Přátelé motorkáři,mějme rozum a nekupujme blbosti.Před asi dvouma měsíci jsem zakoupil v "značkové" prodejně Touratech Interphone 4,jsem v Africe a po měsíci mi odešla sluchátková sada(že bych se vrátil řešit tak kvalitní věc do Touratechu???),nicméně jedu až do(doufám) JAR.Byl jsem rád že mi to zpříjemní muziku na dlouhejch přesunech do sluchátek ale mejlka.Před par lety jsem u tamtéž firmy zakoupil tlakoměr pneumatik(tuším kolem 5000kc) naprosto nefunkční věc která po pul roce odešla ale ne najednou v každém kole zvlášt.Těch věcí je daleko více prostě prodávají za neuměrné peníze věci které jsou standartní a možná aušus.Píšu to i proto aby jsme nevyhazovali peníze.Muj kamarád říkal(už tu není)co nemáš nepotřebuješ,něco na tom je.Mějte se fajn a cestujte,neutrácejte zbytečně.
PS Tomas
tom3
Bylo by fér uvést, že oba dva výrobky, které ti nefungovaly, nevyrábí Touratech, ale pouze je prodává. Dokonce je neprodává ani Touratech, jako takový, ale pouze české zastoupení v Modleticích ( u toho ZADI RTS si tak jistej nejsem, jestli nebylo i v nabídce TT).
Takto obecně někoho odsuzovat je blbost, zvlášť, když se nejedná o jejich výrobky. Oboje, co jsi popsal byla elektronika a všichni víme, jak se kamarádí s motocyklama, zvláště, když se jede do Afriky.
Já třeba Interphone mám a jsem s ním spokojenej. A se spoustou jinejch výrobků z TT také.
Neni nad normalni sluchatka s mikrofonem a s dratem do telefonu... Kvalita poslechu je nebe a dudy oproti bezdratu a nemusi se resit dobijeni.... V jednoduchosti je sila....
petrs napsal:
Neni nad normalni sluchatka s mikrofonem a s dratem do telefonu... Kvalita poslechu je nebe a dudy oproti bezdratu a nemusi se resit dobijeni.... V jednoduchosti je sila....
Už jsem měl několik telefonů se sluchátkama, ale všechny stály za h...o
Když chce člověk spolehlivost, tak je to asi lepší řešení.
tomaspelant napsal:
Přátelé motorkáři,mějme rozum a nekupujme blbosti.Před asi dvouma měsíci jsem zakoupil v "značkové" prodejně Touratech Interphone 4,jsem v Africe a po měsíci mi odešla sluchátková sada(že bych se vrátil řešit tak kvalitní věc do Touratechu???),nicméně jedu až do(doufám) JAR.Byl jsem rád že mi to zpříjemní muziku na dlouhejch přesunech do sluchátek ale mejlka.Před par lety jsem u tamtéž firmy zakoupil tlakoměr pneumatik(tuším kolem 5000kc) naprosto nefunkční věc která po pul roce odešla ale ne najednou v každém kole zvlášt.Těch věcí je daleko více prostě prodávají za neuměrné peníze věci které jsou standartní a možná aušus.Píšu to i proto aby jsme nevyhazovali peníze.Muj kamarád říkal(už tu není)co nemáš nepotřebuješ,něco na tom je.Mějte se fajn a cestujte,neutrácejte zbytečně.
PS Tomas
Take si myslím ze TT vyrobky az zas tak kvalitní nejsou,zas mam spatnou skušenost s botkou pod stojan,prohne se a je pak volná.A třeba na dorazech řízení za upadly gumky co jsou nalepeny na tech plastech
BMW GS 1200 adventure
Take si myslím ze TT vyrobky az zas tak kvalitní nejsou,zas mam spatnou skušenost s botkou pod stojan,prohne se a je pak volná.A třeba na dorazech řízení za upadly gumky co jsou nalepeny na tech plastech
Gumky na dorazy, když upadnou, tak doraz plní stále svou funkci, náhradní dostaneš zadarmo kdekoli v TT.
Nemám sice botičku od TT, ale v terénu jsem o ní Xkrát zavadil, podle mne je pak lepší měkčí, aby se nepřenášel náraz někam, kde by mohl škodit.
