Nemá cenu tady hodnotit jaký ceny TT má nebo nemá.Je to jeho podnikání a jeho nastavení cen a my tam bud nakupovat chodit budem nebo ne, to je každýho volba.
Muj názor je ten, že TT má holt nastavenou obchodní politiku trošku jinak než by jsme si tady asi všichni přáli Pravda je že některý ceny jsou celkem masakr např.RAM.Tyhle věci jdou některý celkem v pohodě sehnat za pulku.To jsme ale zase na začátku bud tam prostě jdu nebo to shánim jinde.
Tome ještě jednou si to teda přečti pořádně a pomalu.
-Začlo to ANO- jako diskuze na téma cena.
A dimenzi kritika to dostalo po vyjádření Toma z TT proč je cena taková.
-Dále, i tvá rada o domluvení v Rukka lepších podmínek už proběhla -Trenčín.
-Nevím jak v čechách, ale na slovensku to určitě pár chlapíků umí.
A ke kritice. Kdyby jsme měli kritizovat jen to co jsme sami zkusili, všichni mlčíme- včetně tebe, když už nás kritizuješ. Zkusil jsi naši situaci. Ne! Proč kritizuješ náš postoj, když jsi nebyl v situaci co my.
Někdy prostě člověk dokáže odhadnout něco co nikdy nedělal.
Předpokládám, že při hokeji v televizi jen chválíš.
bluesbery napsal(a):
To DOC: měl jsem na mysli celkový přístup v TT,ne jen Tomaše. A určitě nejsem z těch, kdo by jednal bojácně.. Ale ten PŘÍSTUP vadí...
OK bluesberry, nevyvracím Ti Tvůj názor, pouze vedle něj dplňuji i svůj, jaksi z povinnosti za dobré Tomovo chování směrem ke mně a tedy pro objektivnost (ať je slyšet i protinázor, pro demokracii)
Také pracuji s lidmi a je jisté, že moje chování a styl nemusí sedět každému, protože každý si představuje toho konkrétního odborníka jinak. Někdo ho chce v kravatě, někdo casual, někdo odtažitého vědce a jiný s blízkám a vřelým vystupováním. Nikdy se nezavděčíš z deseti všem, ale pokud koeficient překročí 8, je to OK, pod šest je to blbý a pod pět na okmažitý bankrot
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Tomas1200GS napsal(a):
A z oblečení máme rázem hodnocní TTCZ.
Jinak, pro kritiky všeho a všech:
Zavolejte do zastoupení f. Rukka, domluvte si lepší podmínky a prodávejte o 106. Doba je tomu nakloněna, každý může podnikat a zkusit si to, já to přeji všem. Jsem koncový zákazník, budu nakupovat levněji a stejnou/lepší kvalitou...OK, beru. Ale kritizovat to, že si někdo domluvil něco špatně, a ten či onen by to udělal lépe. Vždyť do toho nevidíte...
V Čechách by totiž cca. 10 milionů lidí dělalo lépe práci toho druhého!
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Tomas1200GS napsal(a):
A z oblečení máme rázem hodnocní TTCZ.
......
na tom není nic divného, že se diskuze vyvíjí nebo ano?
Všeobecně platí, že kritika podporuje vývoj a zlepšení stavu ,bez kritiky se nikdy nic nezlepší.. Výjimkou je Sev.Korea, kde je kritika sice zakázaná, ale i tak se mají stále líp...
czunici napsal(a):
já se tak neprezentuju....jen říkam své skušenosti..koilik jich máš ty?? pokud by to byla jak říkaji tak bych tlačil na dodavatele že takle teda ne.. nebo to nedělal....a kdybych děla tak nebrečel..když vím jak dodavatel je neférový..nic víc nic míń..
no a co kdyz to mas jako doplnkovou aktivitu a radeji budes prodavat zbozi ty, nez konkurence?
---
jinak ja mam zkusenosti jenom s oteviranim si huby na webu
možností je dnes na tru tolik..a pokud je to doplněk jako někdy i já v mém oboru prodávám věci jako doplněk..tak tu cenu upravuji vůči konkurenci tak abych nebyl za pitomce...protože ten doplněk je doplněk nikoliv stěžejní položka mého fungování...!!!
http://czunici.ra...
Jen stručně (kamarádi se ptají proč něco nenapíšu), už jsem ani reagovat nechtěl...
