Aloha,
napište mi někdo zkušenosti s nepromokama. Preferoval bych jednodílné kombinézy, ale dvoudílné nezavrhuji. Koukal jsem po e-shopech a dají se sehnat už od nějakých 650,-, nejvíce se nabízejí kolem 1500,-. Co mě překvapilo, že většina z nich nemá jediný reflexní prvek.
Tak se rozepište s vašima zkušenostma, kde jste to kupovali, za kolik, jak dlouho to vyrdřelo a hlavně, jestli to fungovalo...
Kup si dvoudílnou do jednodílný se sám neoblečeš a když tak budeš spocenej nebo promočenej!!! Mám dvoudílnou GENEZE a max spokojenost. Jo a hlavně když je ti zima navlečeš si jen bundu na nohy ti zima tolik není jako na tělo...
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ja mel jednodilnou z Pola. Teda jeste mam, ale pri poslednim oblikani jsem byl nejakej nervozni a utrhnul jsem nohavici .
Naprosto perfektni, nikde neprosla ani kapka.
I pres veskerou chvalu dvoudilnych bych si stejne priste koupil zase jednodilnou.
Jedna vec je dulezita - levny nepromoky nemaji podsivku, to fakt nejde obleknout. Takze podle me nejvetsi priorita je podsivka.
Taky ted patram a nic priznivyho nenachazim a kdyz tak za hrozny ceny.
Mám jednodílnou s reflexníma prvkama,dá se složit do vnitřní kapsy a udělat z ní ledvinka kolem pasu. Ale příště bych radši koupil dvojdílnou. To oblíkání je porod. Cenovka byla někde u 2.000,- Má podšívku,ale občas je to spíš pro zlost,protože za ní zadrháváš při oblíkání. A zapařenej jsem stejně...
Ale pořád lepší něco,než nic. Když jsem jí zapomněl v kempu a jel domu z Norska bez ní tři dny ve střídavém dešti,tak by bodla i ta z pracovních oděvů.
Upravil BIGR dne 30.08.2011 10:09
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
pouzivam jednodilny nepromok z LOUISu, ale bohuzel nedoporucuji.
jiz mam 3 a vzdy tam docela brzy zacne tect okolo "kouli" (sry, nevim jak lepe to napsat, takze je mam mokry jako prvni a pak to pekne tece po nohach do bot.
Na posledni kombineze se za 3 mesice oloupala pogumovina na vnitrni strane, takze ke konci Mongolska to bylo spise proti vetru, nez proti desti
Rikas Geneze lepsi jo?
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
dvoudílný nepromok z pracovních oděvů, ten pevnější stojí kolem 200,- Měl jsem ho na Grossglockneru, v Itálii za hodně velkých slejváků a je v tom pohodově... rukávama tam trochu fouká, takže člověk není zpocenej a přitom je naprosto suchej... na zádech to má krytý "výdech". Opravdu výborný, pevný, odolný, nepromokavý a je v něm příjemně (ta kapuca je jinak zarolovaná v límci kolem krku). Kamarád měl nějaký nepromok asi za 700 speciální na moto a dost nadával...
Táta taky má tu z geneze http://www.geneze...pl-04.aspx. ..jezdí v každým počasí,takže za deště docela často....nemůže si jí vynachválit....zatím mám pláštěnkový motogatě a hořejšek z pracovních oděvů....taky to neni docela špatný....vyšlo mě to na 500kč....ale brzy začnu řešit nějakou reflexní soupravu...ovšem opět dvoudílnou.....jednodílnou jsem měl od Padany....a ta byla úplně strašná....d.ebilní navlíkání a protekla jako nic...vždy jsem byl úplně mokrej na prdeli a taky kolem švů....Po 4 měsících ježdění každý den do práce (papíry v čistírně) mi jí vyreklamovali do 2-dnů...asi ví že to je šméčko
Tak mám uplně stejnou jako je v odkazu od Zetora jen s tím rozdílem že já vystříhal tu podšívku!! Ono v normálních turistickejch botech to asi pujde ale v krosovejch to byl boj.. Takže šla ven zmenšil se objem a hlavně doní vklouznu jak nic
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Tu geneze mam nekde taky. Kupoval jsem ji minulej rok a na mnoha mistech uz to pogumovana cast uplne odpadala. V desti sem s ni pojezdil docela dost.
Ale byl jsem v geneze a da se to reklamovat, ze takovych pripadu tam meli vice.
Ted mam dvoudilnou bmw, protoze se me to akorat vejde do tech boku deserta 3.
