Zdravím, chci se zeptat, zda-li má někdo zkušenost s koupí nového motocyklu v Německu (problémy s přihlášením, DPH atp.). Uvažuji, že si GS 1200 koupím Německu, vyjde tam levnějš než v ČR.
Nový ?? To snad vyjde úplně na stejno ne?? A pokud ne tak musíš u nás zaplatit DPH když to dovezeš.Pak už to asi tak výhodný nebude.....
Jetý: Jo má.................Bob Podívej se do inzerce, třeba ani do toho německa nebudeš muset a ušetříš si spoustu starostí.
Upravil swat dne 23.03.2008 13:21
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal:
Nový ?? To snad vyjde úplně na stejno ne?? A pokud ne tak musíš u nás zaplatit DPH když to dovezeš.Pak už to asi tak výhodný nebude.....
Jetý: Jo má.................Bob Podívej se do inzerce, třeba ani do toho německa nebudeš muset a ušetříš si spoustu starostí.
U Boba jsem byl, má, má nádherný, ale za 2005 dám o 70 méně než za novou v německu, a to není takovej rozdíl, to radši novou. A DPH je stejný u nás i u nich, 19%, takže v tomhle problůém nevidím.
Jo dá se i motorka normálně přihlásit k registraci v německu, znám osobně dva lidi, kteří to mají a pak odpadá i ten kolotoč s přihlášením v čr, servis tady a v německu je za jedny peníze a ochota v německu a tady se nedá srovnat.
jo a pak když tě zastaví policajt myslím, že z nich málo kterej umí německy že
Swat - podle toho jak preferuješ Boba bych řekl, že z každý motorky máš bonus????
Soudím, podle foto a z příspěvků tady, že Bob vozí asi super motorky, ke všeobecné spokojenosti, ale jak se tady někdo ptá na motorku tak hned, místo porady velebíš Boba. A myslím, že by jsi mohl něco o dovozu vědět při tvém zaměstnání.
Koukal jsem na mota od Boba a musím říct, že fakt pěkný, myslím slušnej chlap!!
Kdo chce kam, pomozte mu tam
To bude tím že sem si to blbě přečetl a příspěvek pak opravil.Jinak bych Boba nezmiňoval, když jde o novou. Jasně že mám provizi, 100tis na jednom kusu vole
No a jelikož dovoz a registrace motorek UŽ nedělá PČR, ale úřady s rozšířenou působností( magistráty atd) vím velký prd. Akorát vím že když to dovezeš a neni to bud 1/2 roku starý nebo to má najeto mín jak 6tis??( si nejsem jistej bud 5 nebo 6) tak zaplatíš DPH u nás.....
Za ušetřenejch 70 tis máš pěknou dovolenou v maroku,egyptě, apod, nebo hadry od BMW rallye2pro a ukrajinu, rumunsko a balkán.
A ta nová 08 je hnusná........... aspoň teda gs1200......gsa ještě překousnu ikdyž ty barvy...no.....
Hezký den F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Ja muzu Boba jen chvalit. Samozrejme neni jezisek, nikdo z nas nedela zadarmo, kazdej chceme vydelat.
Bob neni o luxusni cene, ale o jistote. O jistote v puvodu, super stavu, servisu atd.
Kdybych mel moznost novou 08 nebo o 70 levnejs ojetou 05, ja osobne bych sel do novy. Ja zvolil ojetou, ale mela natoceno 7600km a usetril jsem 120tis. oproti cenikovy cene novy v CR.
Nemají náhodou němci DPH 16%?
Ještě v loni to tak bylo. Sice ti ho vrátěj ale je to ukrutná hromada papírování, pak zaplatit u nás, přihlášení, no já nevím. Věřím že vypláčeš na prodejci slevu že to vyjde na stejno. Ty ceníky jsou dost orientační. Ačkoli prodejců moto BMW u nás moc není takže i konkurence je prachšpatná oproti ostatním značkám.
Asi tak,u Boba jsem jednou byl,sice ma motorky v nejakym prasecim chlivku nebo kde to bylo,ale zas vozi jako jeden z mala proste pekny nebourany kousky,jiny bazary jsou levnejsi,ale maj proste mrdky,aby vydelali co nejvic,Bob taky samo chce vydelat,takze cena nemuze bejt nejak moc perfektni,musis pocitat cenu v nemecku +20-30 tis.plus provizy pro swata(delam si prdel) ale jinak si pro to proste musis zajet sam,neco stoji benzin,neco STK,neco cas...a taky ne kazdej ma kontakty a umi v tom chodit
Jinak s tim prihlasenim je to mozna vsude trochu jinak,po me chteli jednou dph do 6 mesicu a 6 tis.km ale taky se mi stalo,ze stacilo 3 mes.stari nebo 5 tis.km,pak se v tom vyznej
Nevím, ale domnívám se že pokud zaplatíš dph v německu nemusíš platit u nás v rámci unie. Aspon ještě nedávno to tak bylo. Když bylo dph v D 16 procent se vyplatilo. Jestli to šlo výše tak už je to asi jendo.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Swat ma pravdu - v celej EU platia rovnake pravidla. Vozidlo s menej jak 6 tisic km a vekom menej ako 1/2 roka, sa povazuje za nove a podlieha DPH v krajine, kam je dovezene.
