Zdravím všechny vespolek.Jsem tu novej :-) Několik sezón jsem jezdil Magnu VF750C a celej loňskej rok jsem byl bez motky, ale už se to nedá vydržet a řek jsem si, že to chce trochu změnu. A to takovou, že hoodně VELKOU. Jak jsem viděl géeso, tak jsem věděl, že to bude ona..probírám se inzerátama, včetně německých, ale zatím to zkusím u nás...rád bych věděl, zda někdo nevíte něco bližšího o tomhle stroji :http://www.motoin...00-gs.html
to Emper: hlavně až se na ní pojedeš podívat, zkus se oprostit od natěšení a touhy po nové motorce a zkus si zachovat lehký despekt a odstup...jedinně potom člověk dokáže pojmenovat případné nedostatky a zvážit, jestli jsou pro něj překonatelné či nikoliv
Podle fotek vypadá pěkně, má převozní číslo, tak ji nejspíš někdo neměl na dlouhé ježdění a leštění, ale spíš na kšeft
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Ahoj..podle majitele má českou značku, takže na ní měl nějakou dobu jezdit...proto jsem vlastně ten link sem dal, jestli někdo neví něco bližšího.
Je z Rumburka...
S tím těšením máš pravdu, jen nevím zda budu schopen :-))) , ale jo, nejsem už tak vyjukanej jako poprvé z magny...a něco už jsem najel...i když tohle je jiná kategorie..
Emper napsal:
Ahoj..podle majitele má českou značku, takže na ní měl nějakou dobu jezdit...proto jsem vlastně ten link sem dal, jestli někdo neví něco bližšího.
Je z Rumburka...
S tím těšením máš pravdu, jen nevím zda budu schopen :-))) , ale jo, nejsem už tak vyjukanej jako poprvé z magny...a něco už jsem najel...i když tohle je jiná kategorie..
hele zlatý je si fakt vzít někoho kdo GS rozumí a zná je a bude jednat racionálně znám ten pocit moc dobře když jsi natěšenej motorka se ti na první pohled líbí to pak ty mouchy na ní ani snad nechceš vidět, ale pak doma čumíš jak vůl co si to koupil. JInak přeju hodně štěstí při koupi
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Ja ti nijak neporadim, ale mozna bych trochu varoval tady od teto http://www.motoba...w-r-1100gs. Byl jsem se na ni v sobotu projet protoze to mam za domem, stoji tam uz minimalne dva roky, na to ze je to 97, tak ma plastovou nadrz, coz se davalo myslim jen do 95? (to ale nevim jiste, kdyztak me opravte). Chytla pekne, pry rok stala a nestartovala se. Ale nefunguje ABS a celkove na me nedelala dobry dojem. Asi proto tam tak dlouho stoji, navic ta cena...jinak preju stastnou ruku!
Emper napsal:
to Jarys: no to je rada dobrá, ale bohužel nikoho takovýho po ruce nemám :-( a tak to snad zvládnu..díky
třeba se ti ozve někdo tady z fora z tvého okolí, dost lidí už to takhle udělalo když teda napíšeš odkud jsi aspoň přibližně
Upravil Jarys dne 12.04.2011 14:36
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Myslím že by byl někdo ochotný z okolí. Chce se jen optat.
Myslím že jde poznat jestli bylo o motorku dobře staráno. Chlavně tě nesmí odradit drobné škrábance.¨
Skontroloval bych vůle v řízení v kolech atp jako u každé motorky.
to vojta:
díky..samozřejmě sem se na ní koukal, ale taky mě nějak od pohledu odrazovala..nevím, možná tou spíš oranžovou barvou...každopádně díky.
to Jarys:
momentálně přebývám v Černošicích, jsem tam krátce takže nikoho neznám..jinak předtím v K.Dvoře u Berouna..ale přímo GS nemá nikdo, nicméně pro magnu jsem byl taky sám a měl jsem jí pak 4 roky...ale pokud by se chtěl někdo z okolí Prahy projet do Šluknovskýho výběžku, tak není problém a budu rád :-)
to jencekgs:
jsem připraven na téměř "vše" :-)) je jasné, že to nejsou stroje plné chromu na kterém je všechno vidět a je takovým ukazatelem co vše prodělala..endurko je jiná káva a po fotkách, který jsem viděl různě na motorkářích..čet zážitky majitelů, tak je mi to celkem jasný ;-)
Dan napsal:
Hlavně ať se ten člověk z Rumburka nejmenuje Číž ...