Jednodílnou ( v té době nákup cca za 2tis. ) jsem používal x let. Navléknout se do toho byla hrůza pro všechny ve skupince. Kde byl zip chtělo to vždy opatrně, neboť se rád zasekával v místech různého překrytí. Časem nepromok propouštěl vžty vodu od spodní části zipu po noze nahoru. Nebyl jsem sám, co po půl dne v dešti dorazil s mokrým rozkrokem . Kamarád si koupil nový vloni v D a při oblékaní z něj nebyl zrovna nadšenej a se zipem stejné problémy. Letos jsem s nákupem nového motooděvu zakoupil i nemromok. Dvoudílný ( ne levný od BMW ), oblékaní je úplně o něčem jiném. Zatím to nikde nepromoklo, také bundu používám jako další ochranu pro vlivův přírody. A vzhledem k letošnímu počasí jsem ji mnohokrát využil i mimo motorku proti větru a dešti. Zatím celková spokojenost a na cenu při nákupu už jsem zapoměl
Upravil pepanek1150 dne 30.08.2011 11:13
všude dobře.....doma GSA
Už 5 let mám žlutej dvoudílnej nepromok XXL z pracovních oděvů za 170,-Kč, a až na to, že je už spíš zbarvenej do šedo-žluta je pořád pohodlnej a funkční.
Kdo nejezdil na motorce v dešti postiženej nefalšovaným jordánským průjmem, nedokáže ocenit dvoudílnej nepromok
Mám oba nepromoky, o kterých se tu píše - jednodílný od Louise a dvojdílný z pracovních oděvů.
Louis:
+ neteče
+ je v něm teplo
+ má podšívku
+ nefouká do něj
+ má reflexní nášivky
- sám ho neobleču
- nemá kapuci
- je v něm vedro jak prase
- nedá se s ním jít na záchod
- nedá se použít jako pláštěnka
- je obrovský a těžký, neskladný
- je drahý, při poškození to víc mrzí
Pracovní oděv:
+ je dvojdílný, dá se použít jako pláštěnka
+ má kapuci
+ dá se s ním na záchod
+ dá se použít jen jedna část, převážně bunda
+ obleču ho sám
+ je za pár kaček, při roztržení si koupím nový
+ je malý a skladný
- nemá reflexní nášivky
- přes bundu nezapnu rukávy, takže do něj fouká
Mám dvojdílný z pracovních oděvů - odhttp://www.oopp.c....php?pg=47 a je bezvadnej. S reflexníma pruhama, vydrží...a cena něco přes litr za komplet. Koukám na jejich web a to co jsem koupil není na webu. je to žluté s reflexníma prvkama a není to to nejdražší. Chce se to stavit na prodejně.http://www.oopp.c...amp;page=2Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Robert_ZL: Mě to foukání do rukávů přišlo naopak příjemný,... z vody těch pár kapek co se tam dostane, to ti bunda bezproblému vezme, navíc tím proudem vzduchu se i hned vysuší... a hlavně je v tom příjemně a profukuje to tak přiměřeně... prostě aby se v tom člověk nepotil... určitě když mi někdy odejde koupím si ten samý... Ale říkám i v teplotách lehce nad nulou v dešti to bylo v pohodě...
Medik napsal:
Mám dvojdílný z pracovních oděvů - odhttp://www.oopp.c....php?pg=47 a je bezvadnej. S reflexníma pruhama, vydrží...a cena něco přes litr za komplet. Koukám na jejich web a to co jsem koupil není na webu. je to žluté s reflexníma prvkama a není to to nejdražší. Chce se to stavit na prodejně.http://www.oopp.c...amp;page=2
To vypadá dobře. Jak jsou tam řešené rukávy, myslím uzavírání, je tam nějaká guma nebo tak něco?
HonzaGS-SV napsal:
Robert_ZL: Mě to foukání do rukávů přišlo naopak příjemný,... z vody těch pár kapek co se tam dostane, to ti bunda bezproblému vezme, navíc tím proudem vzduchu se i hned vysuší... a hlavně je v tom příjemně a profukuje to tak přiměřeně... prostě aby se v tom člověk nepotil... určitě když mi někdy odejde koupím si ten samý... Ale říkám i v teplotách lehce nad nulou v dešti to bylo v pohodě...
Jo, foukání nevadí jako že by byla zima, spíš mám problém s tím, že kolem 80-90 km/h se mi těmi rukávy začně nafukovat celá ta bunda, takže jedu jak balón a dost to se mnou cloumá. Kamarád to vyřešil zavařovačkama, kterýma ty rukávy sepnul, půjdu asi taky touto cestou