Ahoj,můžu tě poprosit o krátké porovnání těchto dvou ostrovů?Na Korzice jsem byl 2x a je nádherná a váhám nad Sardinií hodně lidí nás zrazuje že budeme zklamáni.
Ahoj Tome,
jasně, ale nečekej nějaký sofistikovaný závěr pouze moje dojmy.
My jsme Korsiku jen "prolítli" za dva dny a proto ve mě možná nezanechala ten správný dojem. Jeli jsme k nejvyšší hoře a potom hned na západní pobřeží a po něm do Bonifacia. Je to krásný kout, nicméně jak jsem napsal ve mě moc nezanechal. Hory velice podobné těm, které známe z Rakouska, když nepočítám ledovce. Pobřeží zajímavé, krásné barevné rozeklané útesy, to jo. S lidma už horší, ikdyž jsme špatnou zkušenost neměli, tak to jsou prostě Frantíci, jsou jiní než Italové, které mám opravdu rád. Kávu tak dobrou nevaří.
Asi pár slov v prvním odstavci už napovědělo co si myslím o Sardinii. Lidi takové jaké jsem očekával, "Taloši" se vším všudy, konečně zase dobrá káva Ostrov pochopiotelně větší a tomu odpovídají i silnice. Na moto mnohem zajímavější, valíš mnohem víc a jízdu si více užiješ. Země rozmanitá, občas zbarvená žula, jinde zase úžasné vápencové útesy a skály. Hory opuštěné, doslova "safari". Hezčí kempy, lepší jídlo, hezčí holky Krajina připomíná Sicilii a jižní Itálii, ale je řekněme více bohatá na přírodní scenérie, více rozmanitá, zkrátka úžasná
Sardinie mě okouzlila více než Korsika a určitě ji doporučuji navštívit.
Za mna Korzika krajsia, jedlo skvele ( ziadna siesta ) a pekna naozaj krasna priroda, hory a krasne zakutia pri pobrezi. Sardinia - placka, sice nejaka dialnica ale mne sa to nepacilo, rovina, miestami vyvusena planina ako v chorvatsku a ako pisal Miki - Talosi, manana priemerne sluzby, v kempingu vybava na talianskej urovni a skratka vsetko talianske, komu toto nevadi zavylet to stoji, ale skor aj nieco mimo cesty ( offroad ). Za mna - bol som 4 dni a uz asi nepojdem.
Ahoj Korsiku jsem jel dva roky zpátky, sardošku letos. Dojmy :
Korsika, menší tím pádem je tam jaksi všechno víc po ruce hory vlevo, moře vpravo, nebo obráceně,cestičky super, nádherné pláže i výhledy, pro mně spousta focení. Lidi horší, nepřístupní, odměření, ale i tak se líbilo a moc.
Sardinie. Podle mě je ostrov hodně o ježdění, prostě si jet zajezdit. Spousta zatáček, dobré cesty, s přírodou a sceneriemi trochu horší, protože je to víc roztahané na prostoru.Přes den se nikde kromě supermarketu nenajíš, talijáni nemakaj, pizzerie a restauračky až od 8 večer. Jinak veselí, vstřícní a kafe super. Každý ostrov má svoje.
Na korsice se mi líbila víc západní strana a jižní cíp, na Sardošce je zase pěknějši severní a východní strana.
Ahoj,
mám podobnou zkušenost jako Horac, Korsika je menší, členitější a líbí se mi více.
Sardinka je placka a je všude daleko.
Na Sardince mne chtěli zatknout, protože jsem měl na pásku nůž s 10 cm dlouhým, zavíracím ostřím. Pak jsme se taky 3 hodiny hrkali do nějakých jeskyní, kam jsme přijeli 15 minut před zavřením. Vyhodili nás, že prohlídka je na 20 minut a že dnes máme smůlu. Na prosby a vysvětlování neměli náladu.
Nevím, svoji krásu mají oba ostrovy, ale pokud bych na některý měl jet ještě jednou, tak jedině na Korsiku.
No a nádherná je Elba, tam už jsem byl třikrát a klidně bych jel znovu.
Misik napsal:
Ahoj,
mám podobnou zkušenost jako Horac, Korsika je menší, členitější a líbí se mi více.
Sardinka je placka a je všude daleko.
Na Sardince mne chtěli zatknout, protože jsem měl na pásku nůž s 10 cm dlouhým, zavíracím ostřím. Pak jsme se taky 3 hodiny hrkali do nějakých jeskyní, kam jsme přijeli 15 minut před zavřením. Vyhodili nás, že prohlídka je na 20 minut a že dnes máme smůlu. Na prosby a vysvětlování neměli náladu.
Nevím, svoji krásu mají oba ostrovy, ale pokud bych na některý měl jet ještě jednou, tak jedině na Korsiku.
Misik
no nevim, Sardegnu si kdekdo chvali...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ja na Sardinii nedam dopustit, krasny mista, i kopce, skaly jezera, musis vedet kam jet, super zatacky i sotolinky, fantasticky zradlo a zadnej bordel jako na jihu Italie, kde se navic stridaji hezky mista s hnusnejma, tady je to vsude pekny a upraveny, presto ne vyumelkovany. Co se tyka denniho rozvrhu mistnich, tak mi jednak neva, i vyhovuje, to ze neni mozny se pres obed najist je pitomost. V kontaktu s mistnima, nemuzu moc posoudit z hlediska cizinece, protoze italsky se snadno dorozumim a zena mluvi perfektne, takze je to potom cely jednodussi a predpokladam, ze domorodci si pak urcite min dovoluji a jsou pratelstejsi, ale to plati vsude na svete...
Jezis ja mam zase chut na culurgiones...
morabo přiložený následující obrázek:
[55.44Kb]
Upravil morabo dne 07.01.2012 07:16
Maiali nel Fango!