- co se týká automatu na kafe - není to náš stroj (hodnota toho automatu je asi 280 tisíc bez daně), máme ho v pronájmu a kromě surovin platíme měsíčně od 2 do 4 tisíc doplatek, protože ten provoz není prostě tak velký, aby si to vydělalo samo na sebe. Suroviny a materiál vyjdou průměrně na 15 Kč bez DPH na jednu vydanou porci. Ano, někdo by byl radši, kdyby tam stála termoska s obyčejným rozpustným kafem a krabice s mlékem zadarmo - ale normální černý kafe s mlíkem děláme lidem zadarmo kdykoliv někdo chce, jde jen o to latté nebo kapučíno z automatu, který není náš a měsíčně nás stojí celkem dost. Bohužel (bohudík) třeba 1/4 lidí nesnáší obyčejný kafe a chtějí kvalitní espresso a kvůli nim (taky jsem mezi ně patřil) to tady máme. Zajímavý je, že když přijede třeba řidič z přepravní služby, tak rovnou jde k mašině a to latté za 20 mu nepřijde divný. Když přijede manažer zmíněnou Audi allroad (pardon těm, kdo taky jezdí tímhle autem a nejsou takoví) se zmíněnými omegami na ruce a v obleku za 3 tisíce EUR a začne nadávat na cenu kafe ještě předtím, než vůbec řekne co chce, tak mě to prostě vytáčí.. Berte to s nadsázkou...
K tomu chování k zákazníkům - nevzpomínám si že bych někdy někomu kritizoval motorku jinak než v žertu. Určitě by se našli majitelé KTM, se kterými jsem na téma výběru značky šel hodně na hranu a mohli to cítit osobně (včetně Větrníka). Můžu mít taky nějaký špatný den nebo stres ale snažím se lidem poradit a být příjemný a to samé ostatní kolegové. Nikdy se nikdo nezavděčí všem. Dřív když u nás dělal jeden kolega, tak ho kritizovali někteří že je moc nafoukanej, Milana kritizují že neprodává to, co se mu nelíbí a přesvědčuje lidi aby si vzali to, co se mu osvědčilo a mě kritizují že jsem nepříjemnej a málo se vykecávám. Je to těžký. Někdy mi fakt někdo nesedne a když člověk začne rovnou s tím, že se přišel jen poradit a podívat a že si to stejně koupí venku, kde je všechno levnější a lepší, tak to asi fakt dávám najevo. Ale je to tak asi všude - mám oblíbené prodejny a neoblíbené prodavače a i ten, kdo mi jednou vyšel vstříc, může mít špatný den...
Co se týká cen - doporučuju každému aby zkusil něco prodávat a uvidíte sami. Výrobcům je to NAPROSTO JEDNO, jeden den vás přinutí nakoupit něco na sklad jinak nedostanete slevu (resp. nedostanete vůbec zboží) a druhý den prodají to samé konkurentovi levněji aby to mohl hodit na webshop pod vaší cenou. Když jim zavoláte, tak řeknou že to je obchodní strategie a že máte prodávat přidanou hodnotu a že je to nezajímá. Dělají to tak prakticky všichni. Speciální akce že by vám dali ochranu skladu? Haha. Máte na skladě věci? Smůla. Kupte si další v akci a ty skladem nás nezajímají. Dělají to tak všichni. Jsou vyjímky ale dají se spočítat na prstech jedné ruky.
Něco se lepší, když se třeba půl roku snažíme, získáme něco exkluzivně co nějakou dobu budeme mít jen my ale jak říkám, ať si to každý vyzkouší a když pak zjistí, že konkurent o 200km dál nakupuje úplně jinak a firma vás vyfakuje "protože to je ze strategických důvodů a jestli se budete dál ptát a prudit tak vám zrušíme smlouvu", tak budete mluvit jinak. Ať si to fakt každý zkusí dělat. Je jedno co - prodávejte třeba nějakou elektroniku nebo cokoliv a uvidíte že to nefunguje tak, jak si představujete. Když budete hodinu do telefonu vysvětlovat pánovi z Moravy (včerejší případ) rozdíl mezi navigací z české distribuce a z dovozu z Francie a stejně nepochopí a bude vám tvrdit, že když se ta krabice jmenuje stejně, tak je to přece to samé, tak sami poznáte, jak to chodí, protože jsem 100% přesvědčený, že dotyčný pán bude všude tvrdit že navigace od nás stojí nejméně o 3 tisíce víc a přitom je to "úplně to samé" a dokonce jsem mu nutil nějakou za 20 nebo 25 tisíc, když si z té pixmánie může koupit vlastně stejnou...
TomasTT napsal(a):
Jen stručně (kamarádi se ptají proč něco nenapíšu), už jsem ani reagovat nechtěl...
