bluesbery napsal(a):
Zážitek ze včerejška : vracel jsem se na motorce z Vysočiny a po příjedzdu domů kolem 19.hod jsem se stavil v Tescu, koupit nějaký dlabanec. Motorku jsem zaparkoval přímo proti vchodu u protějšího obrubníku (nebyla tam značka ani žlutá čára)
Vyšel jsem s nákupem ven a ejhle, už jsem měl u motky stříbrnou oktávku a obhlížel mi ji příslušník PČR a chtěl mě pokutovat za špatné parkování. Nechci teď polemizovat s tím, zda jsem stál nebo nestál proti předpisům. Myslím si ale, že parkování u Tesca (a jiné prkotiny) by měla řešit městská policie a né státní.
Stále se píše, že je příslušníku PČR málo, nemohou být všude, na silnicích máme "divoký východ " ale oni řešili parkování v nákupní zóně...
P.S. Když jsem jim řekl a vysvětlil svůj pohled na věc, odstoupili od pokutování,řešili to domluvou a odjeli...
myslíš že tam jeli řešit parkování u Tesca? Spíš si tam jeli pro svačinu a když viděli motorku zastavili, zase trochu úcty.
Bohužel pro svačinu nejeli, jak mi řekl onen policista, poslal je tam nadřízený..
Joe napsal(a):
Svatá slova Pizzyho, u nás se každý nasere na policajta, co si ho dovolil kokot zastavit a pokutovat, však jel jen 90 km/h na padesátce a jestě si dovolí dát mu č...k pokutu. Pouze v jednom případě za těch dvacet let co to dělám mlátil jeden chlapík hlavou o volant a nadával si do ****ů. V současné době dělám u MP a je pravda, že cedule musí osazovat městská, ale co je to za bordel v našem státě když řidiče upozorňujeme na to, že je třeba jet pomalu, neboť by mohl dostat pokutu. Vždyť 50km/h v obci, je stanoveno zákonem od dopravní značky "obec". Akorát to města stojí další náklady na pořizování značek, Je to tu jak v Kocourkově. Jednou jsem vzal na měření rychlosti novináře do auta a ukázal jsem mu, jak to u nás chodí. Nejprve jsme tam ceduli nedali a z 10 vozidel jelo jedno dle zákona. Po umístění cedule, to bylo přesně obráceně, tak kde je výchova řidičů a dodržování zákona. To se jenom každý vymlouvá na osobu blízkou, nebo na to, že cedule je špatně usazená a není vidět. Nikdo už se nepozastaví nad tím, že zákon ukládá jasně- v obci padesát, a pak se jim na přestupkové komisi div neomlouvají, že si je dovolují buzerovat. Někdy se mi z toho chce blejt velebnosti, ale na druhou stranu, tuhle práci dělám pro lidi kterým se snažím pomáhat a vždy vyhovět,"a vo tom to je".To jsem se zase rozepsal, promiňte
sorry ale musím to napsat..městká je od slova město..a má být na přechodech..hlídat majetek..a pořádek...ale je to banda zakomlexovanej buzerantů,co by chtěla vše a většina nic neumí!!! jen **** co nemá na to aby se uživil hlavou natož rukama jde k policii...a je skromná menšina co to dělají pro to že mají pocit toho že chtějí chránit a pomáhat..naprostá většina to dělá pro výslužné..a to je ta smutná pravda...(výslužné u státní policie)
Chlapče zlatá, já jsem dělal před tím než u městské u státní. Začal jsem na obvodním oddělení a jen svou pílí a chutí dělat svoji práci pořádně jsem se vypracoval na instruktora speciální jednotky a když jsem odešel do civilu a po nějakých letech jsem se rozhodoval zda jít zpět ke státní nebo na městskou jsem se rozhodnul jak jsem psal výše. Musel jsem apsolvovat jejich zkoušky. Můj názor do té doby na městskou byl stejný jak tvůj, ale když jsem pak viděl co všechno musí znát a i přes to, že jsem měl základní znalosti(právo, krimi služba atd.) z předchozí dlouholeté služby u policie, tak jsem se třepal jak ratlýk, abych ty zkoušky udělal. Pokud o té práci nic nevíš a díváš se na ni zvenku a vydíš co chceš, tak nehodnoť. Já tě také neznám a nemůžu o tobě říci podle pár vět co jsi napdal jaký jsi člověk. A pamatuj si je to jen o lidech. V jednom z tebou souhladím a to, že se tam najde pár lidí, kteří svoji práci nedělají pořádně a kazý pohled na městskou policii jako na celek. PS: jestli pracuješ, alespoň doufám tak přesčasy neděláš zadarmo a za soboty, neděle a svátky máš příplatky, ale státní policie ne. A pokud chceš výslužné, tak se k nim dej taky. Každý má tu možnost. Zákon je tak zatím nastaven. Projevuje se u tebe typicky česká vlastnost - závist, že ti kluci po X letech služby berou výslužné to ti vadí, ale podíváš li se po politické scéně, jak se rozdává ve velkém to ti nevadí? Měj se hezky.