Hoši nějaká velká debata se zde strhla,takže popořadě:
To Swat už tady moc neagituj za má mota díky za snahu,ale vidím,že pár lidem to tady vadí.Kdo má ode mě GS ví v jakém je stavu a má jistotu,že má motorku v originále se vším co má mít tot vše.Pokud se chce někdo sám vypravit do zahraničí přeju mu štastnou ruku při výběru.
To Lyšák:tech chlívek je kvůli těm vlčákům co jsi tam viděl a ty hlídají v noci ty GSDůležitý je jaká jsou mota a ne jestli jsou v naleštěném salonu.
Jinak u bmw dealera v DE nechtěli prodat novou GS bez dph privátní osobě,pouze firmě na základě zaslání osvědčení o registraci,kopie živnostáku atd.Aby si nemusel platit dph z mota musí mít více jak 6 měs a nebo 6tiskm.
To Boxer:ty jseš největší pisálek a všeználek můžeš za mnou zajet na kafe a ukázat mě svoje GS? pokud teda nějaké máš?
To Allřeju všem mnoho štastných jarních km a těším se na prvni jarni GS sraz at už je kdekoliv.
Zdravím Vás-Bob
To Tom_P:gratuluji k funglovce,doufám,jenom,že nebudeš na ní čekat jako kolega co se ptal na f 800 GS a řekli mu přijdte v prosinci*tdown*Tome nic se neděje někdo chce fungovku někdo to samé v záruce jenom,že ušetří 100tis kč a ty třeba procestuje v super motodovolených a to jsou pro mě lépe investované peníze než za jednu sezónu rupnout na moto 100táců a že to tak je to mě věřte,bo to mám vyzkoušený
Swat je kámoš co jsme spolu začínali na varaderech nyní jsme koupili adventůry a dělá mě zde sekretářku tot vše,ale jak psal dobře Allroad lidi nejdřív musí pochopit,že za kvalitu a dobré moto prostě musíš zaplatit není problém koupit no name šrot od překupníku v Itálii a taky Vám tady mužu servírovat lechce spadlé ze stojánku GS 1200 za 199tisale potom se asi spolu nemůžeme sejít někde a v kldu spolu face to face vypít pivo na srazu ,který chci pro Vás zde pro lidi s fóra v srpnu udělat stejný jako dělám Bobovo grilování v krkonoších pro varaderisty,protože mě to stve si pořád s někým psát a neznat ho rád bych aby jsme se potkali in natur a pořádně spolupokecali.
To Allroad:říkal jsem Swatovi i kupcům co mají ode mě moto at už tu chválu na moje mota sem nepíšou,bo je tady dost rejpáku,kteří si myslí,že mě to píše Swat na objednávku ha ha
Jinak pro tvou zajímavost jenom namátkou co vidím zde jména s mýma motkama:Rendas,Swat,Pepe,Batmani,Alda,Baltazar,Slávek,Honza,Fanóš Růžička(KTM) a další co sem třeba nechodí nebo nepíšou.
Jinak GS z inzerce zde jsou včechna prodaná zůstává poslední adventůra GS 1200 v plné výbavě 3 orig kufry ,mlhovky,prvnímu vážnému zájemci udělám super cenu + přidám novou metzeler tourance zadní grátis
Hodně štastných km Vám všem přeje Bob-Prágl
Bobe, jeste jsi zapomel na me .
Za sebe musim rict, ze jsem rad, ze se tady ta "reklama" na Boba objevila, bo diky nemu mam motorku a vsechno probehlo hladce, tak jak jsme se domluvili , coz dnes bohuzel neni samozrejmost. Ne kazdej ma kontakty, perfektni nemcinu, cas jezdit po Nemecku atd. atd. Jestli si u nej motorku koupi nebo ne, to uz je na zvazeni. Proste dalsi moznost.
Kazdopadne si myslim, ze je dobry mit co nejvic informaci (servisu, prislusenstvi, ...) a od toho tady ty stranky asi jsou. Pokud tady teda nejsou na neco jinyho....
Boban -ja ti dam Růžičku ty Růžicko!!!Rušička jako RušitA jinak ja mam taky od Boba zplaceno tak mu udelam reklamuMotorky od Boba jsou jako od BOHA!!!!
komu dovezl motorku, tak jsem zatim neslysel nikoho, kdo by si stezoval, vsichni naprosto spokojeni jak s masinou, tak s naprosto perfektnim a korektnim jednanim Boba
ja jsem ted diky nemu majitelem krasne vyvonene 1200GS Adv v super stavu za vynikajici cenu ...
bracha si od nej nechal pred 2 rokama dovezt Brevu, rok stara, jako nova, cena luxusni ...
Emilio napsal:
Jó,Bob je jednička má to v malíčku!
Jen nevím jestli je dobré ty GS jsem hemlovat,za chvilku jich tady bude víc jak hornetu *tdown*
Ja myslim,ze uz ted je docela preGSovano,aspon pri projizdce je to snad nejcastejsi masina co potkavam(mluvim o GS1200) at uz "obyc"nebo ADV a asi bude jeste hur,ten punc jedinecnosti uz bohuzel straci a stava se to masovou zalezitosti.