- co se týká automatu na kafe - není to náš stroj (hodnota toho automatu je asi 280 tisíc bez daně), máme ho v pronájmu a kromě surovin platíme měsíčně od 2 do 4 tisíc doplatek, protože ten provoz není prostě tak velký, aby si to vydělalo samo na sebe. Suroviny a materiál vyjdou průměrně na 15 Kč bez DPH na jednu vydanou porci. Ano, někdo by byl radši, kdyby tam stála termoska s obyčejným rozpustným kafem a krabice s mlékem zadarmo - ale normální černý kafe s mlíkem děláme lidem zadarmo kdykoliv někdo chce, jde jen o to latté nebo kapučíno z automatu, který není náš a měsíčně nás stojí celkem dost. Bohužel (bohudík) třeba 1/4 lidí nesnáší obyčejný kafe a chtějí kvalitní espresso a kvůli nim (taky jsem mezi ně patřil) to tady máme. Zajímavý je, že když přijede třeba řidič z přepravní služby, tak rovnou jde k mašině a to latté za 20 mu nepřijde divný. Když přijede manažer zmíněnou Audi allroad (pardon těm, kdo taky jezdí tímhle autem a nejsou takoví) se zmíněnými omegami na ruce a v obleku za 3 tisíce EUR a začne nadávat na cenu kafe ještě předtím, než vůbec řekne co chce, tak mě to prostě vytáčí.. Berte to s nadsázkou...
K tomu chování k zákazníkům - nevzpomínám si že bych někdy někomu kritizoval motorku jinak než v žertu. Určitě by se našli majitelé KTM, se kterými jsem na téma výběru značky šel hodně na hranu a mohli to cítit osobně (včetně Větrníka). Můžu mít taky nějaký špatný den nebo stres ale snažím se lidem poradit a být příjemný a to samé ostatní kolegové. Nikdy se nikdo nezavděčí všem. Dřív když u nás dělal jeden kolega, tak ho kritizovali někteří že je moc nafoukanej, Milana kritizují že neprodává to, co se mu nelíbí a přesvědčuje lidi aby si vzali to, co se mu osvědčilo a mě kritizují že jsem nepříjemnej a málo se vykecávám. Je to těžký. Někdy mi fakt někdo nesedne a když člověk začne rovnou s tím, že se přišel jen poradit a podívat a že si to stejně koupí venku, kde je všechno levnější a lepší, tak to asi fakt dávám najevo. Ale je to tak asi všude - mám oblíbené prodejny a neoblíbené prodavače a i ten, kdo mi jednou vyšel vstříc, může mít špatný den...
Co se týká cen - doporučuju každému aby zkusil něco prodávat a uvidíte sami. Výrobcům je to NAPROSTO JEDNO, jeden den vás přinutí nakoupit něco na sklad jinak nedostanete slevu (resp. nedostanete vůbec zboží) a druhý den prodají to samé konkurentovi levněji aby to mohl hodit na webshop pod vaší cenou. Když jim zavoláte, tak řeknou že to je obchodní strategie a že máte prodávat přidanou hodnotu a že je to nezajímá. Dělají to tak prakticky všichni. Speciální akce že by vám dali ochranu skladu? Haha. Máte na skladě věci? Smůla. Kupte si další v akci a ty skladem nás nezajímají. Dělají to tak všichni. Jsou vyjímky ale dají se spočítat na prstech jedné ruky.
Něco se lepší, když se třeba půl roku snažíme, získáme něco exkluzivně co nějakou dobu budeme mít jen my ale jak říkám, ať si to každý vyzkouší a když pak zjistí, že konkurent o 200km dál nakupuje úplně jinak a firma vás vyfakuje "protože to je ze strategických důvodů a jestli se budete dál ptát a prudit tak vám zrušíme smlouvu", tak budete mluvit jinak. Ať si to fakt každý zkusí dělat. Je jedno co - prodávejte třeba nějakou elektroniku nebo cokoliv a uvidíte že to nefunguje tak, jak si představujete. Když budete hodinu do telefonu vysvětlovat pánovi z Moravy (včerejší případ) rozdíl mezi navigací z české distribuce a z dovozu z Francie a stejně nepochopí a bude vám tvrdit, že když se ta krabice jmenuje stejně, tak je to přece to samé, tak sami poznáte, jak to chodí, protože jsem 100% přesvědčený, že dotyčný pán bude všude tvrdit že navigace od nás stojí nejméně o 3 tisíce víc a přitom je to "úplně to samé" a dokonce jsem mu nutil nějakou za 20 nebo 25 tisíc, když si z té pixmánie může koupit vlastně stejnou...
