xhackerm napsal:
Já tuhle v noci dobržďoval před kolouchem... Ještě díky bohu, že jsem myslivec a vím, že se zvěř z příkopu ráda vrací pod kola... V dáli jsem viděl přebíhat laň, tak jsem pustil plyn, pak kolouch, to jsem jel volnoběhem, jenže on se ten pablb vrátil a já šel na obě brdzy... Bylo to v noci za tmy a od srážky mě dělily necelé dva metry...
Tady je odkaz jak boural můj syn.Nech přejít reklamu a počkej na první reportáž.PORAZIL KONĚ blbec.Ale je v pohodě,v nemopcnici byl jenom na pozorování. http://archiv.nov...-6-00.html
Tak to je fakt kuriozitka hlavně že se nestalo nic horšího... mě předloni sundal srnec ještě z Biga a tohle pondělí asi v půl šestý ráno jsem se tak tak vyhnul dvěma srnkám.Ty woe,zle mi zalepilo
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Tady je odkaz jak boural můj syn.Nech přejít reklamu a počkej na první reportáž.PORAZIL KONĚ blbec.Ale je v pohodě,v nemocnici byl jenom na pozorování. http://archiv.nov...-6-00.html
Tvůj kluk nekompromisně vede...
Upravil Selver dne 17.09.2009 22:20
Brnak Jim napsal:
Na stovce dakaru je už z výroby z ocelovýho pružinovýho plechu,tlumič je jen v jedné vidli a v pohodě.Uvědom si ,že je to na tvrdo spojený v ose kola.
... a to znamena???
To znamená že ten stabilizátor je tam kvůli tomu aby se to nekroutilo.Když tam neni tak se to kroutí přímo na ose kola,u našich motorek je ta osa trohu slabší a proto je tam ten stabilizátor ,jiný předevšim offroad stroje mám osu skoro dvojnásobnýho průměru a pak stabilizátor nepotřebujou.
Jasan, bez nej to u tyhle motky nejde. Jen mi jde o to, zdali bude stacit zbastlit to ze silnejsiho oceloveho platu, nebo vyvalit kupu penez za original.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Tady je odkaz jak boural můj syn.Nech přejít reklamu a počkej na první reportáž.PORAZIL KONĚ blbec.Ale je v pohodě,v nemocnici byl jenom na pozorování. http://archiv.nov...-6-00.html
Pokud jsem před časem minul koloucha o cca 2 metry, tak dneska jsem minul jelena o cca 0.5-1m... Byla tma (okolo 6:00 ráno), mlha jako bejk... Přijíždím na vrchol horizontu, kde vidím odlesky světel (odlesky jelenových očí), automaticky zavírám plyn... Stál v mlze, nebyly ještě vidět obrysy těla, nevěděl jsem co to je a kolik tam toho je... Po rozeznání už usilovně brzdím a směřuji motorku přímo na jelena... Když zvěř stojí na silnici, vždy uteče, takže se jí nesnažte objíždět, protože stejně neuhodnete, kam uteče... Z pravidla se ale zvěř otočí a běží tam, odkud do vozovky vstoupila (kolikrát se ještě vrátí protějšího příkopu, takže zalezení zvěře do příkopu není konečná, vrátí se)... Nu tak si to šinu na brzdách, zadní kolo kvílí, vidle ponořené, koriguji smyk a raději už dávám i haksny ze stupaček... Jelenovu kelku (ocásek) vidím mezi řídítkem a levým kolenem, takže opravdu s chlupem... Nutno podotknout, že stál hlavou (paročí cca 30cm) doprava, takže mé zkušenosti myslivce se uplatnili a nesnažil jsem se ho objet zleva - TREFIL BYCH HO...
Když už zapisuji do tohoto vlákna, tak se zmíním o nedělní nehodě mého známého, který má GS1200... Jel v podvečer po vesnických silnicích, na které sjel nejen kvůli více "terénímu" povrchu, ale i proto, protože na hlavní byla již 5 km dráha od tekoucí nafty a dále nechtěl riskovat smyk... Srna do něj naběhla z boku, dala si hlavou do válce a trefila i lehce jeho kotník... Zamotala se pod motorku... Bylo to před zatáčkou, takže dotyčný měl plné ruce práce, aby mohl ještě hovádko typu GS1200 do ní nasměrovat... Po zastavení a modlení, zda-li je motorka OK se mu ulevilo... Všechno v pořádku, ani škrábanec... Srna dopadla hůře... Po ráně válcem to již měla za sebou, to je bezesporu, ale jak se zamotala pod motorku, ještě jí zřejmě rozpáral stojanem...
Ačkoliv jsem myslivec (pouze hobby, ne zaměstnání) a se zvěří přicházím do kontaktu denně, i já jsem ji dnes ráno podcenil, což už se budu snažit nikdy neudělat...
Poučení pro příště : pes do velikosti kokršpaněla se dá klidně přejet bez následků na moto - mám vyzkoušeno, jen na něm nesmíš brzdit předkem. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Poučení pro příště : pes do velikosti kokršpaněla se dá klidně přejet bez následků na moto - mám vyzkoušeno, jen na něm nesmíš brzdit předkem.
Viděl jsem kámoše jak přejel na babetě vlčáka.
Vlčák po něm šel z předu z pole, tak otevřel plnej gas, našil do něj v ukrutných 35-40km/h, vlčák 3 kotrmelce,kámoš zastavil se psem mezi koly, tak nadzvedl mopeda aby ztrestané psisko vylezlo ocejchované vejfukem a pokračoval v krasojízdě.
Když by brzdil předkem, musel shánět dobře padlé sobi20, aby opravil škody po skoku přes řídítka.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Poučení pro příště : pes do velikosti kokršpaněla se dá klidně přejet bez následků na moto - mám vyzkoušeno, jen na něm nesmíš brzdit předkem.
Kdyz si to tak po sobe ctu, tak zjistuju, ze jsem nenaspal jednu podstatnou informaci. Cela udalost se stala uprostred zatacky. Takze moc casu a manevrovaci prostor nebylo. Byt to na rovince, tak verim, ze z toho nejak vymanevruju. Takhle to opravdu moc neslo.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu