Ted jsem si od Miloše přečetl příspěvek k 500 členům a tam píše, že nás tady je už 500 motorkářů. Mě se to slovo motorkář dost a dost příčí. Jak jste na tom vy? Vnímáte nějaký rozdíl mezi motorkářem a mototuristou? Já osobně dost veliký. Motorkář - dárce orgánů - podle mě to jsou lidi kteří neznají rychlost pod 200 km/h, na rovinkách jedou i rychlejc a v zatáčkách se kolikrát pletou ( ne všichni, at zas neurážím) kličkujou mezi autama a když slezou z motorky, tak vypadaj jak když sežerou všechnu moudrost a pod pažema nosí tři melouny naráz. Atd atd...
Mototurista - člověk co používá motorku na cestování, nijak zvlášt nespěchá, dokáže na ni jezdit furt a to i bez ohledu na počasí. Má v to zálibu a ne jen machrování. Rád poznává nové a nepoznané. Atd atd...
Já se osobně cejtim jako mototurista. Vím, že lidi na ulici v nás moc rozdílu nevidí, ale já ho znám. Jak jste na tom vy?
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Mě motorkář nevadí. Záleží KOD to řekne a JAK to řekne. Například TV NOVA mě tím SERE,protože z toho nekouká nic dobrýho.
A co kdyby ti říkali motocyklista? To by ti nevadilo?
..to je těžký,kochač a brzda provozu typu pana Hrušínskýho nejsem a prase už jen občas,když mě to chytne(pozůstatky mládí na zmrzlinách)...takže jsem motorista a basta
Pro mě je motorkář ten, kdo je nějak spojen s motocykly. Ať už na nich závodí, cestuje, jezdí jen kolem komína, skáče v terénu nebo je jen leští.
Pod mototuristou si představím cestovatele používající jako dopravní prostředek motocykl. Takže je to pro mě jen určitá podskupina motorkářů.
Je to podobně jako s autama, někdo s nimi závodí, jiný je sbírá, ale většina je máme jako dopravní prostředek a takový spotřební materiál. U motorek jsou poměry a hlavní předurčení trochu jiné.
Ja si pod slovem motorkar predstavim choppera v sedle s potetovanym fousacem a k tomu hlavni smysl zivota motosrazy s chlastem a devkama...
Taky se poradnej motorkar pozna podle toho, ze chodi v prosinci v Tescu v motorkarsky bunde Padana, uz chybi jen helma . Na prazsky vystave je takovych exemplaru hromada.
Je to jako bych sel na vystavu bydleni a mel na zadech treba gauc z obyvaku.
Nepovazuju se ani za motorkare, ani mototuristu, nejsem zadna skupina . Jsem proste normalni clovek, kterej ma rad motorky a jezdi na nich.
pojem normální člověk je dost relativní.....třeba kolegové v práci mne za normálního nepovažují, když jsem jim vyprávěl s nadšením, jak jsem v pondělí s motorkou zapadl v metrové závěji, měli mne naopak za blázna...
Nejsem motorkář ani mototurista, jsem MOTOCYKLISTA - občas ani neturistím, nejsem potetovanej, není to můj životní styl a nenosím nášivky BMW,dokonce je mi jedno,kdo na čem jezdí a kam. Občas motorku vytáhnu k rybníku a občas na vejlet třeba 7000km a občas si na ní čtvrt roku nevzpomenu. Takže jsem na stejné úrovni jako strejda na kejvačce, kterej jezdí na motorce na houby nebo na ryby=motocyklista.
Mezi dárce orgasmů se rozhodně počítám.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Vjetrnik napsal:
pojem normální člověk je dost relativní.....třeba kolegové v práci mne za normálního nepovažují, když jsem jim vyprávěl s nadšením, jak jsem v pondělí s motorkou zapadl v metrové závěji, měli mne naopak za blázna...
Nezlob se,ale nejsi normální. Do sněhu s motorkou. To přeci ví i malý dítě,že lepší je sněžnej skůtr...
