Už přes 2 roky jezdím v hadrech Pharao Tour. Rozhodl jsem se pro odstranění té jejich memrány "POLO-TEX", protože v létě to moc nedýchá.
Začal jsem u kalhot, rozpáral jsem opatrně podšívku u jedné z nohavic, kalhoty otočil naruby a prostě jednoduše jsem tu membránu vystříhal okolo švů, pak jen vše otočit zpátky a zašíl podšívku.
Zkoušel jsem to při asi 23C a bylo to dost znát, krásně to profukovalo, oproti bundě, která měla ještě membránu a nefoukala vůbec.
Tak jsem to samé udělal i u bundy, opět stačilo rozpárat jen jeden rukáv.
Už jenom to mít na sobě v místnosti je o dost příjemnější, až to vyzkouším v praxi, napíšu víc. Bunda má v těch větracích otvorech teď už jen sítovinu a vnitřní děrovanou podšívku, jinak už nic jiného vzduchu nebrání. U kalhot ty větrací otvory mají pod sebou ještě Corduru.
Tady je pár obrázků:
Rozpárávání podšívky u rukávu bundy:
Vystříhnutí membrány u rukávu:
Bunda naruby, u druhého rukávu jsem musel stříhnout ještě celý rukáv, abych nemusel párat podšívku:
Bunda naruby bez membrány:
Materiál membrány, ta vrchní "gumová" strana byla směrem k tělu a ta spodní šitá od těla:
Bunda a vystříhnutá membrána:
A takhle vypadá již zpátky zašitá podšívka u kalhot:
Upravil stepan dne 18.07.2011 11:13
tos nemusel nic vystříhávat,stačí to vyprat v pračce na 60 st. a pak do těch hader táhne úplně nádherně až sem si šel koupit novýHliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
no ještě že jsem si ten "IGELI - TEX" nekoupil, šel jsem do BUSE a fungují perfektně..
Certified off-road instructor
Co-Founder of FLYTORIDE.com
Official ambassador of Wunderlich
sadilek napsal:
Proč si rovnou nekoupíte bundu bez vložky?Přijde mi to jako koupit auto s klimatizací a pak jí vyndavat.
Toto zpětné rozhodnutí již nyní nemohu učinit, bych si musel koupit novou, a to je zase tohle levnější.
Oni taky ale cpou ty "membrány" skoro do všeho, to by sis pak nemohl vybrat, zvlášť před 2 lety toho fakt moc nebylo, a když jo, tak se mi to nelíbilo...
Ta membrána nebyla špatná, když nebylo horko, čili jaro, podzim zima mi nevadila, ale teď jsem se rozhodl, že budu řešit spíš horko, než zimu.
Upravil stepan dne 18.07.2011 13:49
Jo štěpáne souhlasim s tebou, před třema rokama co jsem to kupoval, nebylo skoro nic kromě gore z čeho by šla membrana vyndavat. Ona je membrana a membrana. V tomhle se v létě fakt nedá a to to bude možná trochu lepší než reisa od nazranu to je teprve igelit.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Já mám už 4roky na léto Polo summer driver a nemůžu si stěžovat.Stála tuším 70euro.No a na zimu jsem měl teplou.Teď jezdím s vyndavákama a zdá se to nejelegantnější řešení na několik teplotních pásem.Vložky navíc nezaberou místo a daj se použít místo svetříku třeba.
Polo, resp. jejich FLM a PHARAO je obojí děláno z rádobykordury, takže ani jedno z toho není vhodné na asfalt...vím co je to v tom jet po zadku...
Do terénu se s tím dá, vozím zmiňované letní na trať do pískovny neb mi to zbylo v šatně, ale na asfalt bych si to již fakt nevzal...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
Polo, resp. jejich FLM a PHARAO je obojí děláno z rádobykordury, takže ani jedno z toho není vhodné na asfalt...vím co je to v tom jet po zadku...
Do terénu se s tím dá, vozím zmiňované letní na trať do pískovny neb mi to zbylo v šatně, ale na asfalt bych si to již fakt nevzal...
Sice tam píšou, že Cordura Polyamid, ale bůhví, co tam je opravdu. A stejně tam píšou , že to je jen Cordura 500, a není tam ani výztuha na zadku, čili to možná ani šit Cordura není, ale prostě tam nejsou zesílené partie třeba z Cordury 2000, atd.
