Hezký den,řesil jste někdo snížení F 800 gs?Snížení sedla,a ví někdo i jiné způsoby?Přemýšlím o koupi,ale potřebuji to dostat co nejvíc dolu.Díky za rady.
- buď chceš enduro, došáhneš a nemáš problém
- nebo chceš enduro a nedošáhneš, ale i bez toho se dá na enduru jezdit
- nebo chceš motorku ze které došáhneš, pak nemá smysl mít vysoké enduro a to snižovat
....kup si chopper a máš klid...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Řešili jsme stejný problém pro manželku. Osmikilo se dá snížit až o 10 cm výměnou pružin. Viděl jsem snížení o 5 cm a vypadá to hrozně. My to vyřešili snížením o 3 cm a vybráním sedla o 2 cm. Sedlo www.calounictvikonir.cz a výměna pružin v Touratechu. Na vzhledu motorky to nepoznáš. Sedlo se dá koupit i snížené, nebo speciál Touratech,Wunderlich. Manželka měří 198 cm a v pohodě dosáhne, tak se toho neboj.
Honza
Honza
MUDO napsal:
Řešili jsme stejný problém pro manželku. Osmikilo se dá snížit až o 10 cm výměnou pružin. Viděl jsem snížení o 5 cm a vypadá to hrozně. My to vyřešili snížením o 3 cm a vybráním sedla o 2 cm. Sedlo www.calounictvikonir.cz a výměna pružin v Touratechu. Na vzhledu motorky to nepoznáš. Sedlo se dá koupit i snížené, nebo speciál Touratech,Wunderlich. Manželka měří 198 cm a v pohodě dosáhne, tak se toho neboj.
Honza
Manželka měří 198 cm a v pohodě dosáhne, tak se toho neboj. A to jsi snižoval motorku joo? Ta vejška asi nebude skutečná ne???
... servis a diagnostika BMW Motorrad
MUDO napsal:
Honza
198 cm... to se nedivim, že s tim nemá problém.
jardajerman@seznam.cz
Pro ženu se 189 cm výšky je potřeba snížit podvozek i sedlo. Škoda, že tam muselo vepředu zůstat 24" a vzadu 21" kolo. Věřím, že motorka je teď akorát.
Loss napsal:
Pro ženu se 189 cm výšky je potřeba snížit podvozek i sedlo. Škoda, že tam muselo vepředu zůstat 24" a vzadu 21" kolo. Věřím, že motorka je teď akorát.
24"a21" kolo??
190cm a snižovat?
Tractive fakt funguje
jsou tady taky lidi co moc nevyrostly na choperu se da taky krosit ale neni to vono a když chceš motorku a fakt nedošlupneš na zem tak je dobry to snižit aspon o kousek aby jsi dosahl aspon palcema a měl tak malou jistotu. Nechapu co tam kdo snižoval moto když měři 180 to asi aby dosahl i kolenama na zem. ja mam 164 a taky to vykrejvam sice mam honky v terenu ale jde to. Jinak samozřejmě to jde snižit jak tam psal pružinou zadni a přednima a ja mam ještě stahnute tlumiče asi o 2 cm vněkdo piše že se změni nastaveni podvozku ale mě se nezda nic že by to ovlivnilo jizdni vlastnosti.
tohle je wostrej thread...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Stanly napsal:
Chlapci,fakt dost řesím tento problém a tímto díky ,MUDO,pivo,Vjetrník za slova do diskuze*clap*,ale jestli je někdo Karel a jestli jí maso,to jde mimo mě a ani mě to nezajímá.:(
To bych docela chápal, kdybys řekl, že ta výška postavy 189 cm byla překlep. Celou dobu čekáme, že to vysvětlíš. Protože pokud to překlep není, tak to spíš vypadá, že si tady z nás děláš srandu a dle pravidla "na hloupou otázku - hloupá odpověď" tady většina z nás taky reaguje.
Ženská, nebo chlap s výškou 189 cm rozhodně nepotřebuje snižovat sedlo na žádné motorce, protože logicky musí dosáhnout na zem celýma šlapkama (pokud se nejedná o nějaký atyp podvozku). Mám Dakara, kterej je relativně vysokej a 181 cm a dostanu na zem špičkama, když jdu na zem jen laxně a šlapkama, když nohy propnu. Seděl jsem i na osmistovce a rozdíl jsem neregistroval. Proto taky nechápu, proč chceš motorku ještě více snižovat. Seděl jsem i na osmikile se sníženým (originál) sedlem a cítil jsem se na tom jak na sportu. Jezdí na tom kluk, kterej je max 170 cm vysokej a má to akorát.
Takže nedělej Zagorku a zkus to nějak rozumně vysvětlit. Dík.
Skoro bych rek ze jo taky mi par veci uprimne receno nesedi... Mam 183 cm 80kg a seriovy sedlo... a nemuzu rict ani bž co se vejšky týče... takze mit o 6 centaku víc, tak brousím kolena...
Nehledě na tu informaci s 24" kolem...??
Tractive fakt funguje
To byla samozřejmě nadsázka. Protože pokud má někdo skoro 190 cm a potřebuje snížit sedlo, tak předpokládám, že tam má našroubovaný hustopekelně velký kola, protože jinak to fakt není možný.