Zdravím, máte někdo zkušenost s příplatkovým sedlem BMW Comfort Seat ? Záměrně se ptám na toto jelikož se mi líbí víc než sedlo od Touratechu a cenově vychází dokonce o trošku levněji. Vím, že se to tady řeší pořád dokola, ale přímo o tomhle jsem nikde nic neviděl.
Mel jsem ho pujcene na jeden den z BMW, a najel jsem s nim jen nekolik set km. Nemuzu proto rici, jak by se mi libilo z dlouhodobeho hlediska. Ale za ten jeden den se mi libilo hodne. Pohodlne bylo mnohem vic nez normalni origo.
petrs napsal:
Mel jsem ho pujcene na jeden den z BMW, a najel jsem s nim jen nekolik set km. Nemuzu proto rici, jak by se mi libilo z dlouhodobeho hlediska. Ale za ten jeden den se mi libilo hodne. Pohodlne bylo mnohem vic nez normalni origo.
Mě origo právě absolutně nesedí. Jelikož mám 195cm tak mám vysoký, který je uzký. A musím říct, že i obyčejná odpolední vyjížďka není nic moc.
Já až osmikilo koupím, tak si nechám sedlo z 3500 Kč přešít u DDT a myslím, že dosáhnu stejného, nebo lepšího efektu, než kdybych kupoval nové, jiné. Nemluvě o tom, že to bude 100x líp vypadat.
Katerina napsal:
Jo tak sedlo řeším taky. Mám problém dosáhnout řádně na zem :-)) Mám originál, ale věřím, že se s tou výškou nějak poperu. Jezdí se mi dobře.
no existuje original snizene.. to mam napr. ja. Je i pohodlnejsi..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Katerina napsal:
Jo tak sedlo řeším taky. Mám problém dosáhnout řádně na zem :-)) Mám originál, ale věřím, že se s tou výškou nějak poperu. Jezdí se mi dobře.
A o kolik cm se ti snížila výška?
Upravil KacaF800GS dne 08.04.2011 12:03
Katerina napsal:
pomerne o dost... nejlepsi je to ale videt a zkusit.
Pokud nemas jinou moznost, staf se u nas v kanclu (P8) a klidne ho na chvili pujcim (jako treba na par hodin, ne dnu... mam citlivou prdelku a musim se dostat domu
17 cm
Loss napsal:
Já až osmikilo koupím, tak si nechám sedlo z 3500 Kč přešít u DDT a myslím, že dosáhnu stejného, nebo lepšího efektu, než kdybych kupoval nové, jiné. Nemluvě o tom, že to bude 100x líp vypadat.
Vypadá zajímavě. Nevíš jak dlouho to tam tak trvá ?
Katerina napsal:
Žena to měla stejně, vzali jsme snížené, a pak vyměnili zpět za normál. Snížené je je akorát méně komfortní ve vnitřní oblasti stehen. Tlačí protože vybrali polstr. Kdyby to u toho i zůžili, mělo by to smysl. Takhle to jen tlačí a vysoko máš stejně. Je široké. Pusť si kousek dolů vidle v brýlích, jde to tak 2-3 cm.
jinak zevnitr stehen mne to v zivote netlacilo.
Upravil hicks dne 08.04.2011 19:42
17 cm
Nie, nie posunutím v okuliaroch - predná vidla sa pracovný rozsah neznižuje. Ale mení sa trochu geometria podvozku a znižuje svetlá výška.
aha! tak to se omlouvam a beru zpet.. to mi nedoslo.
Kazdopadne mne osmikilo nahnute trochu dopredu vyhovuje.. alespon pro muj styl jizdy.
17 cm
to Hicks: vzhledem k tomu, že sedíš na sedačce spolujezdce, tak se nedivím, že si pomáháš jinak, aby to vůbec zatočilo
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
to Hicks: vzhledem k tomu, že sedíš na sedačce spolujezdce, tak se nedivím, že si pomáháš jinak, aby to vůbec zatočilo
cekal jsem nejaky takovy komentar
17 cm
Nie, nie posunutím v okuliaroch - predná vidla sa pracovný rozsah neznižuje. Ale mení sa trochu geometria podvozku a znižuje svetlá výška.
Nevím jestli je dobré měnit geometrii podvozku, přece jenom na něco je motorka odladěná, mohl by sis tím dost uškodit.
Myslím si, že vačšina z nás by si to ani nevšimla a rozdiel v geometrii asi taký ako s plnou a prázdnou cca 20 l nádržou. Ale to je len môj dohad , ja som upravoval len zadok. Skôr Walter by mohol porovnávať, lebo asi spustil tlmiče na manželkinej moto.
Hicks ,ok o nič nejde
Vjetrnik napsal:
tomu hovorim konstruktivny prispevok k teme.
Nevím co ti pořád vadí, že se tady lidi i baví. Samozřejmě je toto fórum zaměřené na motorky BMW GS, ale zároveň je i o lidech, které těmto strojům propadli a dělí se tady o své zkušenosti. Kdyby tu byly pouze jen technické věci a nic jiného, přestalo by to po chvíli každého bavit a nikdo by tu nic nepsal. Myslím, že i přes tyto příspěvky a podobné tady člověk dokáže najít to co hledá, ale může se při tom i pobavit.