Byl jsem na obou ostrovech. Mě určitě víc uchvátila Sardnie. Byl jsem na obou ostrovech ve stejnou dobu (červenec 2009 a 2010). Sardinie má krásné silnice, zatáčky, zatáčky a zase zatáčky. Skoro vůbec žádný provoz na úzkých silničkách (stalo se mi, že jsem potkal jedno auto za 70 km). Šotolinu jsem viděl taky, ale nejzdil. Neměl jsem ještě báwo , proto že jezdím úplně sám, neměl jsem odvahu se někam vrhat na cesťáku. Sardinie je o ježdění a okrásném počasí. Kempy super s restauracemi, bazénem, diskotékou atd. Prostě večerní relax zajištěn. Italský životní styl. Korsika nemá tak kvalitní silnice, provoz proti Sardinii hustý, láká víc k lenošení než ježdění. Frantíci kyselí, kempy plné. Sotva se člověk trochu rozjede, je na konci ostrova. Na Sardnii se chci určitě vrátit, abych dal taky trochu offroudu, který se tam nabízí. O Korsice budu ještě přemýšlet. Oba ostrovy jsou určitě motorkářský "ráj na zemi" k nádhernému ježdění. Je to relativně kousek, a pro toho, kdo požaduje evropské služby dobrá volba Jako adrenalinový bombón doporučuji k tomu přidat Řím. To je maso, které se nedá popsat.
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Yvanhoe napsal:
Byl jsem na obou ostrovech. Mě určitě víc uchvátila Sardnie. Byl jsem na obou ostrovech ve stejnou dobu (červenec 2009 a 2010). Sardinie má krásné silnice, zatáčky, zatáčky a zase zatáčky. Skoro vůbec žádný provoz na úzkých silničkách (stalo se mi, že jsem potkal jedno auto za 70 km). Šotolinu jsem viděl taky, ale nejzdil. Neměl jsem ještě báwo , proto že jezdím úplně sám, neměl jsem odvahu se někam vrhat na cesťáku. Sardinie je o ježdění a okrásném počasí. Kempy super s restauracemi, bazénem, diskotékou atd. Prostě večerní relax zajištěn. Italský životní styl. Korsika nemá tak kvalitní silnice, provoz proti Sardinii hustý, láká víc k lenošení než ježdění. Frantíci kyselí, kempy plné. Sotva se člověk trochu rozjede, je na konci ostrova. Na Sardnii se chci určitě vrátit, abych dal taky trochu offroudu, který se tam nabízí. O Korsice budu ještě přemýšlet. Oba ostrovy jsou určitě motorkářský "ráj na zemi" k nádhernému ježdění. Je to relativně kousek, a pro toho, kdo požaduje evropské služby dobrá volba Jako adrenalinový bombón doporučuji k tomu přidat Řím. To je maso, které se nedá popsat.
co mas se Rimem? neprisel mi nejak motohroznej.
kde jsem mel fakt stach, byla Neapol a hlavne jeji predmesti smerem k Solfatare...
17 cm
Yvanhoe napsal:
.......doporučuji k tomu přidat Řím. To je maso, které se nedá popsat........
Řím je na ježdění naopak naprostá paráda...zcela plynule fungující provoz. Větší maso jsou Athény, Řekové totiž na rozdíl od Italů neumí jezdit. Jinak v porovnání s Asií je celá Evropa pohoda...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Yvanhoe napsal:
Řím je na ježdění naopak naprostá paráda...zcela plynule fungující provoz. Větší maso jsou Athény, Řekové totiž na rozdíl od Italů neumí jezdit. Jinak v porovnání s Asií je celá Evropa pohoda...
sorry Vjetrniku, tys byl na jih od Rima? Nebyl.. takze severoitaly bych s jihoitalama rozhodne nesmesoval.
Nekde na jih od Rima zacina Chanov a hur...
17 cm
Vjetrnik napsal:
to Hicks: tys byl na jiho Balkánu? Nebyl.....
jo jasne, Neapol, Taranto, Alberobello .. to je polarni kruh.
I v tom tvym slavnym recku, kam jsi nejdale dojel.. jsem byl.. tri tydny a s karavanem. Dobre, v 89tem
17 cm
Vjetrnik napsal:
to Hicks: tys byl na jiho Balkánu? Nebyl.....
jo jasne, Neapol, Taranto, Alberobello .. to je polarni kruh.
I v tom tvym slavnym recku, kam jsi nejdale dojel.. jsem byl.. tri tydny a s karavanem. Dobre, v 89tem
Tak tos tam toho hodně odřídil co
Co proti tomu Hicksovi máte?Já ho obdivuju.Doufám že on mne taky...
jencek nevynecha zadnou prilezitost upustit jedovatou slinu... a to ja ho mam pritom tak rad dokoncr k narozkam jsem mu popral...
17 cm
Yvanhoe napsal:
To že jsem napsal, že je ježdění po Římě maso, neznamená, že se mi tam nelíbilo. Líbilo, až moc. Byl jsem tam 3 dny po památkách, a ta honička s "mopedama" byla skvělá. Maso začalo, kydž si všimli, že jsem cizinec a že s nimi stíhám jet od semaforu k semaforu hodně přes 100 km/hod. Stíhačka (manželka) do mě bušila, jak hluchej do vrat. Hned bych tam jel znovu.
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Yvanhoe napsal:
Po Atenách jsem jezdil pouze autem z půjčovny. Proto že to byl Golf s obsahem - asi žádným, podle toho jak to nejelo, tak jsem ho neužil. Na jižanský styl jízdy se jinak aklimatuzuji pohodě. Nemám rád zdržování. Provoz musí odsejpat.