Gumky na dorazy, když upadnou, tak doraz plní stále svou funkci, náhradní dostaneš zadarmo kdekoli v TT.
Nemám sice botičku od TT, ale v terénu jsem o ní Xkrát zavadil, podle mne je pak lepší měkčí, aby se nepřenášel náraz někam, kde by mohl škodit.
Jo ale nemnelo by se to přeci stavat,si myslím.A ta botička se ti časem proste vymačká a je volná
BMW GS 1200 adventure
Jo ale nemnelo by se to přeci stavat,si myslím.A ta botička se ti časem proste vymačká a je volná
Jen jsem chtěl říct, že, kdyby ta botička byla superpevná, tak to nemusí být vždy výhoda.
Ty gumičky by možná šly udělat lépe, aby více držely, ale pak by se zase špatně měnily, nevím. Mně zatím žádná neupadla, a že jsem s tím padal.
stepan napsal:
Už jsem měl několik telefonů se sluchátkama, ale všechny stály za h...o
Když chce člověk spolehlivost, tak je to asi lepší řešení.
Myslis ty sluchatka, nebo ty telefony? Ja jsem do helmy nacpal Koss sluchatka. Sundal jsem z nich head band a hotmeltem je vlepil dovnitr, mikrofon jsem taky hotmeltem nacpal pred pusu. Draty vedou pod plostrovanim a jsou ukonceny konektorem v temenni casti helmy. Takze i kdyz zapomenuse "vypojit" udela to cvak a kablik je odpojen od helmy. Kossy maji pomerne slusny zvuk, jsou ploche, takze nevadi usim a v prijatelne cene na to, aby se nechaly "rozebrat" do helmy.
Jojo, sluchátka u Interphonu sou fakt tragický. Myslim, že by je nezabilo kdyby tam dávali trochu kvalitnější zta ty prachy. Na poslech navigace a tel. jsou v poho, ale na muziku při přejezdech je to hrůza. Po ukončení záruky jsem to vykuchal dal místo toho Koss a teď je to paráda. Ty sluchátka Koss jsou asi jedny z nejlepších malejch sluchátek a jsou dost plochý takže se tam perfektně vejdou.
to Tomaspelant: příspěvek trošku mimo...né? O čem píšeš nejsou výrobky Touratech...a když je TT drahý, můžeš to, co chceš kupovat třeba v Holešovické tržnici, tam mají ceny "...mocc tobra, pané....mooc šuší..."
to Itchy: záležitost běžného opotřebení...stačí vzít gumový pásek, podložit a funguje to...ale proč si nenajít důvod, abych si mohl hodit kamenem, že?
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
to Ježek: no je fakt, že ten jejich neumí komunikovat přes modrý zub, ale po drátě...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
a) nutno rict, ze TT vyrizuje reklamace ochotne a hbite
ze odchazi sluchatka + mikro u Interphonu je znama vec. Minimalne u predchazejiciho typu. Takze kamkoliv dal se vyplati vezt nahradni
c) oboje (jak bylo receno vyse), nevyrabi TT... takze bych tu kritiku bral s rezervou. Zvlast kdyz clovek porada takovehle extremni akce typu Afrika, kde dozajiste odchazi kdeco...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ale upřímně: zlatej drát.. já také nejsem zastánce zubu.. Zvuk je fakt tragickej a pořád někde řešit dobíjení je taky trága.. Mám Starcom a již pátej rok ABSOLUTNĚ bez problému a zvuk jak víno..
jezek napsal:
ale upřímně: zlatej drát.. já také nejsem zastánce zubu.. Zvuk je fakt tragickej a pořád někde řešit dobíjení je taky trága.. Mám Starcom a již pátej rok ABSOLUTNĚ bez problému a zvuk jak víno..