Ne neurážim jen si dělám srandu. Zkrátka každej má nějakou úchylku. Někdo jezdí na motorce,jinej sbírá brouky nebo chodí tancovat. A každej z nich dokáže o tom svém koníčku (nebo úchylce jak chcete) mluvit se zájmem hraničícím s nenormálností. Ale to je přece pěkný ne?
Motorkář nebo Mototurista...dyť je to jedno (slovíčkaření)
Hlavní věc je, jak se kdo cítí a jak se na mašině chová...
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Ja nevim,ale ja se za motorkare povazuju,za to,co ze slova motorkar udelala TV NOVA nemuzu,ale ziju motorkama pomerne dlouho(i kdyz nejsem nejak moc starej),nejsem sice typ s dlouhyma fousama,co nema pomalu ani kde bydlet,hlavne ze ma svoji motorku-to zas ne ale od malinka proste jezdim na motorkach,porad se v tom vrtam,koukam co bych poladil a jakej doplnek mi jeste chybi,mam je vsechny rad a libej se mi taky vsechny,jako jeden z mala dokazu ocenit jak Hondu tak Ducati,jak BMW tak KTM.Taky jsem prosel vyvojem a nosil pod rukama melouny v kombineze a jezdil pres 200(vic jak 285 jsem nikdy nejel) ale to k tomu proste patri,kdykoliv bych se sel svizt znova na okruh,nebo jel na cestu kolem sveta kdyby k tomu byly podminky,proste motorka patri do mojeho zivota a dost vyzname ho ovlivnuje.Nerozdeluju motorkare na pravy a levy,proste ja se citim jako motorkar a hotovo
Upravil lysak dne 27.03.2008 11:58
Ja ani nevim, peclivou medialni masazi mam mezi vyrazem "motorkar" a "darce organu" takove pekne velke rovnitko. Pod pojmem "darce organu" si zase vybavim osobu na mene ci vice vykonem supersportu, ale uz ne enduristy, trialisty, chopraky, motokrosare a podobne.
Zastavam nazor ze cokoliv co jezdi na prvni kvalt 130, nema co pohledavat na silnici.
Pokud ma nekdo supersport jako amatersky okruhovy special a vozi ho na okruh vozikem, prosim... tam pak funguji nejaka pravidla a s necim se tam pocita.
Sam sebe oznacuji za ridice, ktery se snazi byt slusny a je jedno jestli ridim auto, traktor, nebo motorku.
Taky se neřadím mezi motorkáře, tak nějak má to slovo pro mně negativní výzam. Mototurista taky nejsem, protože turistuju dost často i autem, pěšky, vlakem, letadlem, JÁ JSEM JÁ a občas jezdím na motorce, v autě, ale taky na lyžích, snowboardu, kole, koních, na jachtě a vlastně bůh ví na čem všem co mi přijde zábavné.
no a mě je to uplně jedno,když někdo řekne že sem motorkář tak mě to nijak neuráží,já prostě žádný škatulkování neberu nijak vážně,jako všechno se dá oškatulkovat,jako třeba tuningář džípař bavorista audiňák cikán běloch je topřece uplně jedno amyslim si že koho to uráží je zbytečně vztahovačnej
Jsem potetovanej,hnusnej motorkar bez vousů(pac mi nerostou) kterej stejne jednou daruje organy pri mototuristice.A normalne takze i do Tesca nosim bundu STR,protoze jinou zimni bundu nemam ALDO.Tak a je to.
Fanos Rusicka GS napsal:
Jsem potetovanej,hnusnej motorkar bez vousů(pac mi nerostou) kterej stejne jednou daruje organy pri mototuristice.A normalne takze i do Tesca nosim bundu STR,protoze jinou zimni bundu nemam ALDO.Tak a je to.
jo jo..můžu to obšlehnout ..akorát jsem vousatej a mám jinou značku bundy
neříkám nic a na moje slova dojde
Fb: Jara Přikryl