Ten mi prodal auto a pak to bylo na hóóódně dlouho :-(
Odtamtud už nikdy nic ...
Jen poznámka.
Štastnou ruku při výběru
:-)) no to nevím, ale zeptám se :-)) a budu si pamatovat
Ja mám tiež R 1100 Gs s rokom výroby 1997. Kúpil som ho v októbri dovoz zo Švajcu. Motorka stála očividne niekomu dlho v garáži. Onálepkovaná diaľničnými nálepkami do roku tuším 2004 (najmladšia ktorú som našiel) odvtedy tú GS-ku asi len sem tam niekto preštartoval. Na mieste a po krátkom prevezení nebol problém doniesol mi ju kamarát ktorý na R 1100 GS predtým jazdil dlhé roky takže reku vśetko ok. No len ako som s ňou začal jazdiť nie len cestu ale aj off-road odchádza všetko zaradom. Najprv tieklo z predných klzákov, potom začal presakovať olej z valcov okolo takých plastových deklov, potom mi začalo tiecť z valčeka prednej brzdy....... no proste jebe sa všetko najnovšie asi lambda (nedokážem dostať spotrebu pod 10 litrov) ešte čakám kedy prdnú ložiska v kardane. A to všetko začalo po prejdení cca. 500km dovtedy som bol happy ako dobre som kúpil. Pri výmene brzdovej kvapaliny som mal akoby cukor v nádobkách. Tá motorka stála veľmi veľmi dlho iba tak. Viem, že niektoré problémy som si spôsobil sám jazdením ale ak by ta motorka bola skutočne taká aká sa mi zdala pri kúpe tak sa to nemalo stať. Zase aby to nevyzeralo až tak hrozne všetko čo mením je spotrebný materiál a motorka má už dávno cez 80 000km.
Píšem to sem aby si potom neostal nemilo prekvapený. Snáď sa ti podarí lepšia kúpa ako mne.
sú autá, sú motorky a nad nimi je BMW
to Emper: nedělní vyjížďku plánuji do končin, o kterých píšeš, třeba by to šlo spojit...
to Vjetrník: no já jsem s ním dohodnutý už v sobotu (16.4) kolem 11 hodiny...tak nevím zda by se ti to hodilo ? Samozřejmě bych byl rád..
Volal jsem mu a je to mazec..je to místní část Kunratice patřící pod obec Šluknov ..takže ta poslední výspa týhle republiky...
Zdravím,
taky bydlím v Černošicích. O víkendu ale už něco mám.
Jedenáctku gs 97ku mám už 6 let.
Nikdy nepoznáš kolik má motka opravdu najeto ale pokud je v pořádku je to jedno.
Moje brambora má najeto min. 124 tis. km. Kromě běžných kontrol vůlí zavěšení kol si dobře zkontoluj převodovku. Žádná nefunguje jako na japoncích ale je tvrdší a hlučnější.
Pokud řadí všechny kvalty stejným projevem je dobrá, pokud některý kvalt rachotí při řazení je to špatně. Hlavně 2 nebo 3 někdy zlobí.
Pokud se jezdí v terénu je potřeba počítat s kratší životností některých dílů podvozku.
Při běžném ježdění má nízké provozní náklady a nízkou spotřebu.
Já sem spokojen, jezdím běžně 5,3 - 6 L/100km.
ohó ..no tak to je dobré..to se doufám potkáme :-)
Díky za radu, projedu se a uvidím(uslyším..:-) ) Bude to docela změna po tom cruiseru, takže kdoví...možná třeba Vjetrník dorazí ;-) a bude to jednodušší.
Určitě napíšu jak jsem dopad..a určitě se sejdem...
to Emper: v sobotu musím čmárat, mám tu příliš restů co musím vyexpedovat do konce měsíce, v květnu bych chtěl nebýt, tak Tě zklamu, oba dny to na motorku nebude