Máš Starcom jen jako komunikátor, nebo to lze použít na MP3 ?
všude dobře.....doma GSA
- interphone prodáváme proto, že dovozce vyřizuje reklamace. Zdá se to jako divné ale několik (konkrétně dva) dovozci jiných (a velmi populárních) zařízení odmítali vyřizovat reklamace poškození kabelů sluchátek přes prodejce - podle nich to bylo poškození zákazníkem. Interphone dovozce to vyměňuje za nový (a nemusíme kvůli tomu čekat 30 dnů na reklamační řízení) pokud to není viditelně poškozené mechanicky. Nový typ sluchátkové sady má udělaný jinak ten plast u konektoru, takže se to líp chytá rukou - 99% poškození vzniká tím, že lidi vytahují konektor z tělíčka taháním za kabel s tělíčkem na helmě. Tím se to v tom místě dříve nebo později poškodí. Správně se má tělíčko sundat z helmy a popadnou konektor z obou stran a vytáhnout za konektor a nepomáhat si taháním za kabel. To platí i u té nové verze. Osobně s Interphone F4 jezdím a nepovažuju kvalitu audia za špatnou - je to dost hlasitý na to, co potřebuju ale je fakt, že hudbu neposlouchám vůbec. Na komunikaci to je v pohodě.
Co se týká měřiče tlaku ZADI, tak to byl výrobek italské firmy, která dodává tlakoměry pro OEM výrobce (mimo jiné dělá věci pro BMW) a mělo to být kvalitní. Já ho měl taky a měl jsem stejnou zkušenost jako někteří další - prostě odcházely čidla v kolech (resp. baterky v nich). Pokud vím, všem kdo to reklamovali to Touratech vyměnil za novou verzi.
Z těch 6000 výrobků, které Touratech dodává, určitě ne všechny jsou absolutně neprůstřelné, které vydrží všechno a chtěl bych vidět, která firma co dodává elektronické zařízení bude garantovat, že jejich věc vydrží třeba nějakou cestu v Africe. Koupíte si nejlepší hodinky a může v nich odejít baterka, nejlepší navigaci se uklepe konektor, nejlepšímu mobilu se zasekne zapínací tlačítko a nejlepšímu notebooku zařve harddisk....
Cestovatelé obvykle používají věci, které mají ověřené a moc neradi je mění - to se týká i vařičů, karimatek atd. Ale i u té nejlepší značky a výrobku, který používá člověk léta, se může stát, že dojde k poruše. Mě vloni zklamal starý vařič MSR, který jsem považoval za nezničitelný. Ale nenapíšu, že horolezecká prodejna, ve které jsem ho kdysi kupoval, prodává šmejdy - protože to je prostě normální. Vtip je v tom, aby bylo možné tu věc opravit a pokud to je v záruce, aby to vyměnili rychle. Proto neprodáváme třeba některé navigace, které má v nabídce německý Touratech, protože u nás jsou zkušenosti se servisem tragický a to byl i důvod, proč jsme místo v německu propagované sluchátkové sady začali prodávat Interphone (a ze stejného důvodu totéž udělali v Anglii).
A jen dodatek - na cestu "po Africe" bych si asi vzal jednu sluchátkovou sadu jako náhradní, pokud bych chtěl využívat komunikaci v nějaké zásadní míře - u vyklápěčky stačí když helma spadne z motorky mikrofonem na něco tvrdého a váha helmy ho poškodí (stalo se) nebo člověk při pádu poškodí kabel (taky se stalo).
Potažmo by se dalo třeba napsat, že BMW prodává pěkný šmejdy protože mi v Africe odešel ventilek u kola a neměl jsem náhradní. Jak si něco takového můžou vůbec dovolit že? Za ty peníze! Tak to je podobné...
Když k nám někdo přijde, že jede na takovou cestu, tak mu řekneme, co by měl vzít za náhradní věci které se můžou hodit. U interphone bych určitě doporučil tu náhradní sluchátkovou sadu, u MX brýlí bych doporučil vzít si náhradní sklíčko, u vařiče náhradní trysku a u motorky náhradní svíčku, duše...
no nevim,
já mám f4 v helmě už skoro 2 roky, chovám se k tomu slušně a sadu do helmy mám stále původní, žádný problém. ale že sem lidi sem tam chodí reklamovat ulomenej konektor je pravda, momentálně se to měníme kus za kus. nový model sluchátek je již trochu upraven, aby se to nestávalo.
stížnosti můžete adresovat na i dovozce www.recall.cz
co se výprav týče, vozím s sebou druhou sadu do helmy jako rezervní, ale ještě jsem ji nepotřeboval. nemyslím, že hudba po drátu je o moc kvalitnější než bt a2dp.
Upravil milan enduroskola dne 21.04.2011 10:56