený předloktí to není zase tak moc strašný,je jasný že je blbý že to člověka trochu přibrzdí a to hlavně v práci a tak,ale je to věc která zůstává bez následku a to je supr,a supr je taky to že jsi v klidu dojel do kempu,joa taky to že jsi se rozhodnul vzdát a nepokoušel to další den,stoho byse už moh stát větší průser
jarax napsal:
shimi: no ruku mám už 14 dní v sádře, zbývá týden, následně ortéza na 14 dní a poměrně dlouhá rehabilitace, pokud vše sroste jak má. Pokud ne, musej to opravit (au). Uvidíme až to sundaj.
adventure73-pardal napsal:
Me se to taky moc libí, hltam vsechny fotky a reportaze. Jen si myslim ze být jedním ze 17 co to "dali" je určitě super ale ja myslim že pokud je to akce presentovana jako maraton pro Velke Endura kam mezi velke bych ja radil jen 800cm a vyše a pak to z nich projede par... . BMW dokonce žádné (1100 a výše)No ja myslim ze i vy jako poradatelé kteří s tím určitě strávili spoust času, nadšení atd by jste byli rádi kdyby lidi jelo 100, ne? Myslim že vůli a odhodlání se nevzdat taky mam, ale po tom co jsem videl na fotkach vim ze bych to na 1200 taky nedal. Skoda letos mi to časově nevyšlo ale pokud by to priště mělo byt o tehle urovní tak taky nepojedu a pojedu si jezdit nejake "šotolinky". ale to je jen muj nazor a uz se moc tesim na motoraj rallye, kde urcite bude nejake video, fotky a povidaní.
Ahoj Pardále!
Bohužel se na start postavilo pouze jedno jediné GS 1150 s Alešem v sedle, takže to, že jsi žádné GS 1100 neviděl ve výsledovce znamená pouze tolik, že žádné nebylo ani ve startovce. Aleš projel 95% celé trasy a od šachovnicového praporku ho dělila pouze prosakující přední brzda. Kdyby ho nečekal několikakilometrový sjezd, dojel by i s tím, ale takhle bylo moudřejší vzdát. O to více to bylo nám všem líto, že musel vzdát až po absolvování nejtěžšího úseku etapy
Kromě Jaraxe na GS 800, který odstoupil pro zranění, Franty na X-challenge a PavlaS na Africe, kteří odstoupili pro neopravitelnou poruchu, Petra na Dominatoru, který odstoupil pro nepřipravenost a Romana na Varaderu, který uznal, že Varadero opravdu není vhodný stroj pro takový závod, dojeli VŠICHNI. Tzn. dojely Afriky, dojely LCosmy, dojelo GS800, SuperTenere, Transalp, čtyřkolky.... a dojelo by i GS 1150....
Byl to těžký závod, náročný psychicky i fyzicky, kladl velký důraz na ovládání stroje, na připravenost jezdce a jeho zásoby sil. Ale taková je i pověstná Rallye Dakar. Extrémně náročná, ale kdo ji jednou jel, chce ji jet znovu Závodníci náš Maraton překřtili na Dakar pro chudé.... JEdním z prvních, kdo prosili o další ročník, byl Aleš...
Těším se na viděnou na Motoráj rallye
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
hm teď nevím,ale ta super tenerka taky nedojela pro závadu né??umřelo ji v poslední etapě ložisko v rozetě takovym stylem že prostě řetěz padal a tak byl Peter nucen taky vzdát pro těchnickou závadu,jo byla každýho stroje kterej to nevydržel,kluci by na to měli ale technika to sem tam prostě vzdá to de nedá nic dělat,jistej uděl na tom má i náhoda,ten Xchalenge měl i kryt aby tu vodní pumpu neulomil,ale prostě to padlo zrovna tak nešikovně že to bylo pro stroj smrtelný,ale byla to strašná náhoda že se to stalo,prostě smůla,ale o tom to taky tak trochu je,prostě o štěstí,takže každej kdo dojel je pro mě vítěz a šťastnej člověk
adventure73-pardal napsal:
Ahoj Pardále!
Bohužel se na start postavilo pouze jedno jediné GS 1150 s Alešem v sedle, takže to, že jsi žádné GS 1100 neviděl ve výsledovce znamená pouze tolik, že žádné nebylo ani ve startovce. Aleš projel 95% celé trasy a od šachovnicového praporku ho dělila pouze prosakující přední brzda. Kdyby ho nečekal několikakilometrový sjezd, dojel by i s tím, ale takhle bylo moudřejší vzdát. O to více to bylo nám všem líto, že musel vzdát až po absolvování nejtěžšího úseku etapy
Kromě Jaraxe na GS 800, který odstoupil pro zranění, Franty na X-challenge a PavlaS na Africe, kteří odstoupili pro neopravitelnou poruchu, Petra na Dominatoru, který odstoupil pro nepřipravenost a Romana na Varaderu, který uznal, že Varadero opravdu není vhodný stroj pro takový závod, dojeli VŠICHNI. Tzn. dojely Afriky, dojely LCosmy, dojelo GS800, SuperTenere, Transalp, čtyřkolky.... a dojelo by i GS 1150....
Byl to těžký závod, náročný psychicky i fyzicky, kladl velký důraz na ovládání stroje, na připravenost jezdce a jeho zásoby sil. Ale taková je i pověstná Rallye Dakar. Extrémně náročná, ale kdo ji jednou jel, chce ji jet znovu Závodníci náš Maraton překřtili na Dakar pro chudé.... JEdním z prvních, kdo prosili o další ročník, byl Aleš...
Těším se na viděnou na Motoráj rallye
Ahoj Lenko, tak to je dobre ze bude dalsi ročník... ale prave ze to neni jen o lidech ale i o materialu na kterym jedes. A ten mnohokrat nevydrží to co clovek. Ale to by byla nekonecna diskuze. Vzdyt jen obout BMW do nejakych pouzitelnych gum je na hranici velkeho experimentu... a pak se srovnavat c tema co jedou na krosovych gumach... ale ja nechci brecet, proto je pro me vzdy jen srovnani znacek ne objem nad 900 ale proste kategorie BMW (velké) a ostatni...
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz