Vim, ze plni vic funkci. Mimojine i v lete odvadeni potu atd.
Ja chci pradlo, ve kterym bude fakt teplo. Na zimni jezdeni, na lyze, proste aby to fakt fungovalo.
Mate nejaky doporuceni? Vyborce?
Co mam fakt overeny,je kombinace senzor double face (delaji i nejaky jeste teplejsi-to jsem zatim nemel potrebu)a navrch coldkillers,je to pomerne tenky a fakt to funguje dobre,pak uz jen vrchni vrstvu-bundu.Coldkillers jsem koupil nejdriv jen spodky,osvedcily se,tak mam od nich nakonec uplne vsechno je to spis delany na motorku,protoze ten windstopper je jen zepredu,ale to staci myslim v pohode i na ty lyze,ja na lyzich bral jen vrsek,vic jsem zatim nemel potrebu.Seznor double face,ma dve strany,jedna je teplejsi druha min,je to dobry treba i jen do spacaku,proste s obema spokojenost i kdyz ten senzor se mi po 3 letech zacina malinko rozpadat,ale myslim,ze na to ma i narok
Se zimou teda nemam problem a teplejsi nepotrebuju,me by spis zajimalo jaky pradlo do vedra??Zkousel jsem neco z coolmaxu,ale nejak nadsenej jsem nebyl...i kdyz mam jedno triko,co pomerne chladi,ale nevim z ceho to je a navic je s dlouhym rukavem
Upravil lysak dne 11.04.2008 11:05
to sou ale 2 zcela různý věci. coldkillers (dovozce matacykly M má vepředu windstoper, dyš sem to kupoval tak do mě pral vzduch z komprasoru co s tim fouká gumy a nic sem necejtil.
Moira o Senzor sou klasický funkční prádlo na všechno. Beru si na podzim na moto i v zimě na desku tenkej senzor a coldkilers
říkám si hurikán
Jestli chces aby ti bylo fakt teploucko,tak vrstvy jsou zaklad jinak senzor + coldkillers taky pouzivam a nema to chybu,moira ma chybu treba tu,ze hned smrdi jestli mas treba nejakou softshell mikinu,tak coldkillers ani potrebovat nebudes,jinak myslim,ze ty veci jsou dost podobny,moira,senzor, Craft a kdyz od nich vezmes pradlo do zimy,tak ti urcite pomuze,ale musis mit nad tim vrstvu co proste neprofoukne.
Ja zustanu u senzoru+ coldkillers
xavier napsal:
Jestli chces aby ti bylo fakt teploucko,tak vrstvy jsou zaklad jinak senzor + coldkillers taky pouzivam a nema to chybu,moira ma chybu treba tu,ze hned smrdi jestli mas treba nejakou softshell mikinu,tak coldkillers ani potrebovat nebudes,jinak myslim,ze ty veci jsou dost podobny,moira,senzor, Craft a kdyz od nich vezmes pradlo do zimy,tak ti urcite pomuze,ale musis mit nad tim vrstvu co proste neprofoukne.
Ja zustanu u senzoru+ coldkillers
Co na Moiře smrdí? Vždyť je to umělý vlákno? Já jí mám letní na odvod potu a funguje výborně.
Nesmrdí náhodou v tý Moiře něco jinýho? Třeba "náplň"?
Hehe,no tohle jsem cekal prave ze jak ta umelina odvadi pot,tak to smrdi a moira extra staci si precist nejaky outdoorforum a uvidis,ze je to hodne znama vec a urcite nejsem sam kdo si stezuje,takovy triko z merina to je jina kava
No to jste mi to pekne zamotali.
Ja nejaky termopradlo teda mam, je to nejaky cesky, kupoval jsem to v prodejne lyzarskyho vybaveni. Takze koukam ze bych to mel spis dovybavit coldkillerem. Teplo v tom je, je to prijemny, ale profoukne.
to Alda: základním principem funkčního prádla je kombinace několika vrtev...jako cibule...i Shrekovo oslík věděl, že cibule má vrstvy...:-)))
jedna vrstva pro všechno je nesmysl...takže základ to chce lehké větrající triko, které dostane podt od těla, ať v létě či v zimě, druhá vrstva by jej měla částečně akumulovat a již plnit funkci izolační a další vrstva by měla bránit profouknutí, případně promoknutí...
"funkčního" prádla mám vícero, nosím jej i jako běžné oblečení, raději než třeba bavlněná trička...na to je nejlepčí SENSOR nebo třeba CANARD , MOIRA nebo KLIMATEX je dobrá jako funkční, ale střihy a vzhled jsou spíše užitkové...nad vším ční cenově, ale i kvalitativně CRAFT nebo prádlo z vlny MERINO (prádlo z příze ovčí vlny Novozéladských ovcí), zajímavou alternativou je hightec BIONIC....
zajímavým kusem jsou věci od Moiry, které mají na sobě na exponovaných místech našitý neprofuk, vozil jsem to celou zimu na enduru a maximální spokojenost...včera jsem po prvních třech kolech ale musel rolák v tomhle provedení sundat, protože bylo fakt vedro, nakonec jsem jezdil jen v Ultralightu od moiru a přes to chráničovou košili...
Mám toho vyzkoušeno několik... Používám Moiru, Klimatex, Pointed, Kwark, Salewa, Merino... Je jasný, že ani v těchle věcíh vývoj nezastavíš - takže pokud porovnám mojí první moiru "DUO" a současné tak je v tom obrovský rozdíl. Takže podle mě pokud koupíš něco současnýho kvalitního tak budeš spokojen a taky je jasný, že pro funkčnost je lepší nosit víc vrstev a eventuelně to regulovat sundáním vnější vrstvy. Na cesty už vozím jen termo trika a pouze na spaní beru bavlněné pro lepší pocit, ale myslím, že třeba takové prádlo z merina by bylo na tento účel také super...
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Moira nebo Craft nebo cokoli podobného
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
nova kolekce na pristi zimu na citlive pokozky
Doc přiložený následující obrázek:
[34.71Kb]
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Ja pouzivam ako prvu vrstvu Coolmax, ked je chladnejsie, dlhy rukav a ked je teplejsie Ultra Light tricko. Ako druhu vrstvu som si velmi oblubila material Tecnostretch (podobny ako Tecnopile, ale elasticky). Je to uplne lahucke, zvnutra fleece, takze aj teplucke. Kupila som tu, robi sa aj v panskom prevedeni v roznych farbach: http://www.progre...&size_id=1Radšej stratiť v živote sekundu, ako v sekunde život...
Jelikož léta termoprádlo prodávám tak taky přispěju. Dle mého názoru nejlepší na odvod potu je moira ultra lite. Musí se ale koupit jen tílko bez rukávů, protože s rukávama po dnu sportu se prostě musí vyprat. Jako další vrstvu mám vyzkoušené Devold. Dle počasí se dají navolit různé síly (multisport, active, extrem). Jako další vrstva musí být neprofuk. Goretex, gore windstoper (tenký, líp dejchá). Tuhle sestavu si můžeš vzít na lyže, motorku, na hory a prostě to nemá chybu. V prosinci jsem byl s touto sestavou spát ve skalách -10C a pohoda. Nenahradíš peří-nenahradíš vlnu. Termoprádlo Craft, modlo, sensor? Hezké střihy, trička se nevytahají, některé mají i stříbrné vlákno, ale .... cena nevyrovná výkon.
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
Ale jinak.....
Vrstvení, vrstvení, vrstvení.....
Protože mně to živí a nějakej pátek se tomu věnuju, tak můžu říct, že hodně lidí kouká na poměr KVALITA - CENA.
A výše jmenovaný SENSOR - přestože mně ani nesponzoruje, ani neživí, tak můžu jen DOPORUČIT!!! (měl by to číst nějakej dealer - třeba by mi dal slevu... )
Jedna z věcí, která mluví PRO - to je multifunkčnost. Takže celoroční nošení je samozřejmostí. Člověk si může vybrat prakticky cokoliv a nosit to kdykoliv. A taky nabízejí vrstvu s windstopperem, to znamená, že tato vrstva neprofoukne. A mám vyzkoušené, že to lze nosit od jara do jara - pravda, teď už nelyžuju, jsem považována za "ticháče", což alespoň u nás v Jeseníkách označuje snowboarďáky.
Ale nezáleží ani tak na značce, ale na tom, co člověk pod pojmem THERMOPRÁDLO očekává.