Ale hadry od Stadlera, co jsem měl půjčené, to byla jiná kvalita látky.
stepan & Vjetrnik : kluci nechci se vám do toho motat, ale když to stojí řádově jiný peníze tak je snad samozřejmý že to má řádově jinou kvalitu ne? (nebo by to být samozřejmé mělo)
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Sorry za OT, ale minuly tyden jsem mel chut resit svou Polo Pharao High End zcela stejnym zpusobem. Ta vedra byly v tyhle bunde nesnesitelny. Uz jsem taky rozparal spodni cast te sitoviny k pruzkumu, co a jak to tam vlastne je. Nastesti jsem s paranim zatim dal nepokracoval. K tomu jsem resil hadry pro prilukyni, ktera si za me vleze tak 3x do roka, tudiz, kupovat ji novy hadry za nekrestansky peniz je nesmylsl. Zkouknul jsem co se se momentalne prodava na Aukru za motohadry. A nasel jsem tam borca, co tam ma mraky jetych motohadru za cenu 500,- - 1000,- Kc. Spousty hadru od Polo a jiny znacky (FLM, Dainse atd). Vzhledem k tomu, ze je z Cernilova (u H.K.) rozhodl jsem se k nemu zajet. Ma maly kramek, naflakanej hadrama na motorky. Tak 80% pouzity. Vice kuze nez textilu. Tak jsem se tam trochu pohrabal a nasel mimo jine prave vyse uvedou Polo Drive Summer a to zcela novou jeste s vysackama. Mel ji tam za 650,- Kc. No nekupte to. K tomu lehce uzivane letni kalhoty Polo Summer za 600,- Pritulce opet nove damske kalhoty Polo Pharao za 690,-. Ted mam doma Pharao High end s rozparanou podsivkou a bezva komplet na leto za mrzky peniz. Na te bunde na vysacce skutecne nic o kordure neni, jen : abrasion-proof 450x500D Oxfor-Nylon. No, co to udela pri jizde po asfaltu nevim a doufam, ze to nebudu zkouset. Kazdopadne jsem v ni o vikendu nalital cca 200km v tech silenych teplotach a musim rici ze super. Az se teploty dostanou pod 20 °C, tak si opet navliknu tu starou. Jistota je jistota.
Mozna jsem tu udelal malou reklamu, ale pokud nekdo shani napr. zalozni hadry, ci hadry pro pritulku, tak ten Cernilov doporucuji. Odkaz sem davat nebudu, kdo chce na Aukru si ho najde, ma toho tam skutecne dost, ackoli jen tak 1/3 skladu. A to jsem u nej proflaknul bundu Stadler v Gore za 800,- nez ji koupil nekdo jiny (vahal jsem celou aukci). Kdybych tam zajel driv, urcite by ten Stadler dopadl. Podle aukce mela jen odpadly vrsek jednoho pantu. Udajne ji mel uz podruhe a zbozi doplnuje zhruba jednou za cca 14 dni. Jsem nakonec rad, ze budnu za 7tis parat nemusim.
Upravil spea - ToM dne 18.07.2011 16:28
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Tak jsem včera taky vykuchal membranu po vzoru stepana. Je to zajímavý igelit, ani z jedný strany to nejde profouknout :-)
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Kubicek napsal:
Tak jsem včera taky vykuchal membranu po vzoru stepana. Je to zajímavý igelit, ani z jedný strany to nejde profouknout :-)
a myslíš že to má jít profouknout?
vím řže v Hubíkovi měli takovej plátek Sympatexu a ukazovali na tom že to propouští když se pod to dal hrnek s horkou vodou ale detailně jsem to nezkuomal
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Vjetrnik napsal:
Myslim,ze zbytecne zevseobecnujes...mam PHARAO Rally III. a robustnejsi bundu na silnici neznam,navic je na loktech a ramenou jeste poctiva hovezina...v akci za 199,-ecek...akorat,ze do akce nedali kalhoty a tak mam jen bundu
Jinak na leto to neni,to je fakt,na to pouzivam Rally Jacket od KTM,ta membranu nema,i kdyz ma nejakou vovoodpudivou upravu...