TondaM napsal(a):
Tak to mam zas o cem do jara premyslet.Jelikoz se v blizke dobe nechystam opustit Evropu,tak to asi vyhraje plyn.Mohli by jste se podelit o zkusenosti s plynovymi varici?Na netu jsem nasel kartuse ktere se propichuji a nebo sroubuji.Ktere jsou lepsi?Omlouvam se za otazky ktere odbihaji od puvodniho tematu,ale jedno maji spolecne a sice ty dobrutky co na nich vyrabime
používám benzínovej vařič ruský armády, je to plechový rozkládací kufřík 10x10x5cm, integrovaná nádržka z nerezu a neteče.
Mesky přiložený následující obrázek:
TondaM napsal(a):
Tak to mam zas o cem do jara premyslet.Jelikoz se v blizke dobe nechystam opustit Evropu,tak to asi vyhraje plyn.Mohli by jste se podelit o zkusenosti s plynovymi varici?Na netu jsem nasel kartuse ktere se propichuji a nebo sroubuji.Ktere jsou lepsi?Omlouvam se za otazky ktere odbihaji od puvodniho tematu,ale jedno maji spolecne a sice ty dobrutky co na nich vyrabime
Dlouhou dobu cca 10 let jsem používal Coleman na plyn s piezo zapalováním. Maximální pohodlí bez nutností sirek atp... i v dešti jsem jej zapálil jen pomocí "čudlíku". Jmenuje se tuším piezo-micro. Kupoval jsem ho v Hudy sportu - když jsem tam byl asi před týdnem tak jsem ho tam neviděl... Kartuše šroubovací (stejná jako VAR) Max. Spokojenost a vždy jsem na cesty trvající 2-4 týdny vozil malou a velkou kartuš s plynem a vždy to stačilo. Perfektní je také skladnost - malinký - skládací... Horší to je za mrazu tam vedou benzíňáky... I když je pravda jak zde již bylo zmíněno můžeš koupit kartuši se zimní směsí a potom to snad bude v pohodě! No a jelikož jezdím každý rok na zimní akci tak ježíšek přinesl benzíňák, protože vetšinou jsem vařil pro 8-10 lidí a na benzíňáku to šlo parádně... plyn už byl slabý. Benzíňák mám PRIMUS nějaký model multifuel nebo tak nějak. Umí spálit benzín, naftu, petrolej atp... musíš leměnit podle paliva trisky co jsou v balení...
Tož tak... Snad to pomůže při rozhodování....
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Tak o tom benzinovym varici jeste popremyslim,dle Lubosse by ten benzinak teci nemel.A jak je to s regulaci plamene?Nekde jsem cetl,ze je to u benzinovych varicu trochu problem.
Nebýt BMW,už bych znovu nezačínal
A už jste někdy vařili na benzináku ve stanu? Taky jsem viděl jak jeden ruskej vybouchl :-) Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
s tou regulací u toho colemana je to v pohodě co se tyká hoření tak je to super ale co je to platné když u mě smrděl jako sví.....ě to se nedá Já teda doufám že je to jen nějaká závadička malého rázu a že to půjde odstanit nerad bych ho vyhazoval po uvaření cca 3litrů vody
ještě mě napadlo dávali ste tam třeba někdy technickej benzín??? ten tak nesmrdí
když ho miluješ není co řešit
tak já používám už 5let tohle, ale na propichovací kartuše(konkrétně tenhle je na šroubovací)
kartuše
žádný problém, malinký, skladný na jednu190g kartuš to má na plný výkon vařit 2hodiny ale vydrží víc, na 10 denní cestě spotřebuju podle toho jak moc vařím 2-3 kartuše
upozorňuju ale že jezdím sám takže při vaření pro 2 osoby by nějaký velký hrnec asi nebylo to pravý
Upravil convoy dne 07.02.2010 18:34
Fifo,tak to rozeber co nejdriv a pokus se to nejakym zpusobem opravit a hlavne dej vedet jak to dopadlo.Urcite to nebude zajimat jenom me jak se opravuje vadny varic.Taky me napadlo kdyz jsi psal,ze je varic novy,jestli by to neslo reklamovat.Drzim palce aby se oprava povedla
Nebýt BMW,už bych znovu nezačínal
TondaM napsal(a):
Tak o tom benzinovym varici jeste popremyslim,dle Lubosse by ten benzinak teci nemel.A jak je to s regulaci plamene?Nekde jsem cetl,ze je to u benzinovych varicu trochu problem.
Pravda,regulace je typu ubrat-přidat,protože při nízký teplotě přestane plynovat,ale dá se s tím naučit a funguje to.
Jurek napsal(a):
A už jste někdy vařili na benzináku ve stanu? Taky jsem viděl jak jeden ruskej vybouchl :-)
Viděl jsem hodně:koně blít,hada bušit pěstí do skály,stokilovou včelu lítat...ale tohle jsem ještě ani neslyšel... ani benzínovaj vařič moi netekl...Promiň,nemyslím to nijak zle,ale tvý zážitky bych chtěl mít...