Někdo je rád, že má bavlněné triko a je mu teplo (a přitom to nemá s thermoprádlem NIC společnýho). A jinej kouká na MEGA funkčnost a přitom nepozná, že něco je pouze "funkční" vrstva, kerá nezahřeje a člověk v tom mrzne ja cyp (přestože za to dal i 3 litry)
Takže nejen cena zaručuje kvalitu. Člověk by se měl orientovat nejen podle ceny, ale posbírat i pár zkušeností (třeba od čtenářů GS fóra), nebo prakticých rad (nejen) od výrobců.
Tak asi tak ....... a vo....vo....vo..... tom to je......
Batman forever :-)
Asi takhle - nezáleží na značce, pokud ovšem ten výrobce nedělá jen jeden typ. Pokud výrobce dělá jen prádlo z Coolmaxu, tak je logický, že mu bude chybět pár dalších technologií, i když bude měnit vzory a úplety a dávat tomu monstrózní názvy, tak to bude pořád jen Coolmax.
Coolmax mi funguje v extrémním horku jako vrstva přímo na kůži, kupodivu to moc nesmrdí ale že by to bylo extra příjemný na tělo, to teda není. Asi záleží na úpletu, mám těch trik řadu a už je prakticky neberu ani na sporty, ani na motorku. Třeba takové úplně to nejtenčí od BMW (dělají tričko a boxerky) nebo to alespoň dřív dělali, tak to mám asi 4 roky a pořád skvěle funguje, vypere se ve studený vodě a za pár hodin je to suchý a neškrábe. Asi je to individuální věc, člověk by si měl zkusit všechno a vybrat to, co bude bude nejvíc vyhovovat. Coolmax určitě funguje ale já ho prostě na těle při výdeji energie nesnesu. Vůbec nejlepší úplně první vrstvu používám prádlo Nike Pro. Bezkonkurenční. Jiná liga. Jen se to blbě svlíká, když je člověk totálně propocenej.
Druhou vrstvu (resp. někdy první) používám už léta trička Silver Function od BMW. Stříbrný vlákno prý zabrání množení bakterií, nesmí se to prát s aviváží a každopádně - mám dvě s krátkým a dvě s dlouhým od toho roku, co je zařadili do katalogu a jsou pořád super. Vloni jsem začal používat ty Trevira od TT a mám je radši kvůli barvě ale je to hodně podobný. Funkčnost srovnatelná, TT míň studí, když je to přímo na těle. BMW triko studí fest, chce to tu první vrstvu.
No a zkuste si někdy nějaký tričko s úpravou Outlast - jako druhou vrstvu. Pochopíte. Mám takový jedno na golf a je to neuvěřitelný. Pokud se pohybujete v počasí, kdy chvíli svítí sluníčko a je teplo a jak se zatáhne, tak třeba brzo na jaře je hned ještě zima. Tohle Outlast dokonale vyrovnává. Chvilku vedro, chvilku zima ale spíš na jaro a na podzim, rozhodně to není to letních pařáků. Pokud je horko, tak v tom chladno nebude. Rukka to dělá jako vrstvu spíš hřejivou z materiálu Thermolite (tentýž majitel technologie jako CoolMax).
No a Windstopper je bez diskuze na všechno, kromě aktivního ježdění enduro. V čemkoliv s windstopperem se při výdeji energie (tedy ježděním nemyslím že se sedí a jede po silnici) pot neodvádí tak, jak slibují a za chvíli je člověk víc mokrej než bez toho. Na běžné chození nebo pasivní jízdu to je OK ale jak se člověk začne potit, je to jak v igelitu. Na takový odvod vlhkosti to není dělaný. Goretex je něco jiného, protože pokud prší, tak holt nic lepšího není ale prostě windstopperový rolák je pro mě nepoužitelný. Takže na původní dotaz Aldy - nedívej se na značku výrobce ale na technologie materiálů.
Mimochodem, Moira smrdí a smrdí tak, že si toho všimnou i beduíni Je to tím, že příze je z polypropylenu. Je to vlastnost, ne vada. Bohužel ne příliš příjemná vlastnost. Někdo taky PP nesnese na těle - fůra lidí je na to alergická a naskáčou jim popínky, když se v moiře zapotí. A naopak - řadě lidí vadí polyester. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...