Hix, Větrník a další: dík za komentáře v diskuzi
Ve spostě věcí s tebou naprosto souhlasím,ale naprosto...co se kávy týče to jsou pro mě kraviny které neřeším a ani by mě nanapadlo je řešit...a když jsi jdu koupit věci za nějakých X tisícovek tak by my bylo trapný řešit kafe..to ale asi nebude podstata věci.Jde spíše o tu distribuci..ano obchodník tlačí ať nakoupíš a potom ti udělá levárnu..ale prvopočátek je ten že se asi necháš zatlačit do kouta..jste prodejna známa a tudiž jemu by mělo záležet aby jsi to tam nabízel a prodával a ty jsi ten kdo kupuje a určuje zda to na své prodejně mít budeš či nikoliv..je to trošku zvrácený nemyslíš? Ano taky dělám něco...a vím že to je velmi složité,ale než jsem docílil co jsem chtěl,trvalo to třeba rok...ale nepodbízím se..a vy sílu máte v čechách tak proč se snižovat?? Dejte najevo..co je třeba...omlouvám se pokud se ti můj názor nelíbí..jen konstatuji...a co třeba výhradní zastoupení v čr..to by taky řešilo situaci..je to sice závazek..ale taky cesta..nic zadarmo není...no to jen moje filisofie...jinak...co se týka jiných věcí ,jako přístupů,neumím posoudit..ale kluy některé znám jako waltra,a a 3X a jsou to fajn kluci a dost v pohodě...tak nevím kde se stala chyba....nad tím je možné taky trochu popřemýšlet...
Jinak Ti přeji v obchodě jen to dobré..ale na škodu tyhle názory nejsou a je to dobré zrcadlo pro každého majitel nějakýho krámku..
TomasTT napsal(a):
Hix, Větrník a další: dík za komentáře v diskuzi
ahoj
som z Bratislavy a vždy keď som bol u vás, stretol som sa s odborným a kamaratskym prístupom z tvojej strany a aj od chalanov. veľmi ste nám pomohli pri plánovaní našej cesty do Maroka vyčerpávajúcimi informáciami a radami. rovnako ste boli veľmi nápomocný pri kúpe doplnkov na naše BMW. napriek tomu že ako obchodníci , by ste nám nám mohli poradiť kúpiť všetko na naše strojee, po konzultácii, ste nám na moje prekvapenie, odporučili iba niektoré doplnky. a musím dnes uznať, že ste mali úplnú pravdu čo sa týka doplnkov ktoré ste nám predali a aj tých na ktoré ste nám povedali že sú dobré ale nie nevyhnutné.
a predchádzajúca diskusia na tému RUKKA
páni , my sme si s kamarátmi kúpili oblečenie v TT z toho dôvodu, že boli lacnejší ako vo Viedni a aj v Trenčíne!!!!!!!!!!!!!!!!!! ano , ano dobre čítate TT boli lacnejší a preto sme nakupovali. to že sa to momentálne cenovo otočilo, je otázka iba skladových zásob v Trenčíne. rovanko to môže byť znova opačne - podľa mňa.
nechcem nikoho uraziť, ale tí ktorí tú píšu o cenách, o obchodnej politike, tak vedia o tom veľké hovno!!!!
nechcel som pôvodne na túto tému ani reagovať, ale akosi mi to nedalo. ani, aj ja patrím k tým , ktorý si kúpi v lacnejšom obchode. ale určite nikdy nevyčítam nikomu jeho cenu, a tam kde som spokojný s prístupom kupujem aj keď je konkurencia lacnejšia. tak asi tak. off.
Béďo
czunici napsal(a):
Ve spostě věcí s tebou naprosto souhlasím,ale naprosto...co se kávy týče to jsou pro mě kraviny které neřeším a ani by mě nanapadlo je řešit...a když jsi jdu koupit věci za nějakých X tisícovek tak by my bylo trapný řešit kafe..to ale asi nebude podstata věci.Jde spíše o tu distribuci..ano obchodník tlačí ať nakoupíš a potom ti udělá levárnu..ale prvopočátek je ten že se asi necháš zatlačit do kouta..jste prodejna známa a tudiž jemu by mělo záležet aby jsi to tam nabízel a prodával a ty jsi ten kdo kupuje a určuje zda to na své prodejně mít budeš či nikoliv..je to trošku zvrácený nemyslíš? Ano taky dělám něco...a vím že to je velmi složité,ale než jsem docílil co jsem chtěl,trvalo to třeba rok...ale nepodbízím se..a vy sílu máte v čechách tak proč se snižovat?? Dejte najevo..co je třeba...omlouvám se pokud se ti můj názor nelíbí..jen konstatuji...a co třeba výhradní zastoupení v čr..to by taky řešilo situaci..je to sice závazek..ale taky cesta..nic zadarmo není...no to jen moje filosofie...jinak...co se týka jiných věcí ,jako přístupů,neumím posoudit..ale kluy některé znám jako waltra,a a 3X a jsou to fajn kluci a dost v pohodě...tak nevím kde se stala chyba....nad tím je možné taky trochu popřemýšlet...
Jinak Ti přeji v obchodě jen to dobré..ale na škodu tyhle názory nejsou a je to dobré zrcadlo pro každého majitel nějakýho krámku..
Tak chlape, tohle má hlavu a patu. Nezbývá mi než zatleskat. Pod každou větu se Ti podepíšu...!