Upravil joe dne 08.12.2009 11:36
Já se vůbec neodvažuju soudit práci MPolicie a nebo SPolicie,ale moje zkušenost,a můj možná zaujatý a rozhodně neobjektivní názor na obě tyto instituce je ten že každé moje setkání s nimi bylo tak trochu v duchu toho že já jsem policajt a kdo je víc a jediný dostupný prostředek k potrestání vcelku banálního přestupku je represe v podobě pokuty a ohánění se přestupkovou komisí,myslím že zrovna tohle není zcela v souladu s heslem pomáhat a chránit.Chápu-když jedeš na 50tce 80desát-zamysli se nad sebou a pykej(neboli plať-a jsme zase u tý jedinýho řešení represí)ale když můj synátor jel v sobotu ve 4 hodiny ráno z brigády-rozváží pro pekárnu o víkendu rohlíky aby měl na benzín a tak-tak se stavil do svýho TRABANTA natankovat a když zaplatil a přišel k autu tak tam stál IDIOT v uniformě a v duchu hesla POMÁHAT A CHRÁNIT mu po vyhrožování 5000Kč pokuty dal 1000Kč za to že si nezamknul auto.Tak mě to docela nasralo.Kluk chodí do školy,po nocích maká aby měl nějakou kačku a buzerant kterej má tučnej plat kterej plyne i z mých daní mu s úsměvem a se slovy mě to nezajímá dal pokutu na kterou se mladej dost namaká.Chápu že pro takvýho policajta není 1000Kč nic moc,ale pro něj to jsou docela velký prachy.A jaký si myslíš že má teď názor na Policii takovejhle kluk?Já Ti to řeknu-stejnej jako já...
Upravil L dne 08.12.2009 21:23
Luboss napsal(a):
Já se vůbec neodvažuju soudit práci MPolicie a nebo SPolicie,ale moje zkušenost,a můj možná zaujatý a rozhodně neobjektivní názor na obě tyto instituce je ten že každé moje setkání s nimi bylo tak trochu v duchu toho že já jsem policajt a kdo je víc a jediný dostupný prostředek k potrestání vcelku banálního přestupku je represe v podobě pokuty a ohánění se přestupkovou komisí,myslím že zrovna tohle není zcela v souladu s heslem pomáhat a chránit.Chápu-když jedeš na 50tce 80desát-zamysli se nad sebou a pykej(neboli plať-a jsme zase u tý jedinýho řešení represí)ale když můj synátor jel v sobotu ve 4 hodiny ráno z brigády-rozváží pro pekárnu o víkendu rohlíky aby měl na benzín a tak-tak se stavil do svýho TRABANTA natankovat a když zaplatil a přišel k autu tak tam stál IDIOT v uniformě a v duchu hesla POMÁHAT A CHRÁNIT mu po vyhrožování 5000Kč pokuty dal 1000Kč za to že si nezamknul auto.Tak mě to docela nasralo.Kluk chodí do školy,po nocích maká aby měl nějakou kačku a buzerant kterej má tučnej plat kterej plyne i z mých daní mu s úsměvem a se slovy mě to nezajímá dal pokutu na kterou se mladej dost namaká.Chápu že pro takvýho policajta není 1000Kč nic moc,ale pro něj to jsou docela velký prachy.A jaký si myslíš že má teď názor na Policii takovejhle kluk?Já Ti to řeknu-stejnej jako já...
No, já bych chtěl vidět policajta, kterej by mě omastil za to, že jsem nezamknul auto. Mladej měl smůlu, narazil na vola, ale s tím se toho moc dělat nedá. Všude je jich dost a u těchto institucí jsou opravdu vidět a citelný. No a třeba to bylo i jinak. Třeba byl drzej a stál na chodníku......Nemohu soudit, nebyl jsem u toho. Ovšem z vlastní praxe u MP v Praze (již je to drahně let, ale nezapomněl jsem) vím, že né vždy je to policajt, kterej je za vola a zároveň vím, co jsem měl za lidi ve směně Z 15 lidí měli 4 mozek včetně mé maličkosti. Tím nemyslím, že by byli blbí, ale .....prostě jsem rád, že se už živím něčím jiným.
Dnes se mě hodí to minimální právní povědomí, které jsem nestačil zapomenout a trocha té zkušenosti z praxe. Nicméně stejně jednou za čas odvedu nějakou tu "silniční" daň navíc Za blbost se platí. V mém případě za spěch a sklerózu.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
No ono tankovat a u toho stát na chodníku dost dobře nejde ale ženská u kasy u tý pumpy je tak trochu známá a když jsem tam byl tankovat já tak mi říkala že nebyl jedinej.No tím ale nechci říct že se mladej vždycky chová vzorně...