Vzhledem k tomu, ze trvale jezdim sam, nema me kdo fotit za jizdy
Foky s postavenou motorkou na bocnim stojanku me silne nebavi. A tak jsem zadumal a zapatral po dalkovych odpalovacich fotaku. Asi za $10 vcetne postovneho jsem z Ciny objednal radiovy bezdratovy dalkovy ovladac fotaku. Delaji ho pro vsechny mozne znacky zrcadlovek, umi nejake drobnosti jako ostreni, bulb, multi snimek, atd, atd.
Funguje asi az na vzdalenost 200m. Chvili jsem laboroval kam remote umistit. Nakonec jsem ho dal suchym zipem na madlo riditek (leve) a ukazovackem odpaluji kdykoliv. Prikladam dva pokusne snimky sebe sama.
Pozice na riditkach je docela ok. Nicemu to nevadi, spojkova packa jde mimo. Na projezdy vodou to jeste strcim do sve oblibene znacky prezervativu a bude to i vodotesne....
V tydnu jeste zkusim modifikaci, ze z dalkace vyvedu mikrotlacitko na prst a pak by to bylo uplne dokonale.... :-)
petrs přiložený následující obrázek:
Kdyby to nekoho treba i zajimalo, tady je link na prodejce... Koukam, ze o par $$ podrazil, ale porad si myslim, ze je to za pul darma.... Nikon remote shutter control
sikovny...
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
pro zrcadlofky se dají koupit dálkové ovladače i unás a dokonce si můžeš vybrat http://www.megapi...ve-spoustejá jsem si koupil ke svému zrcadlu nějakou ve výprodeji jako starší model za pár švestek,funguje jak má a požívám to jen u noční fotografie
abych unás někde nachal stát na stativu foťák a jel se někde otočitto fakt nehrozí,možná tak někde úplně mimo civilizaci,což nehrozí taky
jedna BULBofka
bystricke přiložený následující obrázek:
to Bistricke: rozdil v tech dalkacich je ten, ze ty z toho linku co jsi daval jsou Infra Red, tudiz budou fungovat na maximalne 10-15 metru....
Samozrejme nikoho nenutim nechavat fotak nekde na stativu. Daval jsem to sem jen jako zajimavost, kdyby to nekoho zajimalo.... Ja taky fotak nebudu nechavat buhvi kde.... Jen za prvni zatacku, nebo vyfotit nejake panorama s jedouci motorkou a tak podobne... Oboji se pri solo jezdeni neda jinak vyfotit....
petrs napsal:
to Bistricke: rozdil v tech dalkacich je ten, ze ty z toho linku co jsi daval jsou Infra Red, tudiz budou fungovat na maximalne 10-15 metru....
Samozrejme nikoho nenutim nechavat fotak nekde na stativu. Daval jsem to sem jen jako zajimavost, kdyby to nekoho zajimalo.... Ja taky fotak nebudu nechavat buhvi kde.... Jen za prvni zatacku, nebo vyfotit nejake panorama s jedouci motorkou a tak podobne... Oboji se pri solo jezdeni neda jinak vyfotit....
jo,prodávají se i jiné,spouští ze 100 m vzdálenosti pokud se nepletu,ale uděláš jich pár a zjistíš,že nejhezčí fotka je jedoucí motorky a mázlého pozadí,možná tak nějak
bystricke napsal:
a radši než sám sebe,tak fotím lidi co něco umí
Parádní fotky, s čím fotíš ?
fotoaparátem
né,teď vážně,mám canon eos 550 D + objektiv sigma 17-70/f4 a tamron 70-300 a občas používám stativ,dlouhý čas se v ruce udržet nedá
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
fotoaparátem
né,teď vážně,mám canon eos 550 D + objektiv sigma 17-70/f4 a tamron 70-300 a občas používám stativ,dlouhý čas se v ruce udržet nedá
Fakt dobrý. Já mám Olympus E-620 + Olympus 14-54 F2,8-3,5 a pevnou sigmu 30mm F1,4 a ještě bych moc rád nějakej teleobjektiv, ale až na něj budou peníze, věci na motorku jsou teď přednější. Máš někde na netu album s fotkama ?
minulej týden jsem na paladixu jeden prodával,byla to sigma 70-300 apo dg makro(závit canon) bez stabilizace za 3500,-šel celkem rychle pryč.
album tvořím na http://bystricke.....idnes.cz/
Já už mám vyhlídnuto akorát musím našetřit .
Taky jsem tam začal pomalu střádat.
http://pavelvyhnalek.rajce.idnes.cz/
Z motorky budou až v létě mám ten foťák chvilku.
Fotky s rozmazlim pozadim nejsou "jedinym" druhem fotek. Exituje i neco jako sirokuuhla fotka, pokud uz jsi o tom nekdy slysel. A tam je ucelem ostrost tak nejak vseho....
Navic to mazle pozadi jde dohnat pouzitim teleobjektivu s malou clonou, nezli dlouheho casu a svinkovanim...
Ja se nechci fotit kvuli tomu, ze si myslim, ze neco umim a protoze musim na fotce nezbytne byt. Naopak si myslim, ze jezdit vubec neumim a v terenu to uz vuuuubec neumim. Ale mam nejaky zamer, co chci vyfotit. motorka s jezdcem proste na fotku z motorkarskeho jezdeni patri. A protoze jezdim sam, nemam koho taklhle vyfotit, tak si to musim naaranzovat pro sebe.... Na, abych ti ukazal, ze i pozadi muze byt ostre, dovolil jsem si vygooglit par fotek jinych autoru...
a jeste jedna treba.... Tohle vsechno jde velmi lehce vyfotit, kdy jste alespon dva... Pokud clovek jede sam, tak se to dela doooost blbe... :-)