caute vsetci, chcel by som poradit, ze aka je asi optimalna spotreba na 1100ke gsku......nemam ju moc dlho a neviem v akych rozmedziach by som sa mal asi pohybovat, lebo mne sa to nejako nepozdava.....dakujem......
Když jedu jako dobytek, tak nepřelezu 7,5l Když jedu kochačku i ve dvou, tak se vejdu do 5,5l. Fakt dost záleří na ruce
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
když jsem jel po dálnici v německu v plné polní ve dvou,30litrů nádrž, 150litrů kufry, na kufrech spacáky, na topcase stan, pro 6 lidí, a silnej protivýtr, castovní rychlost 140až 150 tak sem na 120km dotankovával 16litrů
vdaka, no mne to vyslo na 6,7 ale nebola to zrovna nejak sportova jazda.
A mam aj trosku zaciernenu koncovku vyfuku, este aj kamarat co siel za mnou
tvrdil ze dost citit spaliny , tak neviem ci tam nebude nejky mensi porblem.
Netahám za to a spotřebu na 1100 GS mám celkově pod 4.5 l/100 km.
Namátkou z deníku statistika posledních tří tankování (vždy stejně, až po hrdlo, moto na centrálním stojanu):
- 306 km, z toho 2/3 jízda ve dvou a trochu rychleji než obvykle, dotankováno 13.99 l N95, spotřeba 4.57 l/100 km
- 451 km, sólo kochací jízdy okolo komína, dotankováno 18.90 l N95, spotřeba 4.19 l/100 km
- 185 km, jízda ve dvou, dotankováno 8.33 l N95, spotřeba 4.50 l/100 km
Takže celkově během těchto posledních tří tankování ujeto 942 km na 41.22 l N95 při průměrné spotřebě 4.38 l/100 km.
Ale jak říkám, žádná divočina, a když mě někdo dojede, tak mu uhnu ke kraji a pokud je to vhodné, ještě mu rukou pokynu, ať klidně předjíždí.
Nespěchám a za ničím se nehoním.
já jezdím v průměru za 5,5 L ale nedávno jsem celou nádrž sjel na hodně relaxační tempo okolo 80-100 km/h a to mě vyšlo 5 L na sto. Mám tam KN filtr tak ten možná lehounce zvedne spotřebu, ale abych měl spotřebu jak Dovi tak to bych musel jezdit z kopce a na neutrál
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
N95, vejdu se vklidu do pěti litrů.
BMW R 1100 GS k dvacetiletému výročí prodáno
Jawa 250/590 SPORT - na uklidnění
Jawa 350 Californian r.v.2014 na zakázku
vdaka......tak 6.7 bude teda dost na tak beznu jazdu....
stretol som dnes jedneho kamarata a ten poradil skontrolovat lamda sondu . ze moze byt zla
tak skusim aj to...priznam sa ze este som servis nespravil.. nebolo kedy, ale idem na to, komplet co sa len da.......
miro napsal:
vdaka......tak 6.7 bude teda dost na tak beznu jazdu....
stretol som dnes jedneho kamarata a ten poradil skontrolovat lamda sondu . ze moze byt zla
tak skusim aj to...priznam sa ze este som servis nespravil.. nebolo kedy, ale idem na to, komplet co sa len da.......
Zkontroluj vzduchový filtr + zapalovácí svíčky (případně to vyměň za nové), pak postupuj dál jak jsi psal. Pokud do motoru nejde dostatek vzduchu, pak žere víc paliva a špatné svíčky ti zase nedokážou "pořádně" zapálit palivo, takže musíš dát víc plynu aby to jelo a tím také vyšší spotřeba. Nech si taky seštelovat ventily a podtlaky, aby ti šel motor jak má.
Dnes 140 km-7.7 litrů.Mám KN a Leo Vince.Já jsem spokojenej.
Průměr 4,38 litrů?Klobouk dolů.S takovou spotřebou bych cestou do Řecka natankoval doma a pak v Bělehradě.
jt napsal:
Průměr 4,38 litrů?Klobouk dolů.S takovou spotřebou bych cestou do Řecka natankoval doma a pak v Bělehradě.
7.7? Stojí vám ten průvan v motoru za to? (myslím laďák + KN filtr)
jt napsal:
Já to pochopil jako že 770 děleno 140 = relativně běžná spotřeba 5.5 l/100 km.¨
jt napsal:
myslím, že Pizzy myslel spotřebu za 140km těch 7,7l. Jinak já mám taky Leo Vince a KN a spotřeba do cca 6l. V úterý ještě vyměním hrdla sání z RS, tak jsem zvědav co to udělá se spotřebou dále.Tím jakej benzín jsen spíš myslel klasika 95 od Shel 95 power. U něj je spotřeba menší, ale je zase dražší. Proto asi ty spotřeby kolem 4-5l/100km
BMW R 1100GS vzor kačer
...dlouhodobá průměrná spotřeba rovných 5 l
...leju do toho cokoli potkám po cestě (N95) a je mi jedno, jestli je to čerpačka někde na dědině, u Tesca, nebo "značková" z reklamy v TV
Mardock napsal:
Mám tam KN filtr tak ten možná lehounce zvedne spotřebu, ale abych měl spotřebu jak Dovi tak to bych musel jezdit z kopce a na neutrál
jt napsal:
Průměr 4,38 litrů?Klobouk dolů.
Kluci, nechte na hlavě
U Báwa v dobrém technickém stavu je to myslím potom už asi jenom v technice jízdy a určitě taky v menší rychlosti (po okreskách cca 70-90 km/h) a v menším zatížení (sólo, profil trasy, bez kufrů, v menším provozu atd.).
Např. po rovině vytáčím před přeřazením na cca 3.500 až max. 4000 ot/min, otáčky zvyšuju plynule a spíš pomalu při pokud možno malých rázech do kardanu. Po rozjezdu mírně nad zamýšlenou rychlost pak pomalu ubírám plyn - zvyk ještě z dřívějška pro snížení spotřeby, samozřejmě žádné zbytečné rozjezdy a následné brždění apod.
Určitě nejsem typický motorkář, rychlá jízda mi fakt nic neříká a nechávám si velkou rezervu, ale spíš mám radost, když si málo zatěžovaná mašina pode mnou jen tak spokojeně pobrukává a já se mám čas kolem sebe koukat po okolní přírodě a tak...